Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste in de regio

Veel Tevreden Klanten

Beoordeling: 9/10

Traprenovatie van open naar dicht: is dat mogelijk?

Heeft u een open trap, maar wilt u deze toch liever dicht maken? We krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om een open trap dicht te maken. En ja, dit is zeker mogelijk! Een gesloten trap biedt meerdere voordelen. Het is bijvoorbeeld een stuk veiliger voor kinderen en huisdieren, maar ook kunt u een hoop warmteverlies voorkomen. In dit artikel leest u meer over een traprenovatie van open naar dicht. We vertellen u precies hoe dit in zijn werk gaat. 

Waarom een trap van open naar dicht?

Een open trap ziet er stijlvol uit, maar is niet altijd de meest veilige keuze. Uw open trap dicht maken, biedt meerdere voordelen. Zo maakt u de trap bijvoorbeeld veiliger, maar ook gaat u warmteverlies tegen. Dit zijn een aantal redenen om een traprenovatie van open naar dicht te kiezen. 

De trap veiliger maken

Heeft u kleine kinderen in huis? Dan kan een open trap best gevaarlijk zijn. Aangezien een open trap geen stootborden bevat, kunnen kleine kinderen tussen de treden doorglippen als zij te snel de trap op of af lopen. Maar ook voor huisdieren is een dichte trap veiliger. 

Warmteverlies voorkomen

Een belangrijke reden om uw open trap dicht te maken, is het warmteverlies door een open trap. De openingen tussen de treden zorgen ervoor dat de warmte snel naar boven kan stijgen. Hierdoor zult u in sommige gevallen meer energie moeten gebruiken. Een dichte trap met stootborden houdt de warmte eenvoudig tegen. Daarnaast is het ook mogelijk om een trapombouw met een tussendeur te plaatsen om de warmte volledig in de ruimte te houden.

Opbergruimte creëren

Kunt u wel wat extra opbergruimte gebruiken? Dan kunt u de ruimte onder de trap hiervoor gebruiken. Laat uw trap volledig dichtmaken en plaats bijvoorbeeld een op maat gemaakte kast onder de trap. 

Een andere uitstraling

Een open trap ziet er mooi uit, maar bent u toe aan een andere uitstraling? Door stootborden toe te voegen tijdens een renovatie, creëert u een volledige nieuwe look. De stootborden zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende materialen en kleuren, zodat deze perfect bij de rest van uw interieur passen.

Traprenovatie van open naar dicht

Hoe werkt een traprenovatie van open naar dicht?

Een open trap heeft openingen tussen de treden en bevat dus geen stootborden. Tijdens een traprenovatie van open naar dicht worden er stootborden aangebracht. U kunt ervoor kiezen om enkel de stootborden te laten plaatsen, maar het is ook mogelijk om de volledige trap te renoveren. Wanneer u voor een volledige traprenovatie kiest, worden er overzettreden over de bestaande treden geplaatst inclusief stootborden. 

Het is ook mogelijk om een trap helemaal dicht te maken. Dan hebben we het over een speciale trapombouw. Door eventueel een wand en tussendeur te plaatsen, wordt de trap volledig afgesloten van de ruimte. 

Trap dicht laten maken door TopTrap

Zit u erover na te denken om uw open trap dicht te laten maken? Omdat dit veiliger is of omdat het een andere uitstraling biedt? De vakmensen van TopTrap zijn gespecialiseerd in diverse soorten traprenovaties. We brengen nieuwe overzettreden en stootborden aan om de trap dicht te maken. Ook werken we de trap indien gewenst af met trapverlichting, trapleuningen en andere accessoires zoals een antisliplaag. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag een gratis offerte aan.

  Bewijs dat je menselijk bent door te selecteren de hart.

  Veelgestelde vragen over traprenovatie van open naar dicht:

  Het is mogelijk om een open trap af te sluiten door stootborden te plaatsen. Ook is het mogelijk om een trap volledig dicht te maken door bijvoorbeeld een wand of glas en een deur te plaatsen. Dit wordt ook wel een trapombouw genoemd.

  Het is mogelijk om zelf een open trap dicht te maken. Houd er echter rekening mee dat dit een specialistische klus is en veel tijd in beslag kan nemen. Bovendien moet u de stootborden volledig zelf op maat maken.

  De kosten van een traprenovatie van open naar dicht kunnen sterk variëren. Wilt u bijvoorbeeld alleen stootborden laten plaatsen of ook nieuwe overzettreden? Enkel stootborden plaatsen is goedkoper dan het renoveren van de gehele trap. Daarnaast hebben ook het materiaal en de grootte van de trap invloed op de kosten. Vraag hier een gratis offerte aan voor het dichtmaken van uw trap.

  Goedendag, hoe kunnen we u helpen?