Een welbekende mythe over traprenovaties is dat er altijd een duur prijskaartje aanhangt, en dat er diep in de buidel voor moet worden getast. Dat is ook helemaal niet verrassend, daar renovaties in de meeste gevallen met hoge prijzen behoorlijk kostbaar kunnen zijn. Vaak is dit dan ook de reden dat mensen van hun traprenovatie afzien, ook al weten zij dat het een hoognodige klus is. TopTrap hanteert echter een beleid wat ervoor zorgt dat u zich niet meer druk hoeft te maken over gigantische kostenposten, onze prijzen zijn laag. Wij staan namelijk voor een gegarandeerde prijs-kwaliteitverhouding die onvergelijkbaar is met die van onze concurrenten. Het is natuurlijk makkelijk praten over prijzen en kwaliteit, zonder hiervoor bewijs te leveren. Daarom zijn wij volledig transparant over de kosten die wij maken en prijzen die wij rekenen, zodat u precies kunt zien waar u uw geld aan uitgeeft. Zo weet u altijd waar u aan toe bent, zonder voor verrassingen van onverwacht hoge prijzen te hoeven komen staan. De reden dat veel bedrijven knoeien met de rekening en prijzen, is omdat de wereld van traprenovaties voor de leek nogal onduidelijk kan zijn. De prijzen voor hetzelfde werk kunnen dus enorm verschillen. Om ons van zulk schorriemorrie te onderscheiden, hebben wij ervoor gekozen om zo transparant mogelijk te zijn tegenover onze klanten. Daarom kunt u op onze website alles lezen wat te maken heeft met traprenovaties, zodat u de voorkennis heeft om zonder poespas het renovatieproces te starten.

Welke invloed heeft het materiaal op de traprenovatie prijs?

Het materiaal wat gebruikt wordt voor de traprenovatie heeft veel invloed op kosten die u ervoor betaalt. Daarom is het van belang om op de hoogte te zijn van de materialen die voor u de beste verhouding tussen kwaliteit en kosten hebben, omdat u alleen op die manier het ideale materiaal uit kunt kiezen voor uw trap. Kurk heeft bijvoorbeeld erg veel voordelen, waaronder het geluiddempend maken van uw treden. Maar in vergelijking met bijvoorbeeld PVC, zijn de prijzen van kurk een stuk hoger. Dat komt omdat kurk geen goedkope grondstof is, en ook al wordt het vermengd met andere grondstoffen heeft dit veel invloed op de kosten en gehanteerde prijzen. PVC aan bestaat daarentegen uit veel goedkopere grondstoffen, en kan volledig fabrieksmatig geproduceerd worden. Dit drukt de prijs behoorlijk, en is dus een stuk goedkoper dan kurk.

Om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen, geven wij altijd het advies om PVC te kiezen. Een traprenovatie met PVC is namelijk van alle opties het meest betaalbaar, met de grootste voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de extreme slijtvastheid van het materiaal, waardoor u geen zorgen meer heeft over krassen of beschadigingen. Bovendien is het mogelijk om PVC te krijgen in allerlei patronen, en in praktisch alle kleuren van de regenboog. Het is met PVC eigenlijk altijd mogelijk om een ontwerp te vinden dat ideaal past bij de rest van uw huis. Toch ligt het volledig aan u welk materiaal u kiest, aangezien ieder materiaal andere eigenschappen heeft.

Showroom TopTrap
Bezoek onze showroom
in Purmerend
Slider

Verschillende modellen, verschillende prijzen

Een andere factor met invloed op de prijsraming is het model van uw trap. Afhankelijk van de vorm van uw trap kunnen de traprenovatie kosten stijgen of dalen. Dat komt omdat geen één trap hetzelfde is als de andere trap. Er zijn trappen met stootborden, dichte trappen, rechte trappen, kromme trappen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. U kunt ervan uitgaan dat hoe meer uw trap afwijkt van de simpele rechte trap, hoe hoger de kosten voor een traprenovatie uit zullen vallen. Bij een kromme trap zijn er bijvoorbeeld meer aanpassingen nodig om alles perfect op maat te krijgen. Het hangt dus van uw specifieke situatie af wat de kosten voor een traprenovatie precies zullen zijn.

De invloed van de afwerking op de prijs van traprenovatie

Als laatste bespreken we de invloed die de verschillende afwerkingen voor de prijzen en het totaalkostenplaatje heeft. Onder afwerkingen vallen onder andere roestvaststalen leuningen, verlichting en trapwangen. Deze afwerkingen zijn stuk voor stuk optioneel, en hangen dus volledig af van uw eigen smaak. Echter kunnen ze de prijzen enorm omhoog brengen. Het gebruik van RVS-leuningen of trapverlichting kan uw trap een stukje aantrekkelijker maken, terwijl trapwangen daadwerkelijk een praktisch nut hebben. Trapwangen worden tegen de muur geplaatst, en bestaan uit hetzelfde materiaal als de bekleding. Het hangt dus af van het gebruikte materiaal welke invloed dit heeft op de uiteindelijke kosten.

 

Prijsindicatie aanvragen Liever bellen? 0299-700241