Heel vaak denkt men dat een traprenovatie handenvol geld kost, en dat zij een fortuin kwijt zijn aan materiaal. Dat is natuurlijk begrijpelijk, omdat renovaties normaliter vrij prijzig uit kunnen vallen. Dit kan voor velen een reden zijn om de renovatie van hun trap te blijven uitstellen, of zelfs helemaal uit het hoofd te zetten. Bij TopTrap hoeft u zich echter geen zorgen te maken over torenhoge kosten, omdat wij gegarandeerd de beste prijs-kwaliteit verhouding hanteren! Dat zijn echter loze woorden als wij niet transparant zouden zijn over de gemaakte traprenovatie kosten, en wat voor invloed verschillende materialen op de kosten hebben. Wij vinden het daarom erg belangrijk onze klanten daar zo goed mogelijk over te informeren op het gebied van materialen en kosten. Zo weet u bij ons altijd precies waar u aan toe bent, zonder vage administratiekosten of andere onduidelijke prijsverhogingen.

Omdat de ins en outs van een traprenovatie bij de gemiddelde huiseigenaar niet bekend zijn, kan het voor sommige minder betrouwbare bedrijven aantrekkelijk zijn om te sjoemelen met de factuur. Om ons te onderscheiden van zulke bedrijven streven wij ernaar om onze klanten van ieder aspect zoveel mogelijk op de hoogte te brengen. Daarom kunt u op onze website zoveel informatie vinden over alles wat met traprenovaties te maken heeft!

De invloed van het materiaal op de kosten

Welk materiaal u kiest voor uw traprenovatie heeft behoorlijk veel invloed op het uiteindelijk kostenplaatje. Het is daarom belangrijk om te weten welke materialen voor u de beste verhouding van prijs en kwaliteiten hebben, zodat u de perfecte keuze kunt maken voor uw trap. Linoleum heeft bijvoorbeeld vele positieve kanten, zoals de antibacteriële werking. Maar er hangt in vergelijking met andere materialen ook een redelijk hoog prijskaartje aan, omdat het volledig bestaat uit natuurlijke grondstoffen. Aan de andere kant van het spectrum ligt PVC, wat een volledig kunstmatig materiaal is. Dit zorgt ervoor dat het een stuk gemakkelijker in een fabriek te produceren is, wat de prijs flink omlaag brengt. Dit kan aanzienlijk in kosten schelen.

Voor de beste verhouding raden wij altijd PVC aan, omdat een traprenovatie met PVC het meest betaalbaar is. Ook is PVC rijk aan voordelen, zoals de sterke weerbaarheid en ongekende diversiteit. Het is beschikbaar in vrijwel iedere kleur en in allerlei patronen, en sluit dus altijd perfect aan op uw interieur! Toch zijn ook onze andere materialen een uitstekende keuze, en blijft u misschien in een lastig zitten. Neem dan gerust contact met ons op voor een adviesgesprek, zodat we samen kunnen kijken naar oplossingen!

Showroom TopTrap
Bezoek onze showroom
in Purmerend
Slider

De invloed van het trapmodel op de kostprijs

De tweede factor die nogal wat invloed heeft op de kosten van renoveren, is het model van uw trap. Er zijn natuurlijk allerlei soorten trappen; open trappen, dichte trappen, trappen met een bocht, steile trappen, noem maar op. Over het algemeen geldt de regel: hoe meer uw trap in vorm afwijkt, hoe hoger de traprenovatie kosten uit zullen vallen. Zo is een rechte, dichte trap veel goedkoper om te renoveren dan een open trap met een bocht. De kosten van dichte trappen zijn altijd lager, omdat er minder materiaal gebruikt wordt dan voor een open trap. Het is dus afhankelijk van het renoveren uw trap hoe hoog uw kosten uiteindelijk zal zijn. Bij TopTrap heeft u tevens de keuze om uw dichte trap open te maken, en vice versa. Dit kost echter natuurlijk wel extra werk, en dat zal dus te zien zijn op de bon.

Accentuering en afwerking tellen ook mee

De laatste factor die veel invloed heeft op de kosten, is de afwerking van uw trap. Denk daarbij bijvoorbeeld aan RVS-leuningen, trapwangen en verlichting in de treden. Dit zijn allemaal accenten die niet per se nodig zijn, maar die uw trap wel behoorlijk kunnen verfraaien. Trapwangen zijn eigenlijk het verlengde van de traptreden, waar het gebruikte materiaal een stuk verticaal doorloopt. Dit beschermt de muur tegen bijvoorbeeld krassen en andere beschadigingen. De prijsstijging hangt daarom volledig af van het gekozen materiaal.

 

Prijsindicatie aanvragen Liever bellen? 0299-700241