Traprenovatie hout

Telefonisch advies:​

Natuurlijk hout heeft een uitstraling waar geen enkel ander materiaal tegenop kan. Hout is klassiek, authentiek, rustiek en sfeervol. Elke houten traptrede is uniek, omdat geen enkele boom hetzelfde is.

U heeft de keuze uit verschillende houtsoorten. Zo zijn sommige houtsoorten warm en donker van kleur, zoals mahonie- en eikenhout. Andere soorten zijn licht gekleurd en soms prachtig gevlamd, zoals vuren- en essenhout.

Met rustiek hout haalt u een stukje natuur in huis. Wilt u een strakke en moderne uitstraling creëren? Kies dan voor gesorteerd hout. Deze houtsoort wordt zo min mogelijk bewerkt en bevat daardoor weinig noesten.

De kleurovergangen, lijnen en structuren in hout zijn altijd weer anders en blijven verrassen. Hierdoor heeft elke massief houten trap een eigen karakter. Een karaktervolle houten trap past zowel in een modern als klassiek interieur.

Hout met een beschermlaag heeft een hoge slijtwaarde en kan wel tegen een stootje. Hierdoor ontstaan nauwelijks opzichtige beschadigingen of slijtageplekken. Ook na jarenlang intensief gebruik ziet uw trap er nog steeds prachtig uit.

Onze houten trappen krijgen een beschermende hardwax olie laag. Deze laklaag voorkomt dat vloeistoffen direct in het hout trekken. Ook vult de olielaag naden en kieren, zodat vuil wordt voorkomen. 

Verandert uw smaak regelmatig en wilt u niet vastzitten aan een onveranderlijk trapontwerp? Hout kan geschuurd en opnieuw geverfd of gewaxt worden. Zo kunt u uw trap altijd nog een geheel nieuw uiterlijk geven.

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een modern interieur, waarin gladde kunststoffen, metaal, cement en beton een hoofdrol spelen. Juist in dit type interieur is een natuurlijk detail onmisbaar. Een traprenovatie met massief hout zorgt voor meer karakter en sfeer en past perfect in een modern interieur.

In een industriële inrichting zorgt een natuurlijk houten trap voor een mooi contrast. Wilt u niet de gehele trap met hout laten renoveren? Kies dan enkel voor overzettreden van hout. Ook dit zorgt voor een warme, landelijke uitstraling, en vormt een interessante combinatie met bijvoorbeeld een stenen of betonnen trap. 

Massief houten traptreden

Bent u een groot liefhebber van de klassieke uitstraling in uw interieur? Dan is een traprenovatie met massief hout een goede keuze. Dit authentieke materiaal, dat al eeuwenlang als bouwmateriaal gebruikt wordt, staat prachtig in elk interieur.

Het is belangrijk om de juiste houtsoort voor uw traprenovatie te selecteren, zodat het geheel uiteindelijk naadloos aansluit bij de sfeer van uw woning. U kunt kiezen uit een behoorlijk aantal kleuren.

Elke houtsoort heeft zijn eigen specifieke tint, structuur en kwaliteiten, waardoor elke traprenovatie met massief hout een unieke uitstraling creëert.

Massief houten traptreden

Bekijk de soorten houten traptreden

Ontdek de gehele collectie in onze showroom!

Houten traptreden worden in veel verschillende soorten en maten gemaakt. Wilt u een aantal voorbeelden van houten trappen bekijken voordat u een keuze maakt? Breng gerust een bezoekje aan onze showroom. Onderaan de website vindt u de openingstijden.

In onze showroom ziet u niet alleen de verschillende soorten houten trapreden, maar krijgt u ook de kans om alle vragen te stellen aan onze professionele adviseurs. 

Expert in traprenovatie met hout

Expert in traprenovaties met hout

TopTrap is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in traprenovaties met massief hout.

✔︎ Ruim 20 jaar ervaring

TopTrap is al twintig jaar actief als traprenovatiespecialist. Met een trap van TopTrap haalt u expertise en kwaliteit in huis.

✔︎ Traptreden op maat

In onze werkplaats zagen wij al onze houten trappen met zorg op maat. Hierdoor bevat uw nieuwe trap geen naden of kieren en zijn krakende treden verleden tijd.

✔︎ Heel Noord-Holland

TopTrap is actief in de regio’s Amsterdam, Haarlem, Alkmaar en Almere. Onze monteurs komen graag bij u thuis om uw trap op deskundige wijze te renoveren.

Hout traprenovatie voorbeelden

Aangezien natuurlijk hout veel varianten kent, bent u altijd verzekerd van een gerenoveerde trap die perfect bij uw interieur past.

Dichte houten trap met opbergruimte

Dichte houten trap

Open houten trap

Open houten trap

Dichte witte trap met houten traptreden

Dichte witte trap

Houten open trap met modern eiken treden

Houten open trap

Werkwijze traprenovatie hout

Wij helpen u graag bij het ontwerpen en monteren van een prachtige, massief houten trap.

1. Houten trap ontwerpen

Bepaal eerst hoe de trap eruit moet komen te zien. Vooraf wordt een ontwerp opgesteld waarbij we uw wensen uiteraard in acht nemen. Na goedkeuring en eventuele wijzingen start de traprenovatie.

2. Traptreden op maat maken

Bij TopTrap worden uw nieuwe traptreden met de hand bewerkt. Persoonlijke aandacht en oog voor detail kenmerkt onze werkwijze.

3. Een zorgvuldige afwerking

Uw trap wordt afgewerkt in de gewenste kleur, en eventueel met trapverlichting. Accessoires zoals trapleuningen, een antislip laag of een traphekje kunnen wij uiteraard ook aanbrengen tijdens de renovatie. 

Werkwijze Traprenovatie hout

Traprenovatie met hout? Vraag een offerte aan

Wij geven uw trap binnen één dag een volledig nieuwe uitstraling. Vraag vandaag nog een online offerte aan of kom langs in onze showroom in Purmerend en laat u informeren over de verschillende mogelijkheden.

  Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Kopje.

  TopTrap reviews

  Dit vinden klanten van TopTrap:

  Traprenovatie met hout door TopTrap laten uitvoeren? Bekijk alle klantbeoordelingen op Google en Facebook.

  "Onze open zoldertrap was dringend aan een renovatie toe. Heel mooi dichtgemaakt en met PVC bekleed door Marcel. Wat een vakman!! TopTrap bevelen wij zeker aan."
  "De mannen van TopTrap hebben laatst onze trap gerenoveerd. We hebben nieuwe overzettreden en trapverlichting laten plaatsen. We zijn super tevreden over het eindresultaat dus wij raden TopTrap zeker aan."