Trap renoveren

Wilt u uw trap laten renoveren? Het kan zijn dat uw trap al een tijdje meegaat en u deze wilt laten renoveren. Een trap slijt vaak een stuk sneller dan de rest van het huis omdat deze zo vaak gebruikt worden.

Een trap wordt namelijk veel vaker gebruikt dan u denkt. TopTrap kan de trap renovatie voor u uitvoeren. U bent van harte welkom in onze showroom in Purmerend om verschillende voorbeelden van traprenovaties te bekijken.

Showroom bezoeken

Trap renovatie door TopTrap

Een versleten trap kan zelfs gevaarlijk zijn en voor veel ongemak zorgen. Het is belangrijk om in zulke gevallen direct in actie te komen. Het is geen simpel klusje om een trap te renoveren. Hier komt namelijk vrij specifieke kennis bij kijken en zelfs dan is er nog jaren ervaring nodig om goed en snel werk af te leveren.

Bij TopTrap werken enkel uiterst vakkundige monteurs, die precies weten waar ze mee bezig zijn. U en uw trap zijn bij ons dus altijd in goede handen. Alles bij elkaar hebben onze monteurs zo’n 15 jaar ervaring met het renoveren van trappen. Geen enkele renovatieklus is ons te gek of te moeilijk. Wij kunnen u zelfs garanderen dat uw trap binnen één of twee dagen weer zo goed als nieuw is.

U bent natuurlijk ook benieuwd hoe het renoveren van een trap eigenlijk in zijn werk gaat en wat hier verder bij komt kijken. Dit zijn logische vragen waar wij u natuurlijk graag antwoord op geven.

PVC krokodil motief
Calabria Trap

Voordelen van traprenovatie door TopTrap

Als u kiest om de traprenovatie door ons te laten uitvoeren, bent u verzekerd van de volgende voordelen:

  • Wij zijn de goedkoopste traprenovatiespecialist.
  • Als een van de weinige traprenovatiespecialisten hebben wij een showroom. U bent hier van harte welkom.
  • Elke trap is custom made. Uw specifieke wensen zijn hierdoor heel goed mogelijk.
  • Alle traprenovaties voeren wij uit in eigen beheer, er is dus veel mogelijk.
  • Wij hebben al 18 jaar ervaring in trap renovaties en we weten precies waar we het over hebben.
  • Een van onze specialisaties is PVC.

Laat uw traprenovatie door ons uitvoeren. Wij pakken het op een professionele wijze aan en u bent vrij van alle zorgen en stress rondom dit project. Neem direct contact met ons op voor een offerte of bezoek de showroom.

Afspraak maken

Materialen voor traprenovatie

U kunt kiezen voor verschillende materialen bij traprenovatie. Het meest gangbare is PVC. Dit is een zeer betaalbaar materiaal doordat het een kunstmatig materiaal is. PVC is zeer eenvoudig in een fabriek te produceren. Bent u benieuwd naar de kosten? Op deze kosten vindt u daar meer informatie over.

Een andere optie als materiaal om te gebruiken bij uw trap renovatie is linoleum. Dit heeft vele positieve kanten zoals een antibacteriële werking. Maar het is ook een vrij duur materiaal doordat het compleet uit natuurlijke grondstoffen bestaat. Een andere materiaaloptie om uw trap mee te renoveren is laminaat.

Traprenovatie gereedschap

Trappen houden geen simpele geometrische vormen aan. Dit is een uitdaging bij het renoveren van trappen. Veel trappen hebben allerlei afwijkende vormen, zoals uitstekende treden. Dit zorgt ervoor dat het tot op de millimeter precies opmeten van een trap niet met een standaard meetlint gedaan kan worden.

Voor het opmeten van een trap wordt een zogeheten trapspin gebruikt. Hiermee kunnen de specifieke maten van iedere treden exact opgemeten kunnen worden. Vervolgens kan de trapspin gebruikt worden om op het nieuwe materiaal nauwkeurig aan te geven hoe het gezaagd of gesneden moet worden.

In veel gevallen wordt er voor een traprenovatie gebruik gemaakt van overzettreden. Deze treden zijn bedoeld om volledig aansluitend over de al bestaande traptreden te vallen. Dit zorgt voor extra diepte en uitstraling.

Nadat het renovatiewerk vervolgens is gecontroleerd, is het tijd om de trap af te werken. Het renoveren van een trap is dus een aardig karweitje. Dit is iets wat u niet zomaar aan iemand over kunt laten.

Slideshow

Het proces van een trap renoveren

Bij het renoveren van een trap komt een heel proces kijken. De eerste stap is de voorbereiding. Hierin wordt berekend wat de materialen zijn die je nodig hebt, hoeveel je hiervan nodig hebt en welke maat.

Als je de traprenovatie zelf doet, kijk je ook naar het materiaal waarmee je de trap wilt afwerken. Het is bij bijvoorbeeld een eiken toplaag zeer belangrijk om de treden af te werken.

Verder moet u ook nadenken over de stootborden. Wilt u deze in dezelfde stijl als de traptreden, wilt u ze een andere kleur geven of is de trap open en heeft deze geen stootborden.

Als u het niet ziet zitten om dit alles zelf uit te rekenen en uit te voeren, zijn wij u graag van dienst. Onze ervaren monteurs staan voor u klaar om uw trap te renoveren.

Kom naar de showroom

Wij hebben al zeer veel trappen gerenoveerd. U kunt op de website vele foto’s van eerdere projecten vinden. Echter hebben wij ook een showroom waar u van harte welkom bent.

Wij zijn een van de weinige traprenovatie specialisten met een showroom. Hier kunt u vele voorbeelden van traprenovaties bekijken. Onze showroom is geopend op woensdag en vrijdag van 10:00 tot 14:00 en op zaterdag van 10:00 tot 16:00. Op dinsdag en donderdag zijn we op afspraak voor u geopend.

In onze showroom bespreken we ook maar al te graag uw traprenovatie met u. Zo kunnen we samen tot een perfect eindresultaat komen. Het is uiteraard ook mogelijk om via onze website een offerte aan te vragen. Wij zijn altijd bereid om u offertes met verschillende materialen te sturen, zodat u deze kunt vergelijken.

Heeft u vragen over een traprenovatie of wilt u een showroom afspraak maken? Telefonisch zijn wij bereikbaar op 0299-700241.

Prijsindicatie aanvragen Contactformulier

Trappen showroom TopTrap