Als uw trap al een tijdje meegaat, kan het hoog tijd zijn om eens na te denken over een traprenovatie. Vaak zijn trappen in oudere huizen niet meer wat ze horen te zijn, en valt er weinig zeggen over de veiligheid en het comfort van uw trap. Een trap slijt vaak een stuk sneller dan de rest van het huis omdat het zo vaak gebruikt wordt, veel vaker dan u misschien denkt. Een versleten trap kan voor veel ongemak en zelfs gevaar zorgen, dus het is belangrijk om in zulke gevallen direct actie te ondernemen. Het renoveren van een trap is in principe zo gepiept, en kan uw leven in huis een stuk aangenamer maken. Maar hoe gaat het renoveren van een trap eigenlijk in zijn werk, en wat komt er allemaal bij kijken? Dit zijn logische vragen waar wij u natuurlijk graag antwoord op geven.

De ervaring van TopTrap met trappen renoveren

Een traprenovatie mag dan wel ‘zo gepiept’ zijn, een simpel klusje is het zeer zeker niet. Het renoveren van een trap vergt vrij veel specifieke kennis, en zelfs dan zijn er flink wat jaren ervaring nodig om snel en goed werk af te leveren. Bij TopTrap werken enkel uiterst vakkundige monteurs, die precies weten waar ze mee bezig zijn. U en uw trap zijn bij ons dus altijd in goede handen! Tezamen hebben onze monteurs al zo’n anderhalf decennium ervaring met het renoveren van trappen. Het is dus geen verrassing dat geen renovatieklus ons te gek of te moeilijk is. Wij kunnen u zelfs garanderen dat uw trap binnen één of twee dagen weer zo goed als nieuw is!

Traprenovatie gereedschap

U bent er vast wel van op de hoogte dat de meeste trappen geen simpele geometrische vormen aanhouden. Dit is een uitdaging bij het renoveren van trappen. Veel trappen hebben allerlei afwijkende vormen, zoals uitstekende treden. Dit zorgt ervoor dat het tot op de millimeter precies opmeten van een trap niet met een standaard meetlint gedaan kan worden. Er wordt in plaats daarvan een zogeheten trapspin gebruikt, waarmee exact de specifieke maten van iedere trede opgemeten kunnen worden. Vervolgens kan de trapspin gebruikt worden om op het nieuwe materiaal nauwkeurig aan te geven hoe het gezaagd of gesneden moet worden.

In veel gevallen wordt er voor een traprenovatie gebruik gemaakt van overzettreden. Deze treden zijn bedoeld om volledig aansluitend over de al bestaande traptreden te vallen, wat voor extra diepte en uitstraling zorgt. Nadat het renovatiewerk vervolgens is gecontroleerd, is het tijd om de trap af te werken. Het renoveren van een trap is dus een aardig karweitje, wat u niet zomaar aan iemand kunt overlaten.

Showroom TopTrap
Bezoek onze showroom
in Purmerend
Slider

Bekijk eerder gerenoveerde trappen

Naast het op een correcte manier renoveren van uw trap, kunnen wij u ook assisteren met het design. Omdat ieder huis anders is, en zijn eigen karaktereigenschappen heeft, moet de trap voor ieder individueel geval apart ontworpen worden. De kleuren, de patronen, het materiaal en de verlichting hebben allemaal invloed op de uiteindelijke sfeer van uw trap. U kunt op onze website al veel voorbeelden vinden van renovaties van trappen die wij geleverd hebben, zodat u een idee krijgt van onze kunsten. Bovendien kunt u altijd een kijkje komen nemen in onze showroom, waar u alle ontwerpmogelijkheden kunt bezichtigen. In onze showroom bespreken wij ook maar al te graag uw traprenovatie met u, zodat we samen tot een perfect eindresultaat kunnen komen!

 

Prijsindicatie aanvragen Liever bellen? 0299-700241