Van een eenvoudige verfbeurt tot een volledige verbouwing, renovaties zijn rommelige aangelegenheden. Daarom wil je alle delen van je huis beschermen die niet worden aangepakt of al gerenoveerd zijn geweest. Dit omvat uw trappen, de vloer, en de  andere meubelen. Er zijn een paar manieren waarop u uw trap kunt beschermen tegen al het stof en vuil dat vrijkomt tijdens de verbouwing.

Uiteraard houden wij als traprenovatie specialist ook rekening met het beschermen van de bestaande trap en omgeving. Huurt u een bedrijf in voor de renovatie? Let er dan op dat uw bestaande meubelen en vloer goed beschermd worden tijdens de renovatie.

Bedek uw trap en het omliggende met kleden of plastic

Het gebruik van een kleed voorkomt dat iets valt en uw trappen beschadigt. Het is ook verstandig om een druppeldoek op de trap te liggen tijdens het schilderen, maar het is ook handig om het te beschermen tegen houtstof of andere soorten vuil die tijdens de renovatie vrijkomen. Zorg ervoor dat u de druppelkleden vastzet zodat er geen struikelgevaar ontstaat.

Bedek de leuningen ook

Uw druppeldoek kan de treden beschermen, maar het kan zijn dat u de leuningen en relingen niet kunt beschermen. Dus, om helemaal goed voorbereid te zijn, wikkel je leuningen en relingen met plastic en zet het vast met tape om ervoor te zorgen dat het niet valt tijdens renovatie.

Gebruik schilderstape langs de randen

Als u rond de trap schildert, bedek dan de randen die aan de muur grenzen met schilderstape. Dit beschermt tegen verf die het druppeldoek mogelijk niet kan vangen. Zorg ervoor dat u de tape stevig langs de randen plakt, zodat er geen verf onder komt.

Plaats piepschuim of karton op de treden

Als er veel mensen over de trap heen lopen tijdens de renovatie, dan zal het plaatsen van schuimplaten of karton (wat je ook bij de hand hebt) op de treden helpen om de treden te beschermen tegen eventuele schade. U wilt er echter voor zorgen dat de planken niet slippen en  dat men er over kan uitglijden, dus gebruik ducttape om het op de trap te bevestigen.

Door deze stappen te nemen, moeten uw trappen goed beschermd blijven tijdens het renovatieproces. Maar misschien is het beter om dit aan een specialist over te laten? Als dat het geval is, overweeg dan om uw trap door Toptrap te laten renoveren.