De beslissing om uw trap opnieuw te laten bekleden kan meerdere oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan verregaande slijtage van de bekleding, of geluidsoverlast door krakende treden. Maar het kan ook voorkomen dat u gewoon iets nieuws wilt, of uw trap eindelijk bij de rest van uw interieur aan wilt laten sluiten. Wat de reden ook is, er komt heel wat kijken bij een traprenovatie en het opnieuw bekleden van uw trap. Het is daarom belangrijk om te weten waar u op moet letten, en hoe u verschillende situaties het beste aan kunt pakken. Natuurlijk heeft u daar geen specialistische kennis voor nodig, want daarover beschikken wij wel! Hieronder kunt u in het kort lezen wanneer u uw trap opnieuw moet laten bekleden, en welke materialen het meest geschikt zijn bij het bekleden voor uw situatie.

Wanneer is uw trap toe aan nieuwe bekleding

Eén van de meest voorkomende reden voor een traprenovatie is slijtage. Slijtage van trapbekleding geeft natuurlijk ten eerste een verschrikkelijk oud en lelijk uiterlijk aan uw trap. Maar wist u wel dat het ook zeer gevaarlijk voor u en uw gezin kan zijn? Er schuilen allerlei ongelukken in een oude, versleten trap. Trapbekleding vol slijtplekken kan bijvoorbeeld erg glad worden, waardoor een glijpartij in klein hoekje zit. Dat kan nare botbreuken en andere beschadigingen tot gevolg hebben. Als u zo’n defect aan uw trap herkent, aarzel dan niet om direct onze hulp in te schakelen!

Een andere reden voor een traprenovatie en het bekleden van een trap is geluidsoverlast. Oude trappen kunnen luide kraakgeluiden produceren wanneer er druk op een trede komt te staan. Vooral in huizen van enkele tientallen jaren oud, waarin er nog veel met hout gewerkt werd, kunt u erg veel last hebben van een krakende trap. Het geluid galmt soms letterlijk door het hele huis. Een traprenovatie of het goed bekleden van de trap maakt direct korte metten met uw luidruchtige trap!

Kies de juiste trapbekleding

Bij het opnieuw bekleden van uw trap heeft u de keuze uit een aantal verschillende materialen. Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen, en zijn geschikt voor veel verschillende situaties. Het bekleden van een trap hangt volledig af van uw wensen en eisen welk materiaal voor u het meest geschikt is. Als u af wilt van uw krakende trap heeft u bijvoorbeeld de keuze uit kurk-combi en PVC. Het hangt daarna af van uw persoonlijke smaak welke van de twee u het meest zint. Wij hebben voor ieder materiaal in ons assortiment informatiepagina, zodat u precies kunt lezen wat de eigenschappen van de materialen zijn. Mocht u er in uw eentje niet helemaal uitkomen, dan zijn wij altijd bereid om u te assisteren met al uw problemen.

Showroom TopTrap
Bezoek onze showroom
in Purmerend
Slider

De ervaring van TopTrap

Zoals wij eerder al schreven: er komt nogal wat kijken bij een traprenovatie. Het is heel erg gemakkelijk om iets over het hoofd te zien, of een bepaalde factor niet mee te nemen in een beslissing. Gelukkig hoeft u dit nooit alleen te doen, en zijn wij altijd bereid om u bij te staan in het gehele proces. Vanaf het moment dat u ontwerpkeuzes moet maken tot aan de aflevering van de uiteindelijke trap staan wij aan uw zijde. We hebben tenslotte al jaren ervaring op het gebied van traprenovatie, en hebben zo’n beetje iedere situatie al voorbij zien komen. Een trap bekleden is een fluitje van een cent, en die passie en ervaring delen wij graag met u.

Bekleed niet alleen de treden maar het hele trappenhuis

Het is bij TopTrap overigens ook mogelijk om het hele trappenhuis mee te pakken in de traprenovatie. De zogenaamde trapwangen kunnen wij, naar uw wens, bekleden met hetzelfde materiaal als de traptreden. Dit beschermt ook uw muur tegen schade, en maakt van uw trap een prachtig uniform geheel. Bovendien hoeft u zich niet meer zorgen te maken over krassen op de muur als u met grote objecten naar boven sjouwt.

*WIJ DOEN GEEN TRAPBEKLEDING, ENKEL ADVIES EN SUGGESTIES*