Voor trapleuningen, railingen en traphekken heeft u bij ons de optie om voor roestvast staal te kiezen. Roestvast staal wordt in de volksmond vaak roestvrij staal genoemd, maar dat is eigenlijk niet correct. Het roest wel vele malen minder snel dan normaal staal, maar het is niet volledig bestand tegen roest. RVS is een prachtige toevoeging aan ieder interieur, omdat het een simpele, maar moderne uitstraling geeft. Omdat het niet zo’n opvallende kleur heeft, valt het eigenlijk niet erg op. Toch geeft het een bepaalde sfeer aan uw woning, en past het in ieder huis thuis. Het heeft bovendien vele voordelen die RVS boven het gebruik van andere materialen stelt. Geef uw trappenhuis of balustrade een nieuwe look met RVS!

rvs trapleuning

Wat is roestvast staal?

Roestvast staal wordt vaak met de afkortingen RVS of inox benoemd. Inox staat voor het Franse inoxydable, wat niet-oxiderend betekent. Roest is namelijk een oxidatie van ijzer en ijzerhoudende metalen. Als ijzer in contact komt met zuurstof, vindt er een chemische reactie plaats die het ijzer omzet in ijzeroxide, oftewel roest. Om dit tegen te gaan wordt het staal gelegeerd met ten minste 10,5 procent chroom. Zuurstof reageert veel liever met chromium dan met ijzer, en er vormt zich een dun beschermlaagje van tussen het ijzer en de zuurstof.

Roestvast staal werd op 13 augustus 1913 ontdekt door Harry Brearley. Hij was een jaar eerder gevraagd om onderzoek naar legeringen te doen voor de wapenindustrie. Na de Eerste Wereldoorlog schoot de wapenproductie namelijk omhoog, maar de wapens waren slecht bestand tegen thermische erosie. Brearley was dus niet opzoek naar corrosievrij metaal, maar hij ontdekte deze eigenschap van RVS pas toen hij het metaal probeerde te etsen.

Kiezen voor RVS is denken aan de toekomst

Omdat RVS zo goed bestand is tegen corrosie, is het een goede investering voor de toekomst. Trapleuningen en traphekken van roestvast staal blijven er ook na vele jaren van constant gebruik goed uit zien. Bovendien is het een erg sterk en stevig materiaal, waardoor het beschadigen van uw leuningen eigenlijk niet mogelijk is. RVS is ook nog eens heel erg gemakkelijk schoon te houden, zodat het geen enkele moeite kost om het schitterende uiterlijk te behouden. Een roestvaststalen afwerking voor uw trap zijn de puntjes op de i van iedere traprenovatie!

Met RVS trapleuningen een moderne uitstraling creëren

Roestvast staal geeft door de metaalachtige kleur die het heeft aan ieder trappenhuis een modern uiterlijk. Het past daarom goed in een wat nieuwer interieur, maar kan ook juist een wat meer klassieke stijl accentueren. Houten trapleuningen zijn natuurlijk ook prachtig, maar hebben toch een ietwat oubollige reputatie gekregen. Door voor roestvast staal te kiezen, haalt u een tijdloze toevoeging in huis, die uw trap er vast en zeker uit doet springen!

Een roestvaste stalen leuning passend bij ieder interieur

Een roestvaststalen leuning voor uw trap past dus niet alleen in een modern interieur. Het is een prima aanvulling op iedere stijl, omdat het een vrij neutrale kleur heeft. Het past daardoor goed bij iedere kleurencombinatie, en misstaat eigenlijk nooit. Bovendien heeft u de keuze tussen gepolijst en geborsteld RVS, wat ieder weer zijn eigen sfeertje aan uw trap geeft. Gepolijst RVS is bijna glimmend, waardoor het net iets meer opvalt. Geborsteld RVS brengt daarentegen door het doffe uiterlijk een wat subtieler gevoel met zich mee.