Voor trapleuningen, traphekken een een railing heeft u bij ons de optie om voor roestvast staal te kiezen. Roestvast staal wordt in de volksmond vaak roestvrij staal genoemd, maar dat is eigenlijk niet correct. Hoewel het veel minder snel roest dan normaal staal, is het niet volledig bestand tegen roest. Maar dit is wel het meest duurzame materiaal voor een trapleuning. Rvs is altijd een prachtige toevoeging aan ieder interieur, omdat het een simpele, maar toch moderne uitstraling geeft. Door de onopvallende kleur, valt de trapleuning niet gigantisch op in de woonruimte maar geeft het toch een bepaalde sfeer aan uw woning. Hierdoor past een trapleuning van rvs in elk interieur. Geef uw trappenhuis of balustrade daarom een nieuwe look met rvs.

Trapleuning RVS
Trapleuning van RVS
Trapleuning RVS
Trapleuning van RVS
Trapleuning RVS
Trapleuning van RVS
Trapleuning RVS
Trapleuning van RVS
previous arrow
next arrow
Slider

Roestvast staal voor elke trapleuning

Voor roestvast staal wordt ook vaak de afkorting rvs of inox gebruikt. Inox staat voor het Franse inoxydable, wat niet-oxiderend betekent. Roest is namelijk een oxidatie van ijzer en ijzerhoudende metalen. Wanneer ijzer in contact komt met zuurstof, vindt er een chemische reactie plaats die het materiaal omzet in ijzeroxide, oftewel roest. Om dit proces tegen te gaan, wordt het staal gelegeerd met minstens 10,5 procent chroom. Zuurstof reageert veel liever met chromium dan met ijzer, zo vormt er zich een dunne beschermlaag tussen het ijzer en de zuurstof. Daarom vinden wij rvs bij uitstek het beste materiaal voor uw trapleuning.

Roestvast staal werd op 13 augustus 1913 ontdekt door Harry Brearley. Een jaar eerder kreeg hij de vraag om onderzoek naar legeringen te doen voor de wapenindustrie in het laboratorium waar hij werkzaam was. Na de Eerste Wereldoorlog schoot de wapenproductie namelijk omhoog, maar de wapens waren slecht bestand tegen thermische erosie. Brearley was dus niet op zoek naar corrosievrij metaal, maar hij ontdekte deze eigenschap van rvs pas toen hij het metaal probeerde te etsen.

Trapleuning van rvs: de beste keus

Een trapleuning van rvs is niet alleen de beste keus vanwege het duurzame materiaal en de moderne uitstraling. Er zijn nog veel meer voordelen waarom een afwerking van roestvast staal voor uw trap de puntjes op de ‘i’ zijn bij iedere traprenovatie.

✔ Met rvs denkt u aan de toekomst

Omdat rvs zo goed bestand is tegen corrosie, is het een goede investering voor de toekomst. Een trapleuning en traphek van roestvast staal blijft ook na een aantal jaren van intensief gebruik goed uitzien. Door de eigenschappen van rvs, komen beschadigingen op de leuning eigenlijk niet voor.

✔ Houd uw trapleuning eenvoudig schoon

Onderhoud is nou eenmaal onderdeel van alle taken in uw huishouden. Met rvs bent u echter niet heel veel tijd kwijt. Het materiaal houdt u gemakkelijk schoon, zodat het geen enkele moeite kost om het schitterende uiterlijk te behouden. Spray wat rvs-reiniger op de trapleuning en wrijf het in met een doek, droog het vervolgens na met een theedoek. Zo blijven er geen strepen achter.

✔ Creëer een moderne uitstraling met een trapleuning van rvs

Roestvast staal geeft door de metaalachtige kleur van het materiaal ieder trappenhuis een modern uiterlijk. Het past daarom in een hedendaags interieur, maar kan ook juist een wat meer klassieke stijl accentueren. Dit is een prima oplossing wanneer u groot liefhebber bent van een traditioneel interieur, maar een trapleuning van hout niet uw voorkeur heeft. Door voor roestvast staal te kiezen haalt u een tijdloze toevoeging in huis, die van uw trap zeker een blikvanger maakt.

✔ Past bij ieder interieur

Een trapleuning van rvs past dus niet alleen in een modern interieur. Het is een prima aanvulling op iedere stijl vanwege de vrij neutrale kleur. Het past daarom bij iedere kleurcombinatie, zonder dat het een schreeuwerig geheel wordt. Zo heeft u alle mogelijkheid om de traptreden te laten bekleden met pvc, kurk combi of laminaat in een opvallende kleur of print.

✔ Kies uit drie soorten

Wij leveren niet één soort roestvast staal, u heeft de keuze uit een aantal afwerkingen. Zo zet u een eigen sfeer neer in uw woonruimte.

 • Gepolijst
  Zoals de naam al aangeeft, laten wij de trapleuning polijsten. Hierdoor gaat het rvs glimmen en valt het net iets meer op

 

 • Geborsteld
  Met deze bewerking krijgt het rvs een wat ruw en doffer oppervlak. Aan de sporen in het materiaal kunt u ook zien dat het materiaal geborsteld is. Maar dit heeft absoluut zijn charme en oogt zeer subtiel. Mocht er in uw huishouden toch een ongelukje gebeuren, dan zijn krassen niet zichtbaar door de aanwezige structuur. Kom gerust langs in onze showroom om deze trapleuning van rvs in het echt te bekijken.

 

 • Gesatineerd
  Satineren is een vrij onbekende afwerkingen ten opzichte van polijsten en borstelen. Toch is het zeker de moeite waard. Dit is namelijk een combinatie van bovenstaande opties. Het resultaat is een rvs trapleuning met een meer matte uitstraling. Ook hier zijn eventuele krassen en andere beschadigingen niet zichtbaar.
Showroom TopTrap
Bezoek onze showroom
in Purmerend
Slider

Ons maatwerk

Als we het hebben over een traprenovatie, dan spreken wij ook gelijk van maatwerk. Al jarenlang zetten wij ons in om de mooiste trappen te leveren. Hierdoor weten wij niet alleen alles over de mogelijkheden van verschillende materialen, maar denken wij ook mee op het gebied van styling. Zo kunnen wij u garanderen dat de trap altijd past, ook al is er sprake van afwijkende maten.

Wilt u graag een rvs trapleuning toe laten voegen aan het geheel? Dan geven wij u nog graag de volgende tips:

  • Is de trapruimte niet geschikt voor een rvs trapleuning in een rechte vorm? Dan is er nog een alternatief. Kies in dit geval voor een gebogen leuning, zodat er geen sprake is van afgebroken stukken.

 

  • Wilt u graag iets extra’s toevoegen aan de treden en de trapleuning? Laat dan extra licht aanbrengen in de vorm van bijvoorbeeld ledlampjes.

 

 • Wanneer de trap begint in de woonkamer, kunt u het effect van het rvs versterken door een wand in de vorm van een raster te laten plaatsen aan de ‘open’ zijde. Dit is vooral een aanvulling voor de liefhebbers van de industriële look in een interieur. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om het raster als wand te gebruiken en deze te decoreren met schilderen, planten en plankjes met accessoires.

 

Prijsindicatie aanvragen Liever bellen? 0299-700241