Een traprenovatie met pvc is onze specialiteit en daar zijn we best wel trots op. Wij bieden op het gebied van dit materiaal een gigantisch breed spectrum aan motieven en kleuren. Het maatwerk leveren wij tot op de millimeter precies. Zelf werken wij bij een traprenovatie graag met pvc wegens de veelzijdigheid van het materiaal, de lage kosten van deze grondstof en de sublieme eigenschappen. Het is niet voor niets dat wij pvc als ons paradepaardje beschouwen.

Black leder Trap
Black leder trap
Black leder Trap
Zwart leer PVC
Black leder Trap
PVC krokodillenleer
previous arrow
next arrow
Slider

Pvc, overal toe te passen

Pvc is de afkorting voor polyvinylchloride. Dit is een thermoplastisch polymeer, oftewel een kunststof die bewerkbaar wordt bij verhitting. Juist omdat het zo gemakkelijk te bewerken is, wordt het toegepast in allerlei verschillende sectoren. Zo is het met name een goede vervanging voor bijvoorbeeld koperen buizen, hout en beton. Daarom zijn ook wij ons gaan verdiepen in de voordelen van gebruik van pvc bij een traprenovatie. Wij vertellen u er graag meer over.

✔ Pvc dempt het geluid

Een trap kan kraken of een dreunend geluid maken. Maar na een traprenovatie met pvc is hier geen sprake van. Het dempt geluiden, dus wanneer uw kinderen een sprintje trekken op de trap of als er meer gewicht gezet wordt op de treden dreunt dit niet door in de rest van het huis. Uw buren merken hier dus ook niets van.

✔ Pvc werkt brandvertragend

U wilt er liever niet aan denken, maar mocht er ooit sprake zijn van brand in uw woning dan heeft pvc een vertragende werking. Door een traprenovatie met dit materiaal kiest u dus niet alleen voor een mooie look, maar ook voor extra veiligheid.

✔ Eenvoudig te reinigen

Uitgebreid boenen is na een traprenovatie met pvc niet meer nodig. Iedere trede met pvc sluit naadloos aan op de volgende trede. Door het waterafstotende oppervlak neemt u vuil makkelijk af met een doekje en mild schoonmaakmiddel. Stof verwijdert u eenvoudig met een swiffer doekje. De gladde structuur van het materiaal maakt dit nog eens extra simpel. Het is dus de ideale ondergrond als u niet van schoonmaken houdt.

✔ Geen extra’s nodig na de traprenovatie

Met pvc bespaart u een hoop kosten. Het materiaal is scherp geprijsd bij Toptrap en u hoeft zelf geen extra’s aan te schaffen naast deze bekleding. Het materiaal is niet glad, een antisliplaag laten aanbrengen op de treden is dus niet nodig. Dat bespaart u weer de nodige kosten.

Showroom TopTrap
Bezoek onze showroom
in Purmerend
Slider

✔ Goed bestand tegen vocht

Pvc is een kunstof met hydrofobe eigenschappen. Hierdoor zult u nooit last hebben van vloeistoffen die intrekken en nare plekken achterlaten op de trap. Als uw kind bijvoorbeeld eens een glaasje druivensap zou morsen, dan kan dat voor stoffen of (onbeschermde) houten ondergronden desastreus zijn. Daar hoeft u zich na een traprenovatie met pvc geen zorgen over te maken. Het materiaal is beschermd tegen iedere soort vloeistof. U zou in theorie zelfs accuzuur kunnen morsen, zonder daarmee uw trap te beschadigen. U hoeft zich dus geen zorgen te maken of u binnen een aantal jaren moet sparen voor een nieuwe traprenovatie.

✔ Slijtvaste ondergrond na traprenovatie met pvc

De weerbaarheid van pvc is binnenshuis vooral erg handig, omdat het de ondergrond bestand maakt tegen slijtage. Er zullen dus moeilijk opzichtige beschadigingen plaatsvinden. Dit zorgt ervoor dat uw trap er ook na jarenlang intensief gebruik nog steeds prachtig uitziet. Pvc is dus de ideale keuze voor gezinnen met kleine kinderen! Denk er ook eens over na om tijdens de traprenovatie uw overloop direct mee te pakken, zodat ook deze klaar is voor de toekomst.

✔ Veel mogelijkheden

Het allermooiste aan pvc vinden wij de grote hoeveelheid opties die wij kunnen aanbieden. Met dit prachtige materiaal is het mogelijk om tijdens de traprenovatie een houten ondergrond te imiteren, maar ook een op beton lijkende vloer kunnen wij realiseren. En bovendien bieden wij als één van de weinige traprenovatiebedrijven in Nederland de keuze om een trap te bekleden met een leermotief. Naast al deze patronen en motieven is pvc beschikbaar in een breed scala aan kleuren, zodat er voor ieder interieur een geschikt ontwerp gevonden kan worden.

Geef uw trap een unieke look

Zoals hierboven aangegeven, kunnen wij tijdens de traprenovatie de treden te bekleden met pvc in een leermotief. Maar dat is slechts een greep uit alle opties. Door het gebruik van pvc kunt u namelijk alle kanten op. Om u op weg te helpen, geven wij alvast een aantal tips:

  • Heeft uw interieur een moderne of industriële uitstraling? Pvc in een betonnen kleur op uw trap is dan de beste optie, zodat de moderne sfeer nog meer naar voren komt. Wilt u liever wat afwisseling in het geheel? Laat dan tijdens de traprenovatie alleen de treden bekleden met pvc en verf de stootborden in een neutrale kleur, zoals wit of een donkere kleur zoals houtskool
  • Wanneer u het liefst de warme kleuren in uw woning laat overheersen, is het verstandig om de trap aan te laten sluiten op deze kleurtoning. Wanneer de trap bijvoorbeeld begint in uw woonkamer, is het een van de blikvangers van de ruimte. Zorg daarom voor bekleding in een warme tint, zodat deze sfeer ook na de traprenovatie behouden blijft. Wij raden u in dit geval houtkleuren zoals eiken aan, kies voor pvc in essen als u het geheel toch liever een tintje lichter wilt
  • De Pvc overzettree is niet te dik. Dit betekent dat het niet alle ruimte op uw trap inneemt en nog ruimte voor andere opties biedt bij uw traprenovatie. Zo is het mogelijk om enkele of juiste alle treden op te laten lichten door middel van ledverlichting. Dit geeft een mooi contrast in combinatie met pvc in een donkere kleur. Maak het een geheel door accessoires in de hoek van de treden te zetten wanneer u bijvoorbeeld een wenteltrap heeft.

Bereid u voor op de traprenovatie

Als u eenmaal heeft gekozen voor een mooie traprenovatie met pvc, dan rest natuurlijk de installatie nog. Om al het werk uit handen te nemen staat ons team van experts voor u klaar. Binnen één tot twee dagen hebben wij een mooie traprenovatie uitgevoerd. Al onze producten maken wij met de hand, hierdoor krijgt u altijd een product dat goed aansluit op uw trap. Heeft u vragen of wensen voor of tijdens de montage, dan staan onze vakmensen u bovendien bij met advies en antwoorden.

U hoeft natuurlijk niet zelf aan de slag wanneer u onze specialisten inhuurt. Laat het vakwerk maar aan ons over. Maar u kunt zelf wel een aantal voorbereidingen treffen, zo kunnen wij gelijk starten met de traprenovatie:

  • Maak de ruimtes rondom de trap begaanbaar. Hiermee bedoelen wij de ruimte waar de trap begint en eindigt. Maak de gang en overloop dus leeg en begaanbaar, zodat de specialist genoeg ruimte heeft om overal bij te kunnen tijdens zijn werkzaamheden
  • Na de traprenovatie geniet u van de geluiddempende werking van pvc, maar de klus zelf levert wel wat lawaai op. Breng daarom de buren op de hoogte dat wij bij u aan het werk zijn, de klus duurt één tot twee dagen.

 

Informatie traprenovatie met pvc

Weet u nog niet precies wat de juiste keuze is voor uw traprenovatie, of wilt u gewoon graag advies van een professional? Wij staan altijd voor u klaar. Stuur ons een mailtje, of kom langs in de showroom om alles eens van dichtbij te kunnen bekijken.

 

Prijsindicatie aanvragen Liever bellen? 0299-700241