Bent u een groot liefhebber van klassieke trappen? Dan is een traprenovatie met massief hout ook mogelijk. Met deze eeuwenoude bouwstof slaat u zeker de plank niet mis, omdat het binnen elk interieur past. We gebruiken dit materiaal al zo lang om huizen en meubilair te bouwen, dat een huis zonder massief hout al snel onwennig aanvoelt. Het is natuurlijk wel belangrijk om in dit geval de goede houtsoort te kiezen voor uw traprenovatie, zodat het ook echt aansluit bij de stijl van uw gehele woning. Zo is een trap van massief hout verkrijgbaar in verschillende tinten met elk hun eigen kwaliteiten die stuk voor stuk een eigen gevoel met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan een traprenovatie met massief mahonie-, esdoorn-, of eikenhout.

Trap donker hout
Open houten trap
Massief houten trap
Natuurlijke houten trap
Trap hout look
Witte trap met houten treden
Trap massief hout
Lichte houten trap
previous arrow
next arrow
Slider

Massief hout, een verzamelnaam

Wanneer we het hebben over een klassieke houten trap, dan spreken we natuurlijk niet over één soort massief hout. Voor een traprenovatie kunnen wij verschillende soorten gebruiken. Het is maar net wat het beste bij de stijl van uw interieur past. Zo maken onderscheid in hardhouten trappen en een traprenovatie met zachtere soorten. Deze verschillen niet alleen in kleur, maar hebben ook elke specifieke eigenschappen. Zo behoren onder andere de volgende houtsoorten tot de mogelijkheden bij een traprenovatie:

  • Mahoniehout

Door de roodbruine kleur zijn de nerven en kleurovergangen goed zichtbaar. Daarnaast is dit een van de sterkste soorten massief hout die wij kennen. Wij gebruiken het niet alleen graag voor een traprenovatie, ook andere specialisten zijn dol op deze variant en gebruiken mahonie voor boten en instrumenten.

  • Vurenhout

Dit hout is afkomstig van de fijnspar, oftewel de dennenboom. Van zichzelf oogt deze variant licht en geel. Maar met lak kan deze een donkere tint krijgen. Deze variant is door de elasticiteit eenvoudig te bewerken voor de traprenovatie, maar is ook iets kwetsbaarder dan bijvoorbeeld mahoniehout. Wij raden dan ook aan om een trap van deze variant altijd te laten lakken, zodat beschadigingen niet voorkomen.

  • Eikenhout

Dit hout is verkrijgbaar in een aantal varianten, waarvan Europees eiken de meeste bekende is. Eikenhout is sterk en kan wel tegen een stootje, daarom wordt het ook gebruikt voor vloeren, kozijnen en deuren. Van zichzelf heeft het hout een donkerbruine kleur. Maar bij de traprenovatie kunt u kiezen voor een behandeling met een beits of lak waardoor de kleur van de treden donkerder wordt.

  • Essenhout

Net als vurenhout is dit materiaal elastisch en eenvoudig te bewerken. Houdt u van een inrichting met lichte kleurtinten? Dan is een traprenovatie met deze variant de beste keuze voor u. Neem voor meer informatie over de soorten massief hout en de verschillende eigenschappen contact op met onze specialisten.

(Meer voorbeelden? Klik hier.)

Doe uw voordeel met een traprenovatie

Mahonie-, vuren-, eiken-, of essenhout , welke soort u ook kiest voor de traprenovatie, u kunt altijd rekenen op deze voordelen:

✔ Hout beschermt tegen vocht en vuil

Hout is een natuurlijk product. Hierdoor is het van zichzelf onderhevig aan slijtage zoals houtrot en versplintering. Dit is in huis natuurlijk niet wenselijk na een uitgebreide traprenovatie. Daarom voorzien wij onze trappen van massief hout van een beschermende laag. De treden worden fabrieksmatig gelakt, zodat u nog langer kunt genieten van uw nieuwe trap. Deze beschermlaag zorgt er ook voor dat er geen vloeistoffen in massief hout trekken, zodat het niet direct een catastrofe is als u een beetje wijn, thee of iets anders vloeibaars morst op de treden. De laklaag behoudt ook alle kleuren. Dat is zeker handig wanneer u kiest voor een opvallende kleur, zoals knalrood. En massief hout bevat door deze beschermende laag geen groeven en naden waar vuil zich normaliter ophoopt. Dit maakt uw trap schoonhouden na de traprenovatie extra makkelijk.

Showroom TopTrap
Bezoek onze showroom
in Purmerend
Slider

✔ Een massief houten trap vergt weinig onderhoud

Dankzij de beschermende laag is het dus een fluitje van een cent om uw trap schoon te maken. Een simpel keukendoekje of een zachte spons is vaak al genoeg om het vuil af te nemen. Eens in de twee weken de stofzuiger over de trap halen kan natuurlijk ook geen kwaad. Maar door de laklaag treft u veel minder vuil en stof aan dan bij een trap van massief hout zonder lak. Deze laag laat vrijwel niet af en slijt ook niet snel. U hoeft zich ook minder zorgen te maken over een regelmatige lakbeurt na de traprenovatie. Bij een trap van massief hout bent u wel meer tijd kwijt aan het onderhoud, omdat vlekken snel in de oppervlakte trekken en anders los vuil op de treden blijft liggen.

✔ Natuurlijk hout voor een rustieke sfeer in huis

Het gebruik van massief hout bij een traprenovatie brengt een rustiek gevoel in uw woning. Een heerlijke authentieke sfeer die, afhankelijk van de houtsoort, subtiel of juist heel sterk aanwezig is. Zo is bijvoorbeeld eikenhout bezaaid met noesten, die het rustieke gevoel behoorlijk versterkt. Noestplekken zijn de plaatsen waar de takken aan de boom groeiden. Deze plekken zijn vaak donkerder dan de rest van het hout. Veel noesten in massief hout ogen wat drukker in uw interieur dan een variant zonder veel noesten.

Een andere factor die veel invloed heeft op de sfeer is het kleurverschil. Deze zijn bijvoorbeeld goed te zien in notenhout. Beukenhout heeft daarentegen weer weinig noesten en kleurverschillen, waardoor het een vrij neutrale invloed heeft op de sfeer in uw woning na de traprenovatie.

✔ Oprecht massief materiaal voor uw traprenovatie

Tegenwoordig zijn veel huizen voorzien van een modern interieur. Metaal en gladde oppervlaktes worden vooral vaak gebruikt. Vaak mist er iets natuurlijks, wat het geheel een kille uitstraling geeft. Dit is natuurlijk een kwestie van smaak, er zijn genoeg mensen die hier juist wel van houden. Maar mocht u weten over welke ambiance wij het hebben, is het gebruik van massief hout voor uw traprenovatie helemaal geen gek idee.

Massief hout is biologisch, natuurlijk en oprecht materiaal, wat in deze industriële tijd een frisse wind in uw moderne woning kan brengen. Dit is terug te zien in iedere individuele traptrede, omdat geen enkele trede hetzelfde is als de andere. De kleurovergangen, lijnen en andere kenmerken zijn voor ieder stuk anders. Hierdoor krijgt u door de traprenovatie een trap met een prachtig massief eigen karakter.

 

Prijsindicatie aanvragen Liever bellen? 0299-700241