In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is linoleum een volledig natuurlijk materiaal. De reden dat er vaak gedacht wordt dat het een kunststof is, komt waarschijnlijk door de wetenschappelijk klinkende naam. Linoleum wordt echter ‘gewoon’ gemaakt van lijnzaadolie, hars, kalk en natuurlijke pigmenten. Eigenlijk is deze samenstelling per toeval ontdekt, toen meneer Frederick Walton erachter kwam dat lijnzaadolie bij blootstelling aan zuurstof een vel op de oppervlakte vormt, net als verf dat ook doet. Hij probeerde daarmee een nieuw soort lak te produceren, maar dat werd uiteindelijk geen succes. Pas toen hij besloot om de grondstof van de lak te mengen met zaagsel en gemalen kurk, ontdekte Walton de echte waarde van zijn ontdekking. Uiteindelijk beseften ook wij dat linoleum veel positieve eigenschappen heeft, die de waarde van zijn creatie nog meer deed stijgen.

PVC krokodil motief
Linoleum trap
PVC krokodil motief
Linoleum trap
previous arrow
next arrow
Slider

De voordelen van linoleum

Dankzij onze jarenlange ervaring in traprenovatie hebben ook wij ontdekt dat linoleum de moeite waard is om uw trap mee te bekleden. Waarom een traprenovatie met linoleum een verstandige investering is, lichten wij graag voor u toe:

✔ Linoleum houdt uw trap schoon

Eén van die voordelen is de antibacteriële werking. Linoleum is daarom een zeer hygiënisch materiaal en wordt om deze reden vaak gebruikt in gebouwen en ruimte waarbij een goede hygiëne van groot belang is. Denk hierbij aan ziekenhuizen en andere gezondheidsinstanties. De antibacteriële werking wordt toegeschreven aan het feit dat dit materiaal volledig bestaat uit natuurlijke producten. Bacteriën krijgen dus geen kans. Linoleum is een uitstekende keuze voor uw traprenovatie als uw veel waarde hecht aan een goede gezondheid, of als uw immuunsysteem minder goed werkt. Daarom kunt u ook de keuze maken om na de traprenovatie ook in de rest van uw woning linoleum aan te leggen op de vloeren. Zo oogt uw interieur als een geheel en profiteert u optimaal van de antibacteriële werking van dit materiaal. Maakt u zich geen zorgen of het na een paar jaar weer tijd is voor een traprenovatie en een nieuwe vloer; bij het juiste onderhoud gaat linoleum twintig tot dertig jaar mee. Daarom is het ook nog eens goed voor het milieu.

✔ Niet alleen schoon, maar ook hygiënisch

Naast dat u met na een traprenovatie met linoleum profiteert van de antibacteriële werking, is het ook nog eens een anti-allergeen materiaal. Allergenen zijn de stofjes die een allergische reactie veroorzaken bij mensen die daar gevoelig voor zijn. Linoleum is geen aantrekkelijke schuilplaats voor beestjes als huisstofmijt en biedt dus een verlichtende atmosfeer voor mensen met een huisstofmijtallergie. Deze ondergrond ziet u dan ook vaak terug in speciale non-allergene woningen. Heeft u last van een allergie of gevoelige luchtwegen? Dan is een traprenovatie zeker iets om te overwegen.

(Meer voorbeelden? Klik hier.)

✔ Geen geluidsoverlast na de traprenovatie

Door de samenstelling van linoleum kunt u rekenen op geluiddempende eigenschappen. Het is dus uitermate geschikt materiaal om te gebruiken in gehorige huizen. Met name oude huizen zijn vaak erg gehorig, omdat ze grotendeels bestaan uit hout, open ruimtes en weinig isolatiemateriaal bevatten. Traplopen kan ik zulke gevallen voor veel kabaal zorgen, wat hoorbaar is door het hele huis. Na een traprenovatie met linoleum heeft u hier geen last van. Het materiaal dempt deze geluidsoverlast, zodat u weer gerust trap kunt lopen zonder bang te zijn iemand wakker te maken.

✔ Warme voeten dankzij traprenovatie met linoleum

Kou komt dankzij de goede thermische eigenschappen niet voor bij linoleum. Uw trap voelt dus altijd lekker warm aan. Het materiaal is door de samenstelling van natuurlijke stoffen een slechte geleider. De trap absorbeert uw lichaamswarmte dus niet. Metaal is een hele sterke warmtegeleider. Als zou kiezen voor een traprenovatie van metaal krijgt u te maken met koude voeten. Dit materiaal zuigt het als het ware de warmte uit uw huid. Kies daarom voor linoleum. Het behoudt niet alleen de warmte maar veert ook een beetje mee, waardoor u na de traprenovatie heerlijk op de treden loopt.

✔ Ongekend veel kleurmogelijkheden

Maakt u zich geen zorgen of uw interieur na de traprenovatie nog als één geheel oogt. Tijdens het productieproces kan linoleum vermengd worden met bijna iedere mogelijke kleurstof. Hierdoor heeft u de keuze uit talloze kleuren. Zo voeren wij de traprenovatie met linoleum uit in de kleuren karamel, paars, lichtbruin en donkerblauw. Met deze kleuropties vindt u dus altijd de perfecte kleur voor uw interieur. Tijdens het kleurproces wordt deze kleurstof in het materiaal ‘geduwd’. Dit zorgt ervoor dat krasjes en andere beschadigingen veel minder opvallen na de traprenovatie. 

Showroom TopTrap
Bezoek onze showroom
in Purmerend
Slider

Onderhoud linoleum

Onze specialisten zorgen voor een traprenovatie, zodat u binnen korte tijd geniet van alle voordelen van linoleum. Aan u de taak om het materiaal goed te onderhouden, zodat u jarenlang blijft profiteren van de antibacteriële werking. Wij geven u een aantal tips om het materiaal ook een lange tijd na de traprenovatie als nieuw te laten ogen:

    • Laat stof en kleine vuiltjes niet te lang liggen, zeker niet wanneer u gevoelige bent voor stof of andere allergieën. Deze verwijdert u eenvoudig met de stofzuiger of een afstoffer. Wij raden u aan om in ieder geval ééns per week de trap te reinigen. 

 

  • Is het tijd voor de grote schoonmaak in uw woning? Vergeet dan ook uw trapbekleding niet. Zo haalt u niet alleen het voorjaar in huis, maar gaat behoudt u ook de mooie kleur en glans van het linoleum. Gebruik handwarm water en een neutraal schoonmaakmiddel om de treden stuk voor stuk af te nemen. Neem de treden vervolgens af met een droge doek. Weet u niet welke reiniger het meest geschikt is voor uw trap? Vraag dan gelijk advies aan onze specialisten na de traprenovatie.

Afwerking traprenovatie

Linoleum zorgt voor een stof- en bacterievrije ruimte, maar het oog wil ook wat. Daarom focussen wij ons tijdens de traprenovatie ook op een uitstekende afwerking zoals u van een specialist kunt verwachten. Kiest u bijvoorbeeld voor verschillende soorten linoleum op de treden? Dan zorgen wij voor een naadloze overgang tussen de materialen. Verder voorzien wij de trap van een naadloze hechting van het linoleum, zodat alles oogt als een net en schoon geheel. Heeft u nog vragen over het materiaal, de mogelijkheden of onze werkwijze? Neem gerust contact op of bezoek onze showroom.

 

Prijsindicatie aanvragen Liever bellen? 0299-700241