laminaat trapLaminaat is een materiaalsoort die met name heel populair is als vloerbedekking. Tegenwoordig wordt het echter ook steeds vaker gebruikt voor het bekleden van trappen, en dat heeft verschillende redenen. Allereerst natuurlijk omdat laminaat er prachtig uitziet, en met allerlei patronen en kleuren beschikbaar is.

Het is vooral bedoeld als alternatief op echt hout, wat vaak moeilijk mooi te houden is en snel veroudert.

Laminaat daarentegen lijkt sprekend op hout, en het toegevoegde reliëf doet zelfs aanvoelen als een echte houten vloer. Daarbij komen nog meer gigantische voordelen die ervoor zorgen dat laminaat met kop en schouders boven echt hout uitsteekt. Combineer het ongekende gemak van kunststof met het karakteristieke gevoel van hout!

Trapbekleding is uitstekend mogelijk met laminaat

Er zijn veel verschillende mogelijkheden als u de trap wilt laten renoveren. Een van de meest populaire keuzes is laminaat. Met traptreden van laminaat haalt u een duurzame keuze in huis. Bovendien behoudt u de natuurlijke houten look, zonder de nadelen van een echte houten trap.

De voordelen van het lamineren van een trap

Lamineren is eigenlijk de techniek om meerdere lagen van een bepaald materiaal aan elkaar vast te maken. Als u mooie traptreden wilt realiseren, is lamineren een uitstekende oplossing. Hiermee krijgt de nieuwe trap een unieke houten uitstraling die vooral in moderne woningen zeker niet misstaat. Er zijn bovendien verschillende soorten laminaat waar u uit kunt kiezen, het is dus nooit standaard maar altijd een uniek object dat zowel functioneel als decoratief kan zijn voor uw interieur!

✔ Laminaat is veelzijdiger dan hout

Als u voor traptreden van echt hout kiest, dan bent u gebonden aan de natuurlijke kleur van het hout. Met laminaat kunt u echter kiezen uit veel verschillende kleuren.

✔ Laminaat is slijtvast en sterk

Groot voordeel is dat laminaat een heel erg sterk materiaal is, en dus veel langer meegaat dan andere materialen. Een trap bekleden met laminaat is investeren in de toekomst, omdat het bijna niet slijt. Deze slijtvaste eigenschap is een van de voornaamste redenen om voor laminaat te kiezen. Na de eerste paar jaren zult u weinig tot geen krassen opmerken, en uw trap ziet er dus nog net zo uit als toen hij pas aangelegd was. Omdat het zo’n sterk materiaal is, kan het ook veel zwaardere ladingen verduren dan andere materialen. U kunt bijvoorbeeld zonder zorgen zware meubels kwijt op uw met laminaat bedekte overloop, zonder u druk te maken over deukjes of andere beschadigingen.

(Meer voorbeelden? Klik hier.)

✔ Het kost niet veel tijd om een trap te lamineren

Een groot deel van de kosten zitten hem uiteraard in het aanbrengen van de nieuwe treden en de arbeidstijd voor de overige werkzaamheden om uw trap te renoveren. Het lamineren van een trap kost echter niet veel tijd, vaak is het binnen een dag afgerond. Daarom is een trap met treden van laminaat ook een stuk voordeliger.

✔ Minder onderhoud dan hout

Als u gebruik maakt van echt natuurlijk hout,dan kan dit behoorlijk veel onderhoud vergen. Laminaat is echter een stuk eenvoudiger te onderhouden omdat het beter bestand is tegen natuurlijke invloeden zoals vocht en temperatuur. Hout is een natuurlijk materiaal waar dit meer effect op zal hebben. De schoonmaak van uw laminaat trap is een eitje

Een ander gigantisch voordeel is het ongekende schoonmaakgemak wat deze variant met zich meebrengt. Laminaat heeft door de specifieke productiewijze namelijk geen diepe groeven of naden waar vuil en viezigheid zich tussen kan ophopen. Diepe groeven en naden worden namelijk tijdens het schoonmaken vaak genegeerd. Dit komt omdat men weinig tijd heeft, of denkt dat het allemaal wel meevalt. Maar voor mensen met bijvoorbeeld een stofallergie is het ophopende vuil op deze plekken desastreus voor hun welzijn. Omdat laminaat deze groeven niet heeft, zullen mensen met een allergie hier heel veel baat bij hebben. U kunt uw trap met slechts een simpel vochtig doekje afnemen en schoonhouden. Het kost u dus geen complete dagdelen meer om uw trap te onderhouden. Laminaatbekleding zorgt dus naast schoonmaakgemak ook voor een extra hygiënische trap!

✔ Geen vlekken meer dankzij traprenovatie met laminaat

Laminaat wordt altijd voorzien van een beschermlaag. Deze bovenste laag zorgt ervoor dat er geen vloeistoffen in het materiaal kunnen trekken, en zo uw trap verpesten. Met een laminaattrap hoeft u zich daarom geen zorgen te maken over het morsen van uw wijn, of andere vloeistoffen die snel vlekken achterlaten. Bij laminaat is het zo gemakkelijk als het afnemen van de tredes met een doekje, et voilà. Samen met de slijtvastheid en het schoonmaakgemak zorgt dit ervoor dat uw trap écht lang meegaat.

✔ Goedkoper dan hout

Een trap laten renoveren kan budget vergen, u voert het echter vaak maar één keer in uw leven uit, daarom wilt u de renovatie natuurlijk wel goed uit laten voeren. Laminaat is minimaal net zo goed als hout, de prijs is echter een stuk lager.

Uw trap wordt met de hand gemaakt

Het belangrijkste voordeel wanneer u een traprenovatie laat uitvoeren door experts zoals Toptrap.nl? Uw nieuwe trap wordt helemaal met de hand gemaakt, custom made dus!

Met trots kunnen wij zeggen dat wij een van de weinige traprenovatiespecialisten in Nederland zijn waar trappen nog steeds met de hand gemaakt worden. Uiteraard kost dit meer tijd en soms wat meer budget. Eindresultaat is dat u een unieke trap krijgt die bovendien helemaal op maat gemaakt wordt!

handwerk trap

Kies voor een laminaat variant met reliëf

Het allermooiste aan laminaat is de buitengewone gelijkenis met echt hout. Het afgelopen decennium is de kwaliteit van de productiemethodes sterk toegenomen, waardoor het mogelijk is om iedere houtsoort te imiteren. De kleurechtheid is tegenwoordig niet van authentiek hout te onderscheiden, en samen met de natuurgetrouwe houtpatronen geeft laminaat een identieke sfeer aan uw trap. Er wordt in vrijwel alle gevallen zelfs een reliëf aan het patroon toegevoegd, waardoor laminaat ook als echt hout aanvoelt. Het enige verschil is eigenlijk dat u met laminaat geen enkel risico op splinters loopt.

De juiste afwerking is essentieel bij traprenovatie

Om de renovatie van de trap helemaal goed af te ronden, zijn de juiste accessoires en een mooie afwerking essentieel. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een traphekje om te voorkomen dat kleine kinderen er op komen. U kunt hierbij ook denken aan verlichting in de trap, om het pad aan te geven en ter decoratie. Er zijn ook functionele accessoires mogelijk, zoals het aanbrengen van een antislip laag of plinten om de trap helemaal af te werken, uw trap erop uit specialist zal u hier meer over vertellen. De zijkanten van uw nieuwe trap kunnen bovendien prachtig afgewerkt worden met zogenoemd “kantlaminaat”. Vraag naar de mogelijkheden.