Laminaat is een materiaalsoort die met name heel populair is als vloerbedekking. Tegenwoordig wordt het echter ook steeds vaker gebruikt voor het bekleden van een trap, en dat heeft verschillende redenen. Allereerst natuurlijk omdat laminaat er prachtig uitziet, en met allerlei patronen en kleuren beschikbaar is. Het is vooral bedoeld als alternatief op echt hout, wat vaak moeilijk mooi te houden is en snel veroudert. Laminaat daarentegen lijkt sprekend op hout, en het toegevoegde reliëf doet het zelfs aanvoelen als een echte houten vloer. Daarbij komen nog een handvol gigantische voordelen die ervoor zorgen dat laminaat met kop en schouders boven echt hout uitsteekt. Het combineert het ongekende gemak van kunststof met het karakteristieke gevoel van hout!

laminaat trap

Laminaat is slijtvast en sterk

Het grote voordeel van laminaat is dat het een heel erg sterk materiaal is, en dus veel langer meegaat dan andere materialen. Een trap bekleden met laminaat is een investering in de toekomst, omdat het bijna niet slijt. Deze slijtvaste eigenschap is een van de voornaamste redenen om voor laminaat te kiezen. Na de eerste paar jaren zult u weinig tot geen krassen opmerken, en uw trap ziet er dus nog net zo uit als toen hij pas aangelegd was. Omdat het zo’n sterk materiaal is, kan het ook veel zwaardere ladingen verduren dan andere materialen. U kunt bijvoorbeeld zonder zorgen een zware kast kwijt op uw met laminaat bedekte overloop, zonder u druk te maken over deukjes of andere beschadigingen.

Het schoonmaken van uw laminaat trap is een eitje

Een ander gigantisch voordeel is het ongekende schoonmaakgemak wat deze variant met zich meebrengt. Laminaat heeft door de specifieke productiewijze namelijk geen diepe groeven of naden waar vuil en viezigheid zich tussen kan ophopen. Diepe groeven en naden worden namelijk tijdens het schoonmaken vaak genegeerd. Dit komt omdat men weinig tijd heeft, of denkt dat het allemaal wel meevalt. Maar voor mensen met bijvoorbeeld een stofallergie is het ophopende vuil op deze plekken desastreus voor hun welzijn. Omdat laminaat deze groeven niet heeft, zullen mensen met een allergie hier heel veel baat bij hebben. U kunt uw trap met slechts een simpel vochtig doekje afnemen en schoonhouden. Het kost u dus geen complete dagdelen meer om uw trap te onderhouden. Een laminaatbekleding zorgt dus naast schoonmaakgemak ook voor een extra hygiënische trap!

Geen vlekken meer dankzij traprenovatie met laminaatToptrap trap

Laminaat wordt altijd voorzien van een beschermlaag. Deze bovenste laag zorgt ervoor dat er geen vloeistoffen in het materiaal kunnen trekken, en zo uw trap verpesten. Met een laminaattrap hoeft u zich daarom geen zorgen te maken over het morsen van uw wijn, of andere vloeistoffen die snel vlekken achterlaten. Bij laminaat is het zo gemakkelijk als het afnemen van de tredes met een doekje, et voilà. Samen met de slijtvastheid en het schoonmaakgemak zorgt dit ervoor dat uw trap écht lang meegaat.

Kies voor een laminaat variant met reliëf

Het allermooiste aan laminaat is de buitengewone gelijkenis met echt hout. Het afgelopen decennium is de kwaliteit van de productiemethodes sterk toegenomen, waardoor het mogelijk is om iedere houtsoort te imiteren. De kleurechtheid is tegenwoordig niet van authentiek hout te onderscheiden, en samen met de natuurgetrouwe houtpatronen geeft laminaat een identieke sfeer aan uw trap. Er wordt in vrijwel alle gevallen zelfs een reliëf aan het patroon toegevoegd, waardoor het ook als echt hout aanvoelt. Het enige verschil is eigenlijk dat u met laminaat geen enkel risico op splinters loopt.