Laminaat is met name heel populair als vloerbedekking. Tegenwoordig wordt het echter ook steeds vaker gebruikt bij een traprenovatie. En dat heeft verschillende redenen. Laminaat ziet er prachtig uit en is beschikbaar in allerlei patronen en kleuren. Echt hout is vaak moeilijk mooi te houden en veroudert snel, laminaat is in dit geval een uitstekend alternatief. U houdt het niet alleen eenvoudig schoon, maar het materiaal lijkt ook sprekend op echt hout. Het toegevoegde reliëf voelt zelfs aan een echte houten vloer. Daarnaast zijn er nog meer gigantische voordelen die ervoor zorgen dat laminaat met kop en schouders boven echt hout uitsteekt. Combineer het ongekende gemak van kunststof met het karakteristieke gevoel van hout!

Trap zwart wit
Open laminaat trap
Trap laminaat
Donkerbruin laminaat
Trap met verlichting
Laminaat met verlichting
previous arrow
next arrow
Slider

De voordelen van het lamineren van een trap

Lamineren is eigenlijk de techniek om meerdere lagen van een bepaald materiaal aan elkaar vast te maken. Als u mooie traptreden wilt realiseren, is lamineren een uitstekende oplossing. Hiermee krijgt de nieuwe trap na de traprenovatie een unieke houten uitstraling die vooral in moderne woningen zeker niet misstaat. Er zijn bovendien verschillende soorten laminaat waar u uit kunt kiezen. Met een traprenovatie van laminaat kiest u dus altijd voor een unieke trapbekleding dat zowel functioneel als decoratief kan zijn voor uw interieur.

✔ Laminaat is veelzijdiger dan hout

Als u voor traptreden van echt hout kiest, dan bent u gebonden aan de natuurlijke kleur van het hout. Met laminaat kunt u echter kiezen uit veel verschillende kleuren en afwerkingen. Denk hierbij aan elke gewenste kleur, zoals roze of wit met hoogglans.

✔ Laminaat is slijtvast en sterk

Laminaat is een sterk materiaal. Hierdoor gaat het dus veel langer mee dan andere materialen. Een traprenovatie met laminaat is investeren in de toekomst, omdat bijna niet slijt. Deze duurzame eigenschap is een van de voornaamste redenen om voor laminaat te kiezen. Na de eerste paar jaren zult u weinig tot geen krassen opmerken. Uw trap ziet er na verloop van tijd nog net zo uit als toen hij pas aangelegd was. Omdat het zo’n sterk materiaal is, kan het ook veel zwaardere ladingen verduren dan andere materialen. Zo kunt u bijvoorbeeld zonder zorgen zware meubels kwijt op uw met laminaat bedekte overloop, zonder u druk te maken over deukjes of andere beschadigingen.

✔ Laminaat aanleggen kost weinig tijd

Een groot deel van de kosten zitten hem uiteraard in het aanbrengen van de nieuwe treden en de arbeidstijd voor de overige werkzaamheden van uw traprenovatie. Een trap lamineren kost onze specialisten echt niet veel tijd, vaak is het binnen een dag afgerond. Daarom is een trap laten bekleden met laminaat ook een stuk voordeliger.

 

(Meer voorbeelden? Klik hier.)

✔ Minder onderhoud dan hout

Als u gebruikmaakt van echt natuurlijk hout bij de traprenovatie,dan vergt dit veel onderhoud. Laminaat is echter een stuk eenvoudiger te onderhouden, omdat het beter bestand is tegen natuurlijke invloeden zoals vocht en temperatuur. Hout is een natuurlijk materiaal waar dit meer effect op zal hebben.

De schoonmaak van het laminaat op uw trap is een eitje. Vlekken verwijdert u met een licht vochtige doek. Het kost u na de traprenovatie geen complete dagdelen meer om uw trap te onderhouden. Het materiaal heeft door de specifieke productiewijze namelijk geen diepe groeven of naden waar vuil en viezigheid zich ophoopt. Diepe groeven en naden worden namelijk tijdens het schoonmaken vaak genegeerd. Dit komt omdat men weinig tijd heeft, of denkt dat het allemaal wel meevalt. Maar voor mensen met bijvoorbeeld een stofallergie is het ophopende vuil op deze plekken een groot ongemak. Laminaat heeft deze groeven niet, mensen met een allergie hebben hier dus veel baat bij. Met dit materiaal kiest u dus naast veel schoonmaakgemak ook voor een extra hygiënische trap.

✔ Geen vlekken meer dankzij traprenovatie met laminaat

Laminaat wordt altijd voorzien van een beschermlaag. Deze bovenste laag zorgt ervoor dat er geen vloeistoffen in het materiaal kunnen trekken, zo blijft het materiaal na de traprenovatie nog altijd mooi. Met een laminaattrap hoeft u zich daarom geen zorgen te maken over het morsen van uw wijn, of andere vloeistoffen die snel vlekken achterlaten. Bij laminaat is het zo gemakkelijk als het afnemen van de tredes met een doekje, et voilà. Samen met de slijtvastheid en het schoonmaakgemak zorgt dit ervoor dat het materiaal na de traprenovatie écht lang meegaat.

 Goedkoper dan hout

Aan een traprenovatie hangt vaak een prijskaartje. Echter laat u deze werkzaamheden maar één keer in uw leven uitvoeren. Daarom is het noodzakelijk om de renovatie goed uit te laten voeren. Met het oog op de kosten is een traprenovatie met laminaat altijd een verstandige keuze. Het materiaal is net zo goed en stevig als hout, de prijs is echter een stuk lager.

✔ Uw trap wordt met de hand gemaakt

Het belangrijkste voordeel wanneer u een traprenovatie laat uitvoeren door experts zoals het team van Toptrap? Uw nieuwe trap wordt helemaal met de hand gemaakt, custom-made dus!

Met trots kunnen wij zeggen dat wij een van de weinige traprenovatiespecialisten in Nederland zijn waar trappen nog steeds met de hand gemaakt worden. Uiteraard kost dit meer tijd en soms wat meer budget. Eindresultaat is dat u een unieke trap krijgt die bovendien helemaal op maat gemaakt wordt.

Showroom TopTrap
Bezoek onze showroom
in Purmerend
Slider

Kies voor laminaat met reliëf

Het allermooiste aan een traprenovatie met laminaat is de buitengewone gelijkenis met echt hout. Het afgelopen decennium is de kwaliteit van de productiemethodes sterk toegenomen, waardoor het mogelijk is om iedere houtsoort te imiteren. De kleurechtheid is tegenwoordig niet van authentiek hout te onderscheiden. Samen met de natuurgetrouwe houtpatronen geeft laminaat een identieke sfeer aan uw traprenovatie. Er wordt in vrijwel alle gevallen zelfs een reliëf aan het patroon toegevoegd, waardoor laminaat ook als echt hout aanvoelt. Het enige verschil is eigenlijk dat u met laminaat geen enkel risico op splinters loopt.

De juiste afwerking is essentieel bij traprenovatie

Om de traprenovatie helemaal goed af te ronden, zijn de juiste accessoires en een mooie afwerking essentieel. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een traphekje om te voorkomen dat kleine kinderen zomaar op de trap klimmen. U kunt hierbij ook denken aan verlichting in de trap, om het pad aan te geven en ter decoratie. Er zijn ook functionele accessoires mogelijk bij een traprenovatie, zoals het aanbrengen van een antisliplaag of plinten om de trap helemaal af te werken. De specialist van Toptrap vertelt u graag meer over deze traprenovatie. De zijkanten van uw nieuwe trap kunnen bovendien prachtig afgewerkt worden met zogenoemd ‘kantlaminaat’. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Prijsindicatie aanvragen Liever bellen? 0299-700241