Een traprenovatie met kurk combi is tegenwoordig super trendy. Niet alleen door het zeer voordelige prijskaartje dat eraan hangt, maar ook omdat het bijzonder milieuvriendelijk is. Daarnaast heeft kurk combi binnenshuis allerlei positieve eigenschappen, waardoor het voor iedereen een zeer aantrekkelijke optie is. Wij bekleden tijdens de traprenovatie uw treden met een combinatie van kurk en eikenschors, dat vermalen en vervolgens vermengd wordt met hars en andere toevoegingen. De trap bedekken met deze combi is bovendien een ongelooflijk gemakkelijk en plezierig klusje voor onze specialisten, omdat er vrijwel geen breekwerk aan te pas hoeft te komen.

Kurk combi Trap
Kurk combi trap
Slider

Kies bewust met kurk combi

Tegenwoordig geeft men de voorkeur aan een combi van natuurvriendelijke en bewuste producten. Groen leven leeft en aan het milieu denken was nog nooit zo populair als nu. Het Parijs-akkoord heeft die vlam extra aangewakkerd. Mensen zijn zich meer en meer bewust van de invloed die hun keuzes hebben. Wij vinden het daarom erg belangrijk om u te wijzen op de voordelen die een traprenovatie van kurk combi met zich meebrengt. Kurk is de schors van de kurkeik en wordt voornamelijk gewonnen in het mediterrane gebied. In Portugal staat het grootste kurkeikenbos (Montado) ter wereld. De boom is daar al beschermd sinds de 13e eeuw.

✔ Een traprenovatie met kurk combi is biologisch verantwoord

Er zijn allerlei reden waarom het gebruik van kurk combi bij een traprenovatie milieuvriendelijk is. Kurk wordt bijvoorbeeld gewonnen zonder dat het noodzakelijk om de boom te kappen. Dit gaat namelijk door middel van de boom ontschorsen. Bij voorkeur wordt dit proces uitgevoerd in de warmste maanden van het jaar, omdat er dan betrekkelijk weinig vocht in het hout zit. Iedere negen tot twaalf jaar kan een kurkeik worden ontschorst.

Na het ontschorsen regenereert de kurkeik zijn schors, waarbij koolstofdioxide uit de atmosfeer wordt geabsorbeerd. Ontschorste kurkbomen absorberen zelfs drie tot vijf keer meer koolstofdioxide dan niet ontschorste kurkbomen. De kurkeikbossen in Portugal zijn daarom goed voor het neutraliseren van zo’n 9 miljoen ton koolstof per jaar.

✔ Trappen van kurk combi vergen weinig onderhoud

Kurk combi heeft een antistatische werking. Dit betekent dat het een stuk minder vuil en stof aantrekt dan andere materiaalsoorten. U hoeft uw trap dus minder vaak af te nemen met een doek, handveger of stofzuiger. Ideaal voor onze klanten met een wat meer bourgondische levensstijl. Ook als u wat minder goed ter been bent, kan een traprenovatie met kurk combi een uitstekende keuze zijn.

✔ Demp het geluid van uw trap

Door de fysieke eigenschappen van kurk combi zorgt het materiaal voor een goede geluiddempende werking na de traprenovatie. Trillingen worden namelijk geabsorbeerd in plaats van doorgegeven aan de rest van de funderingen in huis. Dit is dus met name aantrekkelijk bij een traprenovatie voor oudere en gehorige huizen, waarbij iedere voetstap in het gehele huis doorklinkt. Met een trap van kurk combi hoeft u zich tijdens uw nachtelijke escapades geen zorgen meer te maken of het wekken van uw familieleden. Na de traprenovatie stormt u met een gerust hart de trap af.

✔ Kurk combi is warm aan de voeten

Dezelfde fysieke eigenschappen die dit materiaal het sterke geluiddempende effect geven, zorgen ook voor een uitstekende thermische isolatie. Hierdoor vloeit de temperatuur van de trap niet weg naar de kelder. Ook geeft uw trap een heerlijk warm gevoel aan de voeten, zodat u geen kou ervaart tijdens het traplopen. Natuurlijk zouden we dit niet beweren zonder u daarvoor uit te nodigen in onze showroom. Kom langs en ervaar wat een traprenovatie met kurk combi voor u kan betekenen.

✔ Een gekleurde traprenovatie

Kurk combi heeft van zichzelf een bruine kleur. Maar dit betekent echter niet dat wanneer u kiest voor een traprenovatie met kurk combi, ook gelijk kiest voor materiaal met een bruine tint. Tijdens de fabricage kan het materiaal gelakt worden in de kleur van uw keuze. Geen inspiratie? Kijk dan rond op onze website.

✔ Slijtvast en krimpt niet

Kurk combi vergt niet alleen weinig onderhoud, het is ook nog eens slijtvast en krimpt niet door warmte. Kurk wordt in de fabriek samengeperst, hierdoor krijgt het een stevige constructie voor de traprenovatie. Dit is dus nog eens extra bovenop de andere positieve eigenschappen van dit materiaal. Grenst de trap aan de vloerverwarming? Maakt u zich geen zorgen dat kurk combi zal niet krimpen na de traprenovatie, het materiaal kan prima tegen warmte. Overweeg daarom eens om eenheid in de inrichting te creëren door ook ook kurk te laten leggen op de overloop en de andere tussenruimtes zoals de gang.

Showroom TopTrap
Bezoek onze showroom
in Purmerend
Slider

Stijlvolle traprenovatie

Met een traprenovatie van kurk combi staat u voortaan altijd stevig op de treden, krijgt u geen last van koude voeten en, niet geheel onbelangrijk, het materiaal is ook nog eens hartstikke milieuvriendelijk. Maar wist u ook dat kurk combi op het gebied van styling heel wat te bieden heeft? Hierboven gaven wij al aan dat het materiaal voor de traprenovatie in de gewenste kleur gelakt kan worden.

Wij geven u alvast een aantal voorbeelden. Zo kunt u zich alvast verheugen op het creatieve proces van de traprenovatie met kurk combi:

  • Prints

Sluit een effen kleur niet helemaal aan bij de stijl van uw interieur? En mag het uiteindelijk resultaat van de traprenovatie best wat gewaagder? Laat de kurk combi dan voorzien van een print, zoals hout of beton. Hiermee haalt u een complete andere stijl in huis, terwijl u geniet van de voordelen van kurk combi.

  • Vergeet ook de stootborden niet

Hoeft de trap niet per se uit bekleding van een soort materiaal te bestaan? Besteed dan wat extra aandacht aan de decoratie van de stootborden tijdens de traprenovatie. Kies bijvoorbeeld voor kurk combi in het donkerbruin, de stootborden krijgen vervolgens een laag behang met motief in een contrasterende kleur. Houdt u de ruimte het liefst zo licht mogelijk van kleur? Vraag onze specialisten dan naar de beschikbare kleuren voor kurk combi.

  • Open trap

Wij verzorgen de traprenovatie van zowel een vaste trap als een open trap. In het laatste geval heeft u geen stootborden om te decoreren. Voor een opvallende trap kiest u voor kurk combi in een felle kleur of een print. Of leg de focus op de leuning door deze in een opvallende kleur te verven, of beplak deze met behang. Zorg wel voor een stevige afwerking, zodat het behang niet na een korte tijd al slijt. Het is ook mogelijk om tijdens de traprenovatie de leuning in zijn geheel door ons te laten vervangen voor een exemplaar van roestvast staal.

 

Prijsindicatie aanvragen Liever bellen? 0299-700241