Een trapbekleding met kurk is tegenwoordig super trendy, niet alleen door het zeer kleine prijskaartje wat eraan hangt, maar ook omdat het bijzonder milieuvriendelijk is. Daarnaast heeft het binnenshuis allerlei positieve eigenschappen, waardoor het voor iedereen een niet te negeren optie is. Wij bekleden uw trap met een combinatie van kurk en eikenschors, dat vermalen en vervolgens vermengd wordt met hars en andere toevoegingen. Het bedekken van een trap met de kurk-combi is bovendien een ongelooflijk gemakkelijk klusje, omdat er vrijwel geen breekwerk aan te pas hoeft te komen.

Een kurk-combi trap is biologisch verantwoord

Tegenwoordig is natuurvriendelijkheid een gigantisch pluspunt. Groen leven leeft, en aan het milieu denken was nog nooit zo populair als nu. Het Parijs-akkoord heeft die vlam extra aangewakkerd, en heeft ervoor gezorgd dat mensen zich meer en meer bewust worden de invloed die hun keuzes hebben. Wij vinden het daarom erg belangrijk om u te wijzen op de milieuvoordelen die het gebruik van kurk met zich meebrengt. Kurk is de schors van de kurkeik, en wordt voornamelijk gewonnen in het Mediterrane gebied. In Portugal staat het grootste kurkeikenbos (montado) ter wereld, en de boom is daar al sinds de 13e eeuw beschermd.

Er zijn allerlei redenen die het gebruik van kurk milieuvriendelijk maken. Het winnen van kurk wordt gedaan zonder dat de boom daarbij om hoeft worden gekapt. Iedere negen tot twaalf jaar kan een kurkeik worden ontschorst. Iedere keer dat een boom ontschorst wordt, regenereert de kurkeik zijn schors, waarbij koolstofdioxide uit de atmosfeer wordt geabsorbeerd. Ontschorste kurkbomen absorberen zelfs 3 tot 5 keer meer koolstofdioxide dan niet ontschorste kurkbomen. De kurkeikbossen in Portugal zijn daarom goed voor het neutraliseren van zo’n 9 miljoen ton koolstof per jaar!

Trappen gemaakt van kurk vergen weinig onderhoud

De kurk-combi heeft een antistatische werking. Dit betekent dat het een stuk minder stof aantrekt dan andere materiaalsoorten, wat als gevolg heeft dat u minder vaak de trap hoeft af te nemen. Ideaal dus voor onze klanten met een wat meer bourgondische levensstijl. Ook als u wat minder goed ter been bent kan dit een eigenschap zijn die de kurk-combi tot een uitstekende keuze maakt.

Demp het geluid van uw trap

Door de fysieke eigenschappen van kurk heeft het een goede geluiddempende werking. Dat houdt in dat trillingen door het materiaal worden geabsorbeerd in plaats van doorgegeven aan de rest van het huis. Dit is met name voordelig voor oudere, en dus gehorige huizen, waarbij iedere voetstap in het gehele huis kan worden gehoord. Met een kurk-combitrap hoeft u zich tijdens uw nachtelijke escapades niet meer zorgen te maken over het wekken van uw familieleden, en kunt u met een gerust hart de trap af stormen.

Isolerende kurk-combi variant is warm aan de voeten

Dezelfde fysische eigenschappen die dit materiaal het sterke geluiddempende effect geven, zorgen ook voor een uitstekende thermische isolatie. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur niet door de trap naar bijvoorbeeld de kelder trekt. Ook geeft het uw trap een heerlijk warm gevoel, zodat u geen koude voeten meer krijgt van het traplopen. Het is daarom zeer aangenaam om op te lopen. Natuurlijk zouden we dit niet beweren zonder u daarvoor uit te nodigen in onze showroom. Kom langs en ervaar het genot van kurk-combi zelf!