Nu Sinterklaas het land uit is, kunnen we de kerstboom eindelijk in huis halen. Heeft u de kerstboom al prachtig versierd, maar is de rest van het interieur nog een beetje kaal? Waarom zou u de rest van de woning niet gezellig versieren? Kerst wordt ook wel de mooiste tijd van het jaar genoemd en hier hoort natuurlijk gezelligheid bij. Haal de kerstdecoratie en lichtsnoeren van zolder en start bij het decoreren van de hal en de trap. Zo komt u direct in de kerststemming bij binnenkomst. In deze blog leest u hoe u de kerstversiering in huis naar een ander level kunt tillen.

Kerst begint bij de voordeur (en in de hal)

Om een ultieme kerstsfeer in uw woning te creëren, begint u bij binnenkomst. Hang bijvoorbeeld een bijzondere kerstkrans aan de buitenkant van de voordeur, zodat u elke dag uw huis betreed in een kerststemming. Maar hier hoeft u het natuurlijk niet bij te laten. Er zijn allerlei manieren om uw hal of overloop in de kerstsfeer te brengen; zo komt u helemaal feestelijk binnen. Maak het zo gek als u zelf wilt met over-de-top kerstversiering of leuke lampjes. Licht is namelijk een grote sfeermaker tijdens de feestdagen. Kies bijvoorbeeld voor verlichting in een warm gele kleur om het extra gezellig te maken. 

Kerstversiering in huis: maak een echte kerst trap

Kerstversiering in huis, trap

Wilt u een echte eyecatcher creëren met kerstversiering in huis? Zowel een open als dichte trap kunt u uitstekend decoreren met kerstdecoratie. Met een paar kleine aanpassingen maakt u van de trap een echte kerst-trap. Nu vraagt u zich misschien af: hoe doe ik dit? Zet bijvoorbeeld in een hoekje op de trap een aantal leuke kaarsen of andere decoratie neer. Natuurlijk moet u wel oppassen dat dit niet in de weg gaat staan. Bovendien vinden wij het altijd leuk om de trapleuning te versieren met kerst. Dit doet u met een slinger, kerst guirlande of een aantal groene takken. 

Een leuk idee: hang kerstsokken aan de spijlen van de trap voor extra sfeer. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar u kunt er ook cadeaus in verstoppen.

Begin 2022 goed met een nieuwe trap

Bent u eigenlijk niet meer zo blij met het uiterlijk van uw trap? Of kan uw trap eigenlijk wel een grote opknapbeurt gebruiken? Met of zonder kerstversiering in huis: een traprenovatie zorgt ervoor dat u het gehele jaar kunt genieten van een prachtige trap. Bovendien kunnen de vakmannen en -vrouwen van TopTrap verlichting integreren in uw trap. Op deze manier kunt u uw trap rond de feestdagen op een makkelijke manier verlichten.

Breng gerust een bezoekje aan onze showroom in Purmerend. Onze traprenovatie experts helpen u bij het vinden van een trap die perfect bij uw gezellige (kerst) woning past.