Overal ter wereld staan spectaculaire trappen. Hoe hoger de trap, hoe spectaculairder, toch? In Zwitserland staat de langste trap ter wereld, maar in Nederland kunnen we er ook wat van. We hopen dat u geen last hebt van hoogtevrees, want wij zetten de vijf langste trappen van de wereld op een rij.  

Wilhelminaberg: langste trap van Nederland

Wilt u de langste trap van Nederland beklimmen? Dan zult u een bezoekje aan de gemeente Landgraaf moeten brengen. Hier staat namelijk de Wilhelminaberg met een 248 meter lange trap. Met 508 treden is dit de langste en grootste trap van heel Nederland. Aangezien de treden beneden breder zijn dan boven, lijkt het alsof de trap oneindig lang is en er geen einde aan komt. 

De Chinese Muur

Kent u de Chinese Muur? Dit eeuwenoude bouwwerk heeft meer dan 5.000 traptreden en het kost heel wat moeite om deze te beklimmen. Het is zelfs mogelijk om een ware marathon van 42 kilometer te lopen. De officiële lente van de Chinese Muur is 21 kilometer, maar er lijkt maar geen einde aan te komen. 

Half Dome in de Verenigde Staten

Als we het hebben over spectaculaire trappen kan de Half Dome in Yosemite National Park in de Verenigde Staten niet ontbreken. Deze 1500 meter hoge trap is het icoon van het National Park in Californië. Het aantal treden is niet bekend, maar het zijn er veel. Om de trap te belopen, heeft u minstens 12 uur nodig. Het is namelijk een 26 kilometer lange loop. Onderweg geniet u wel van het prachtige uitzicht. 

Houten trap in Noorwegen

Gaat u binnenkort op vakantie naar Noorwegen? Dan mag een bezoekje aan de langste houten trap ter wereld niet ontbreken. De Flori trap in Lysefjord telt 4444 treden en werd voorheen gebruikt als onderhoudstrap voor een waterleiding. Sinds kort is de trap toegankelijk voor bezoekers en dit trekt veel toeristen. Pas wel goed op, want de trap bestaat uit hele kleine houten treden. 

Langste trap ter wereld: Niesen

Bent u naast de langste trap van Nederland ook benieuwd naar de langste trap van de wereld? Deze ligt op de Zwitserse berg Niesen. Deze trap telt maar liefst 11.674 treden en is 2363 meter hoog. De langste trap ter wereld is aangelegd als onderhoudstrap voor de tandradbaan die naar het topje van de berg loopt. Wilt u deze trap graag eens bezoeken? Helaas is hij niet altijd voor publiek geopend. Niet getreurd, er wordt jaarlijks een ware klimmarathon georganiseerd. Gaat u het record verbreken?