Is uw trap versleten? Of past deze niet meer goed bij het interieur? U kunt ervoor kiezen om een gehele nieuwe trap te laten plaatsen, maar dit vergt veel tijd en er hangt een behoorlijk prijskaartje aan. Er wordt dan ook vaak gekozen voor een traprenovatie. Hier komt geen hak- en breekwerk bij kijken en er wordt een gehele nieuwe uitstraling gecreëerd passend bij uw interieur. Wij zetten de vijf voordelen van een traprenovatie voor u op een rij. 

Creëer een gehele nieuwe stijl

De trap wordt vaak vergeten in het interieur en dit is natuurlijk hartstikke zonde. Als u de trap laat renoveren, kan deze op een goede manier bij de rest van de woning worden betrokken. Zo vormt uw interieur een prachtig geheel. Houd u van de industriële stijl? Dan is het mogelijk om een traprenovatie met betonlook uit te voeren. Ook als u van een andere woonstijl als landelijk of klassiek houdt, zijn er veel verschillende mogelijkheden. Kies een materiaal dat bij de stijl van uw woning past en zo wordt de trap een echte eyecatcher. 

Een veilige trap

Veiligheid staat natuurlijk voorop. Om deze reden is het belangrijk dat een versleten trap zo snel mogelijk wordt vervangen. De trap wordt namelijk intensief gebruikt en een ongeluk zit in een klein hoekje. In veel gevallen hoeft niet de gehele trap worden uitgebroken, maar kunnen er bepaalde delen worden gerenoveerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van nieuwe overzettreden in een materiaal en stijl naar keuze. Hiermee krijgt de trap niet alleen een nieuwe uitstraling, maar is deze ook gelijk een stuk veiliger. 

Op maat gemaakt

Er zijn verschillende soorten materialen die kunnen worden gebruikt bij een traprenovatie. De trap wordt helemaal naar wens gemaakt en u kunt zelf bepalen welk soort materiaal er wordt gebruikt. U heeft de keuze uit PVC, laminaat en hout in allerlei kleuren. Deze materialen hebben verschillende voor- en nadelen en het is belangrijk dat u de soort kiest die het beste bij uw woning past. Doe van tevoren research of laat u informeren door een specialist. Hoe de trap eruit komt te zien, bepaalt u helemaal zelf. 

Een nieuwe trap in één dag

Wist u dat een traprenovatie meestal binnen één dag klaar is? In tegenstelling tot het plaatsen van een gehele nieuwe trap, wordt een renovatie razendsnel uitgevoerd. De oude trap hoeft namelijk niet worden verwijderd en dit scheelt een hoop tijd. Daarnaast houdt u veel minder afval over. Aangezien de vakmannen precies weten wat zij moeten doen, neemt de renovatie slechts één tot twee dagen in beslag. 

Ervaren vakmannen met specifieke kennis

Het uitvoeren van een traprenovatie vergt specifieke kennis. U kunt ervoor kiezen om de trap zelf op te knappen, maar als u zeker wilt weten dat alles goed gebeurd, raden we u aan om met een ervaren bedrijf in zee te gaan. De vakmannen van Toptrap hebben jarenlange ervaring en specifieke kennis op het gebied van traprenovaties. Er wordt dan ook alleen hoogstaand werk geleverd, zodat u jarenlang kunt genieten van uw nieuwe trap.