Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Wat is beter: traprenovatie of een nieuwe trap?

Wordt het tijd voor een nieuwe trap? Zit u er al jaren tegenaan te hikken, maar moet het er nu echt een keertje van komen? Een trap wordt intensief gebruikt en kan na een aantal jaren behoorlijk gaan slijten. En misschien past de stijl van de trap nu ook niet meer bij de rest van het interieur. Nu vraagt u zich misschien af wat beter is: een traprenovatie of een nieuwe trap? Wanneer de trap er in de basis nog goed uitziet, is een renovatie een goede keuze. Waarom? Dat leggen onze experts hieronder uit. 

Wanneer een trap vervangen of renoveren?

Wanneer uw trap aan een make-over toe is, heeft u twee keuzes: renoveren of vervangen. Welke optie het beste is, hangt grotendeels af van de staat van de trap. Over het algemeen is een traprenovatie de beste keuze wanneer de trap nog in goede staat is. Een traprenovatie kan de trap een nieuwe look geven en zorgen voor meer veiligheid en comfort. En dit zonder dat de oude trap verwijderd hoeft te worden.

Is de huidige trap in slechte staat? Of wilt u het volledige ontwerp veranderen? Dan kan kiezen voor een nieuwe trap een goede optie zijn. 

traprenovatie of een nieuwe trap

De voordelen van een traprenovatie

Wilt u alleen het uiterlijk van de trap veranderen zodat deze meer bij de rest van het interieur past? Als de constructie van uw trap nog in goede staat is, is een traprenovatie de juiste keuze. Door nieuwe overzettreden te plaatsen geeft u uw trap een volledige make-over zonder dat er hak- of breekwerk bij komt kijken. Bovendien is er een ruime keuze uit materialen, kleuren en designs, zodat u de perfecte look kunt creëren. En het leuke is: uw trap is vaak al binnen 1 à 2 dagen klaar!

Dit zijn de voordelen van een traprenovatie ten opzichte van het plaatsen van een nieuwe trap.

✓ Kosten besparen

Het hangt natuurlijk een beetje af van uw persoonlijke wensen, maar in de meeste gevallen is een traprenovatie goedkoper dan het plaatsen van een compleet nieuwe trap. Dit komt doordat de bestaande trap wordt behouden en er alleen treden overheen worden geplaatst.

Tijd besparen

Niet alleen bespaart u geld, maar ook tijd. Het renoveren van de bestaande trap neemt een stuk minder tijd in beslag dan het installeren van een nieuwe trap. 

Geen hak- en breekwerk

Bij een traprenovatie komt geen hak- en breekwerk kijken. Dit betekent dat er minder stof en vuil vrijkomt. U ervaart dus minder overlast tijdens een renovatie.

Duurzame keuze

Kiezen voor een traprenovatie is een duurzame keuze omdat de bestaande trap blijft bestaan. Er hoeven dus minder nieuwe materialen te worden geproduceerd dan bij het maken van een nieuwe trap.

traprenovatie of een nieuwe trap plaatsen

Conclusie: traprenovatie of een nieuwe trap?

Dus wat is nu beter: een traprenovatie of een nieuwe trap? Dit heeft alles te maken met de staat van uw trap. Wanneer de constructie en de basis nog goed zijn, raden we aan om voor een traprenovatie te kiezen. Dit scheelt u geld en tijd en het is ook nog eens een duurzame keuze. Wilt u meer weten over het renoveren van een trap? Bijvoorbeeld over de soorten materialen? Wij geven u graag passend advies. Neem contact met ons op of vraag direct een gratis offerte aan!

Veelgestelde vragen over traprenovatie of een nieuwe trap:

Het belangrijkste verschil tussen een traprenovatie en een nieuwe trap is dat bij een renovatie de bestaande trap wordt aangepast. Bij een nieuwe trap wordt een volledig nieuwe trap gebouwd en geïnstalleerd.

De kosten voor het renoveren van een trap verschillen per situatie. De grootte van de trap, het materiaal en de afwerking spelen een grote rol bij het bepalen van de prijs. Bij TopTrap is het al mogelijk om een volledige renovatie te realiseren vanaf €2.195,- (prijs inclusief btw en montage).

Het is mogelijk om een trap zelf te renoveren, maar het is belangrijk om te beseffen dat dit een lastige en tijdrovende klus kan zijn. Indien u geen ervaring heeft, is het verstandig om een professional in te schakelen.

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?