Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Welke soorten traprenovatie zijn er?

Past uw trap niet meer bij de rest van het interieur? Wordt het nu toch echt tijd voor nieuwe trapbekleding? Het is belangrijk dat u voor een materiaal kiest dat bij de rest van het huis past. Maar welke soorten traprenovatie zijn er? 

TopTrap is gespecialiseerd in het plaatsen van overzettreden. Dit betekent dat er niet een hele nieuwe trap wordt geplaatst. We brengen nieuwe treden over de bestaande trap heen. Dit scheelt een hoop sloopwerk en is ook nog eens heel snel klaar. Bent u op zoek naar trapbekleding die het beste past bij de rest van uw woning? Hieronder zetten we de soorten traprenovatie op een rij. 

Traprenovatie met overzettreden

De populairste en snelste methode om uw trap een nieuw uiterlijk te geven, is door overzettreden te plaatsen. Er worden als het ware nieuwe treden over de bestaande treden geplaatst. Het is mogelijk om een traprenovatie met overzettreden zelf uit te voeren. Echter, de nieuwe treden moeten perfect op de trap aansluiten. En dit is zo makkelijk nog niet. 

Wanneer u TopTrap inschakelt, komen wij de trap bij u thuis opmeten. Wij zorgen ervoor dat de nieuwe treden perfect op maat worden gemaakt, zodat deze naadloos aansluiten.

Soorten traprenovatie

Soorten trapbekleding voor traprenovatie

Een traprenovatie met overzettreden is sneller en voordeliger dan het plaatsen van een nieuwe trap. Kiest u voor overzettreden? Dan heeft u de keuze uit een aantal verschillende soorten trapbekleding. 

PVC

Zoekt u een duurzaam en stijlvol materiaal voor op de trap? PVC is een veelzijdig en duurzaam materiaal. Het is verkrijgbaar in allerlei soorten kleuren en structuren. Het is zelfs mogelijk om een houtlook na te bootsen. Een traprenovatie met PVC is de specialiteit van TopTrap. Onze specialisten hebben al heel veel trappen mogen bekleden met dit prachtige materiaal. 

Laminaat/CPL

Laminaat biedt meerdere praktische voordelen. Dit maakt het een uitstekend materiaal voor trapbekleding. Laminaat is eenvoudig schoon te maken en verkrijgbaar in honderden verschillende patronen en kleuren. Zo zit er altijd wel een geschikte tint voor u tussen. Bovendien staat laminaat bekend om de aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Dus heeft u een budget? Kijk dan naar de mogelijkheden van laminaat op de trap

Soorten traprenovatie: hout

Hout

Hout is en blijft een populair materiaal voor op de trap. Komt hout meerdere keren terug in uw interieur? En houdt u van de klassieke en warme uitstraling? Laat dan uw trap bekleden met houten overzettreden. Kies zelf welke houtsoort u op de trap laat aanbrengen. Elke soort heeft namelijk zijn eigen tint, structuur en eigenschappen. 

Betonlook of leerlook

Hoort er een unieke trap bij uw interieur? Het is mogelijk om met PVC een beton- of leerlook te creëren. Zo ontstaat er een echte eyecatcher in uw woning. Bovendien geniet u van de uitstraling van beton of leer én de goede eigenschappen van PVC.

Veelgestelde vragen over soorten traprenovatie

Bent u op zoek naar goedkope trapbekleding? De kosten van een traprenovatie zijn voornamelijk afhankelijk  van het materiaal. Overzettreden van laminaat staan bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn geschikt voor mensen met een kleiner budget. Daarnaast zou u ook tapijt op de trap kunnen aanbrengen. Dit is vaak nog voordeliger. Kijk echter niet alleen naar de traprenovatie prijs, maar ook de kwaliteit van het materiaal.

Trapbekleding kan glad aanvoelen. Om glijpartijen te voorkomen, brengen we een antisliplaag aan op de overzettreden. Deze zorgen ervoor dat de tap minder glad wordt. Deze laag kan worden aangebracht op alle soorten trapbekleding, zowel PVC als hout. Daarnaast brengen we indien gewenst een trapleuning en verlichting aan om de trap zo veilig mogelijk te maken.

Welke soort traprenovatie het beste bij u past, hangt af van uw wensen. Zoekt u duurzame trapbekleding? Dan is PVC wellicht iets voor u. Wilt u een klassieke uitstraling creëren? Dan kan hout de beste keuze zijn. Laat u adviseren door onze traprenovatie specialisten.

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?