Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Wanneer trap bekleden in een nieuwbouwwoning?

Een nieuwbouwwoning wordt compleet geleverd; met trap en al. Aangezien bouwvakkers ook boven in de woning aan de slag moeten, wordt er vaak een betonnen of vurenhouten trap geplaatst. Deze moet u echter nog wel laten bekleden, zodat deze bij de rest van het interieur past. Maar wat is de beste tijd om de trap te bekleden? Lees hier waar u rekening mee moet houden bij het trap bekleden in een nieuwbouwwoning. 

Houd rekening met de volgorde van werkzaamheden

Het is niet zo verstandig om nieuwe trapbekleding te plaatsen wanneer de ruimtes boven nog niet afgewerkt zijn. Het zou namelijk zonde zijn als uw trap beschadigd raakt door bouwwerkzaamheden of zware objecten. Wacht daarom zo lang mogelijk met het trap bekleden in een nieuwbouwwoning. De beste tijd om de trap aan te pakken is aan het einde van de verbouwing. 

Bovendien is het ook handig om de trapbekleding pas uit te kiezen als u al een vloerkeuze heeft gemaakt.

Trapbekleding passend bij het interieur

Wanneer u in een nieuwbouwwoning gaat wonen, heeft u de mogelijkheid om uw droomhuis te creëren. Natuurlijk wilt u dan ook dat de trap perfect aansluit bij de rest van het interieur. Gelukkig is er tegenwoordig ontzettend veel keuze uit trapbekleding. Kies bijvoorbeeld voor een laminaat trap met houtlook of creëer een industriële look. 

Het is zelfs mogelijk om hetzelfde materiaal en de kleur en van de vloer toe te passen op de trap om een geheel te creëren.

trap bekleden in een nieuwbouwwoning

Houten trap bekleden in een nieuwbouwwoning

De meeste nieuwbouwwoningen worden opgeleverd met een vurenhouten trap. Vaak zit er een witte verflaag over en is deze klaar voor gebruik. Om ervoor te zorgen dat de trap bij uw interieur past, kiest u voor nieuwe overzettreden. Een houten trap kan door TopTrap bekleed worden met een materiaal naar keuze, zoals PVC. Bovendien bepaalt u zelf welke kleur en/of design de treden krijgen. 

Betonnen trap bekleden 

Een betonnen trap in een nieuwbouwwoning wordt niet geplaatst, maar gegoten. Het is belangrijk dat dit zo netjes mogelijk gebeurd, zodat latere afwerking makkelijker is. Als de treden regelmatig en waterplas zijn, plaatsen we hier overzettreden overheen. Is de trap niet waterpas? Geen probleem, ook dan is een renovatie mogelijk.

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?