Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Waarom een traprenovatie? De voor- en nadelen op een rij

De trap in uw woning wordt intensief gebruikt. Helemaal niet gek dus als deze na een aantal jaren tekenen van slijtage vertoond. Een keertje opnieuw schilderen lijkt de oplossing totdat de slijtageplekken niet meer te verbergen zijn. Zit u na te denken over een traprenovatie, maar heeft u nog enige twijfels? Want waarom een traprenovatie? In deze blog zetten we een aantal redenen op een rij en delen we alle voor- en nadelen van een renovatie. 

Waarom een traprenovatie?

Veel mensen twijfelen tussen een traprenovatie en een nieuwe trap. Hieronder verzamelen we een aantal redenen waarom en wanneer u voor een renovatie kunt kiezen. 

  1. Uw trap is niet meer veilig
  2. De uitstraling van de trap past niet meer bij de rest van het interieur
  3. Een traprenovatie creëert een meerwaarde voor uw huis

Bovendien krijgt u bij TopTrap altijd 10 jaar garantie op het geplaatste materiaal en de montage. Zo bent u verzekerd van de beste kwaliteit. 

Waarom een traprenovatie

De voordelen van een renovatie

Wanneer de basis van de trap veilig is en de treden nog stevig genoeg vast zitten, is het mogelijk om de trap te renoveren. Een traprenovatie biedt meerdere voordelen voor u als huiseigenaar.

  • Een veilige trap. Uw trap is 100% veilig na een traprenovatie. En de treden kraken niet!
  • Uw woning krijgt een nieuwe look. Heeft u uw woning een make-over gegeven en past de trap er nu niet meer bij? Met een traprenovatie krijgt uw trap een nieuwe look naar wens. Helemaal passend bij de rest van het interieur. 
  • De renovatie is snel klaar. U denkt misschien dat het plaatsen van een nieuwe trap makkelijker is dan een renovatie, maar niks is minder waar. Een traprenovatie is vaak in één dag al klaar.
  • Veel minder afval. Aangezien de bestaande trap gewoon kan blijven zitten, komt er ook bijna geen afval vrij bij een renovatie. Dit scheelt een hoop sloop- en opruimwerk. 

Zijn er ook nadelen?

Nu vraagt u zich natuurlijk af wat de nadelen zijn. Elk voordeel- heeft zijn nadeel en andersom, echter biedt het laten uitvoeren van een renovatie niet veel grote nadelen. We zetten er toch een paar op een rij:

  • Een traprenovatie kost veel tijd als u het zelf uitvoert. Aangezien alle treden op maat moeten worden gezaagd, bent u hier een lange tijd mee bezig. Bovendien is het een specialistische klus. Daarom adviseren we om het door een professioneel bedrijf uit te laten voeren. 
  • Er kan veel stof vrijkomen tijdens de renovatie. Tijdens een renovatie wordt de bestaande trap in sommige gevallen opgevuld en geschuurd. Dit zorgt voor veel stof in de woning. Een goede schoonmaakbeurt na de tijd is dan ook vaak nodig. 

Bent u overtuigd? Of meer informatie nodig? Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom in Purmerend.

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?