Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Hoe werkt een traprenovatie precies?

Is uw trap versleten en oud? Of past deze simpelweg niet meer bij de rest van de woning? In deze gevallen kiezen mensen steeds vaker voor een traprenovatie. Het is namelijk helemaal niet noodzakelijk om een volledig nieuwe trap te laten plaatsen. Het kan een stuk makkelijker én goedkoper met een traprenovatie. Maar hoe werkt een traprenovatie precies? Hoe lang duurt het bijvoorbeeld? In dit artikel leggen we precies uit hoe een renovatie van TopTrap in zijn werk gaat. 

Traprenovatie met overzettreden

Bij een traprenovatie wordt de bestaande trap niet verwijderd. Deze blijft gewoon zitten; scheelt een hoop sloopwerk. In plaats van het uitbreken van het oude materiaal worden er overzettreden over de oude treden geplaatst. Deze overzettreden bestaan in verschillende materialen en diverse kleuren. Denk bijvoorbeeld aan treden in een houtstructuur of een lederlook. 

Het is mogelijk om zelf overzettreden te plaatsen, maar dit vergt echt vakmanschap. Het opmeten en uitzagen van de treden is namelijk niet gemakkelijk. Bovendien is de kwaliteit van het materiaal en de lijm die u gebruikt erg belangrijk. U wilt natuurlijk niet dat de treden loskomen wanneer u naar boven of beneden loopt. 

Hoe werkt een traprenovatie

Hoe werkt een traprenovatie met TopTrap?

Maar hoe werkt een traprenovatie nu precies? Zo gaan de vakmensen van TopTrap in z’n werk:

  • Adviesgesprek

Na het eerste contact volgt er een adviesgesprek of afspraak. We bespreken samen uw eisen en wensen. Er komt een adviseur langs om uw bestaande trap te bekijken en op te meten. Daarnaast ontvangt u ook een vrijblijvende offerte

  • Ontwerpen

Als we alles hebben besproken, gaan onze experts aan de slag met het ontwerp. Uiteraard is er ruimte voor eventuele aanpassingen. 

  • Traprenovatie

Na goedkeuring maken wij de overzettreden op maat in. Wanneer deze gereed zijn, komen we ze bij u thuis over de bestaande treden plaatsen. 

  • Afwerking

Indien gewenst werken we de trap af met trapverlichting, een RVS trapleuning of andere accessoires.

Wist u dat u automatisch 10 jaar garantie ontvangt op uw nieuwe trap? Wij garanderen een lange levensduur van uw overzettreden.  

Hoe lang duurt een renovatie?

De traprenovatie bij u thuis duurt meestal slechts 1 à 2 dagen. Hoe lang het renoveren van de bestaande trap precies duurt, is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Meer weten over deze factoren? Lees er alles over in deze blog

Wilt u uw trap ook laten renoveren? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop of kom eens langs in onze showroom in Purmerend. Hier staan onze adviseurs voor u klaar om u meer te vertellen over alle mogelijkheden op het gebied van traprenovatie. 

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?