Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Trap bekleden met laminaat: doen of niet?

Uw huidige trap past niet helemaal meer bij de stijl van uw woning. Of de treden beginnen vervelend te kraken bij het op en neer lopen. Herkent u dit? Dan is het de hoogste tijd voor een traprenovatie! De mogelijkheden zijn eindeloos: meerdere soorten materialen en tientallen verschillende kleuren en motieven. De trap bekleden met laminaat is een van de mogelijkheden, maar is dit wel zo’n goed idee? Alle voor- en nadelen van laminaat op een rijtje. 

De voordelen: warme uitstraling en onderhoudsvriendelijk

Hout blijft een populair materiaal in het interieur, ook op de trap. Toch wordt er tegenwoordig steeds vaker voor laminaat gekozen. Laminaat lijkt namelijk qua uitstraling erg veel op hout. Het heeft dezelfde natuurlijke charme en geeft sfeer aan de ruimte, maar dit zonder het vele onderhoud van echt hout. Als u op zoek bent naar de warme uitstraling van hout, maar het toch betaalbaar en onderhoudsvriendelijk wilt houden, raden we een laminaat traprenovatie aan. Dit geeft niet alleen een mooi resultaat, maar scheelt u ook een hoop geld.

Bovendien biedt de trap bekleden met laminaat ook andere voordelen:

  • Budgetproof materiaal
  • Gemakkelijk zelf te leggen
  • Verkrijgbaar in tientallen verschillende kleuren en motieven
  • Diverse mogelijkheden voor afwerking
Trap bekleden met laminaat

Zijn er nadelen?

De trap bekleden met laminaat biedt een hoop voordelen, maar elk materiaal heeft ook zo zijn nadelen. De trap wordt intensief gebruikt in huis. We lopen dagelijks meerdere keren op en neer en de trap krijgt het dan ook zwaar te verduren. Door intensief gebruik kunnen er slijtageplekken ontstaan op de trap. Deze kunnen echter wel weer verholpen worden.

Daarnaast is laminaat van zichzelf niet antislip en de trap kan in sommige gevallen dus glad aanvoelen. Het is echter wel mogelijk om een antisliplaag aan te brengen tijdens een traprenovatie.

Trap bekleden met laminaat: doen!

Dus de trap bekleden met laminaat; is dat een goed idee? Volgens de vakmensen van TopTrap wel. We willen nog wel even benadrukken dat ieder materiaal zijn eigen voor- en nadelen heeft. Weeg deze goed tegen elkaar af en kijk welk materiaal het beste bij uw trap en interieur past. Bij TopTrap garanderen we materialen van topkwaliteit en bieden we laminaat in allerlei verschillende kleuren en motieven. 

Dus wilt u ook uw trap bekleden met laminaat? Neem contact met ons op of breng een bezoekje aan onze showroom. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?