Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Waar op letten bij een traprenovatie?

De trap wordt door Jan en alleman gebruikt en krijgt dus heel wat te verduren. Begint uw trap steeds meer te kraken? Of komen er zo langzamerhand een aantal slijtageplekken tevoorschijn? Tijd voor een traprenovatie! Met een paar aanpassingen wordt uw trap een stuk veiliger, maar ook de uitstraling wordt compleet veranderd. Maar wat komt er nu eigenlijk allemaal kijken bij een traprenovatie? En waar moet je op letten bij een traprenovatie? 

Waar op letten? De stijl van de woning

Past de trap niet meer bij de rest van het interieur? Of wilt u juist de hele woning aanpakken en een compleet nieuw interieur creëren? Voordat u de professionals van TopTrap inschakelt, is het belangrijk om over een aantal dingen na te denken. We weten uit ervaring dat de trap vaak links blijft liggen bij een verbouwing, maar dit is natuurlijk zonde. Zorg ervoor dat de trap goed aansluit bij de rest van de woning door uzelf af te vragen wat de stijl van het huis is. Is de rest van het interieur modern en strak? Kies dan bijvoorbeeld voor een betonlook traprenovatie. Daarnaast zijn er ook diverse mogelijkheden voor klassieke, landelijke of Scandinavische interieurs. 

Waar op letten bij een traprenovatie

De materiaalkeuze 

U weet inmiddels welke stijl uw nieuwe trap moet krijgen, vervolgens is het tijd om een materiaalkeuze te maken. Bij TopTrap heeft u een ruime keuze aan verschillende materialen en kleuren. Een traprenovatie met PVC is onze specialiteit, maar ook laminaat en hout zijn uitermate geschikt voor op de trap.

  • Laminaat

Laminaat wordt niet alleen op de vloer gelegd, maar ook op de trap. Het is een goed alternatief voor hout en biedt veel praktische voordelen. Ideaal voor in een huis met kinderen.

  • PVC

PVC wordt steeds populairder en dit is helemaal niet zo gek. Het materiaal is veelzijdig, praktisch en ook nog eens duurzaam. Bovendien is het mogelijk om hout, beton of leer met PVC te imiteren.

  • Massief hout

Houdt u van de klassieke uitstraling van hout? Dan is een traprenovatie met hout een goede keuze. Hout is verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en patronen: het past in ieder interieur. 

De kosten van een traprenovatie

Een ander belangrijk aspect waar u op moet letten bij een traprenovatie zijn de kosten. De prijs van iedere renovatie is anders, want de kosten variëren per vorm, materiaal en afwerking. Vraag altijd een offerte aan ter indicatie en laat vervolgens een adviseur langskomen voor een offerte op maat. 

Wilt u meer weten over traprenovatie kosten? Lees dan onze vorige blog. Hierin leggen we precies uit hoe de prijs tot stand komt. 

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?