Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Traprenovatie kosten: hoe duur is het?

Past de huidige trap niet meer zo goed bij het interieur? Of komt de trap nog uit het jaar 2000 en kan deze wel een grote opknapbeurt gebruiken? Met een traprenovatie van TopTrap geeft u de bestaande trap een compleet nieuwe look. Maar wat zijn de kosten van een traprenovatie? Dit is een van de meest gestelde vraag op onze website en hier willen we dan ook graag antwoord op geven. Echter, elke trap is anders en de prijzen kunnen dan ook sterk uiteen lopen. De onderstaande factoren bepalen voor een groot deel de traprenovatie kosten. 

De vorm en het aantal treden

Iedere trap is geschikt voor een traprenovatie, alleen kunnen de kosten per soort trap erg variëren. Het zal u waarschijnlijk niet verbazen, maar een rechte trap is gemakkelijker te renoveren dan een gedraaide trap. Een gedraaide trap is namelijk lastiger te bewerken door de moeilijk bereikbare plekken. Daarnaast heeft het aantal treden ook invloed op de traprenovatie kosten. Een trap van 10 treden is immers sneller te renoveren dan een trap met 20 treden. 

Traprenovatie kosten

Het materiaal van de traprenovatie

Er zijn verschillende manieren waarop een trap gerenoveerd kan worden. Kiest u bijvoorbeeld voor het plaatsen van nieuwe overzettreden? Deze treden worden bovenop de bestaande trap geplaatst en op deze manier creëert u een geheel nieuwe uitstraling. De overzettreden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout, PVC en laminaat. De traprenovatie kosten verschillen logischerwijs per materiaal. Tegenwoordig kiezen veel van onze klanten voor een traprenovatie met PVC aangezien dit een erg duurzaam materiaal is en lang mee gaat. 

Andere factoren die de traprenovatie kosten beïnvloeden

Niet alleen de vorm, het aantal treden en het materiaal van de traprenovatie zijn van belang bij het bepalen van de kosten. Er komen nog een aantal andere aspecten bij kijken:

  • Huidige staat van de trap

Is uw trap nog zo goed als nieuw? Als u alleen nieuwe bekleding nodig heeft, blijven de kosten beperkt. Echter, als de oude trap beschadigd is, moet dit eerst gerepareerd worden en dit brengt extra kosten met zich mee. 

  • Plaatsingskosten

Wilt u de traprenovatie laten uitvoeren door een professional? Dan krijgt u te maken met materiaal- en arbeidskosten. Maar vervolgens geniet u wel van een volledig op maat gemaakte trap. 

  • Afwerking

Een trap is niet compleet zonder afwerking. Een renovatie met trapverlichting en/of trapleuning zorgt voor hogere traprenovatie kosten. Deze afwerkingsopties maken uw trap niet alleen stijlvoller, maar ook veiliger. 

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?