Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Trapleuning verven? Volg dit eenvoudige stappenplan

De trapleuning wordt elke dag gebruikt. Het is dan ook helemaal niet zo gek dat de verf na verloop van tijd begint af te bladeren. Is uw trapleuning aan vervanging toe? Er zijn twee verschillende mogelijkheden: de trapleuning verven of het plaatsen van een nieuw exemplaar. In de meeste gevallen doet een nieuw likje verf wonderen. Kies een geschikte verf en volg ons eenvoudige stappenplan. 

Trapleuning verven: welke verf?

Het is belangrijk om een geschikte verf te kiezen voor het schilderen van de trapleuning. Het is niet mogelijk om ‘gewone’ verf op de leuning aan te brengen. Normale verf slijt namelijk heel snel als het oppervlak vaak wordt aangeraakt. Kies het liefste voor een huidvet resistente verf. Elke keer als de trapleuning wordt gebruikt, laten uw handen een beetje huidvet achter. Dit vet werkt niet alleen in op de verf, maar kan de leuning ook beschadigen. Bovendien creëert huidvet een plakkerig laagje wat moeilijk schoon te maken is. Bespaar uzelf de moeite en kies voor een verf die weerstand kan bieden aan huidvet. 

Trapleuning schuren, ontvetten en afplakken

Een goede voorbereiding is in dit geval echt het halve werk. Voor het aanbrengen van de verf zijn er nog een aantal belangrijke stappen. Houd er rekening mee dat de voorbereiding doorgaans meer tijd in beslag neemt dan het verven zelf. 

Stap 1: Trapleuning demonteren

De trapleuning kan wel blijven hangen tijdens het verven, toch? Dit is echter geen verstandige keuze. Door het demonteren van de trapleuning bent u beter in staat om de verf egaal en zo mooi mogelijk te schilderen. 

Stap 2: Schuren

Om ervoor te zorgen dat de nieuwe verf beter hecht aan de leuning, is schuren erg belangrijk. Verwijder waar mogelijk de oude verf en ga aan de slag met schuurpapier.

Stap 3: Ontvetten en schoonmaken

Gebruik een ontvetter om de trapleuning zo schoon en egaal mogelijk te maken. 

Stap 4: Afplakken

Zorg dat u alles zorgvuldig hebt afgeplakt voordat u aan de slag gaat met verf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afplakken van bevestigingshaken. 

Grondverf en de toplaag

Het is mogelijk om een grondverf of primer te gebruiken. Grondverf zorgt ervoor dat de uiteindelijke toplaag zo goed mogelijk aan de trapleuning hecht. Kies voor grondverf in een transparante kleur of eentje die goed matcht met de toplaag. Kijk goed naar de droogtijd van de verf en begin niet eerder met het aanbrengen van de toplaag. Zit de tijd erop? Schuur de trapleuning licht op en verwijder kleine oneffenheden. Dan is het eindelijk tijd om de trapleuning echt te verven. Waarschijnlijk heeft u meer dan één laag verf nodig om het gewenste resultaat te creëren. Daarnaast zit er een verschil tussen de droogtijd en de tijd wanneer de leuning weer volledig bruikbaar is. Zorg ervoor dat u de verf volledig laat uitharden voordat u de leuning gebruikt. 

Interieurtrend van dit moment: trapleuning mat zwart verven

Deze nieuwe interieurtrend wilden we u niet onthouden: mat zwarte trapleuningen. Misschien heeft u het wel eens voorbij zien komen, maar mat zwart is de trendkleur van dit moment. Of u nu een RVS trapleuning of een houten exemplaar heeft, deze kunt u gerust in deze hippe kleur schilderen. Er zijn diverse verfsoorten in mat zwart verkrijgbaar. Deze verf is in de meeste gevallen geschikt om te gebruiken op hout, ijzer, staal en kunststof. 

Bent u op zoek naar een nieuwe trapleuning? TopTrap biedt diverse leuningen van roestvast staal. Dit is een van de duurzaamste materialen en heeft een eenvoudige en moderne uitstraling. Vergeet ook zeker de trapverlichting niet om het geheel helemaal af te maken!

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?