Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

4 verrassende manieren om de ruimte onder de trap benutten

Opbergruimte: hoe meer, hoe beter, toch? Hoe handig zou het zijn als u de ruimte onder de trap kunt gebruiken om spullen op te bergen? Bij een traprenovatie komen ontzettend veel dingen kijken. Het is belangrijk om na te denken over de uitstraling en functionaliteit, maar vergeet ook zeker de ruimte rondom de trap niet. Het lijkt soms een loze ruimte, maar dit hoeft het helemaal niet te zijn. Wij zetten een aantal verrassende manieren op een rij om de ruimte onder de trap slim te benutten.

Extra opbergruimte onder de trap creëren

Opbergruimte hebben we nooit genoeg. Puilen uw kasten ook uit van de spullen? Dan wordt het misschien tijd om de ruimte bij de trap te gebruiken. Voordat u aan de slag gaat met het plaatsen van kasten is het belangrijk om af te vragen of uw trap nog helemaal naar wens is. Bevalt de uitstraling? En is deze eigenlijk nog wel helemaal veilig? Bij een traprenovatie kan namelijk rekening worden gehouden met het creëren van extra opbergruimte onder de trap. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een op maat gemaakte inbouwkast te plaatsen. Op deze manier creëert u niet alleen een gehele nieuwe trap, maar wordt ook direct de ruimte eronder aangepakt. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor open of dichte kasten. Wilt u vooral veel rommel opbergen? Dan zijn dichte kasten ideaal!

Een kleine werkplek

Extra opbergruimte is altijd handig, maar u kunt de ruimte onder de trap ook heel anders benutten. Bent u er door de coronacrisis achter gekomen dat thuiswerken eigenlijk heel fijn is, maar mist u nog een eigen werkplek? Plaats een klein bureautje, zet er een fijne bureaustoel bij en u heeft in no-time een gezellige werkplek gecreëerd. Het hangt natuurlijk af van de grootte van de ruimte onder de trap, maar in veel gevallen is er plek voor een klein bureautje. Hang een aantal planken aan de muur en de sfeervolle werkplek is klaar voor gebruik. 

Een kapstok of schoenenrek onder de trap

Als de trap in de hal of gang staat, is het misschien iets minder handig om een kleine werkplek te creëren. In dit geval komt een kapstok misschien iets beter van pas. Plaats een aantal haakjes of hang een passende kapstok op. Hieronder is vaak nog ruimte voor een schoenenrek of klein kastje voor tassen, mutsen en sjaals. Tip: het is ook de perfecte plek voor een fiets of kinderwagen.

Een plekje voor de hond

De hond heeft natuurlijk ook een plekje nodig om te relaxen. De ruimte onder de trap kunt u omtoveren tot een waar paleis voor uw huisdier. Maak er een groot hondenhok van of houd het simpel en plaats er alleen de mand of bench. Of de trap nu in de gang of woonkamer staat, maakt voor deze manier niet uit. Uw hond gaat er 100% zeker blij mee zijn. 

Meer weten over de mogelijkheden om de ruimte onder de trap te benutten? Of bent u benieuwd naar de voordelen van een traprenovatie? Op onze blog vindt u nog veel meer handige tips, maar ook staan wij persoonlijk voor u klaar met passend advies. Neem gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom (op afspraak). 

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?