Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

5 tips voor het efficiënt inrichten van de hal

De hal vormt het visitekaartje van uw woning. Het is namelijk de eerste ruimte die uw bezoekers zien wanneer ze binnenkomen. Maar het inrichten van de gang of hal is zo makkelijk nog niet. Het is in veel gevallen een kleine, smalle ruimte met weinig plek voor opbergruimte of grote kasten. Wij zetten vijf tips voor het stijlvol en praktisch inrichten van de hal op een rij. 


Het licht en ruimtelijk inrichten van de hal

Aangezien de hal geen grote ruimte is, moet u de kamer slim indelen. Maar hoe doet u dit nu? Geen zorgen, hier zijn een aantal handige trucjes voor. Wist u dat u de hal een stuk groter kunt laten lijken door lichte kleuren te gebruiken? Kies bijvoorbeeld voor een witte muur of werk met pasteltinten. Lichtgrijs, -groen of -roze zijn populaire kleuren voor in de gang. Ook open kasten zorgen ervoor dat de hal groter lijkt. 

Een stijlvolle trap

De trap wordt vaak vergeten in het interieur en dit vinden wij ontzettend zonde. Een stijlvolle trap is namelijk een echte eyecatcher in de hal en trekt alle aandacht naar zich toe. Het is dan ook belangrijk dat de stijl van de trap goed aansluit bij de rest van uw interieur. Houd u van strak en modern? Dan is de betonlook misschien wel iets voor u. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om de klassieke houtlook op de trap aan te brengen. Het is niet nodig om de oude trap te slopen, het renoveren van de trap is een duurzame keuze en zorgt ervoor dat uw huidige trap er weer als nieuw uit ziet. Van een betonlook trap met zwarte trapleuningen tot een eiken open trap: bij TopTrap is alles mogelijk. 

Geef de hal karakter met fotolijsten

Zijn de muren in uw hal nog leeg en kaal? Hang een aantal leuke fotolijsten op! Foto’s zijn niet alleen een goede opvulling voor de muur, maar geven ook een persoonlijk tintje aan de ruimte. Kies bijvoorbeeld een aantal leuke vakantiefoto’s uit of hang portretten van de kids op. Gebruik de lengte van de gang of creëer een ware fotowand. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Een plek voor alle jassen

De hal is een plek waar u zo veel mogelijk wilt opbergen: dikke winterjassen, paraplu’s, schoenen en nog veel meer. Het is mogelijk om voor een groot kapstokmeubel te kiezen, maar heeft u hier geen plek voor? Kies dan voor een iets kleiner of smaller meubel en combineer deze bijvoorbeeld met planken. Het ophangen van planken in de hoogte creëert veel extra opbergruimte en het ziet er ook nog eens leuk uit. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om geen echte kapstok aan te schaffen, maar haakjes aan de muur te hangen. Op deze manier nemen de jassen geen extra plek in. 

Vergeet de accessoires niet

Nu zijn we aangekomen bij het leukste onderdeel: het decoreren van de hal. Accessoires mogen niet vergeten worden in het interieur; ook niet in de gang. Hang een spiegel op en zet een grote plant in de hoek. Met een aantal kleine decoratiestukken creëert u een hele andere sfeer. Tip: vergeet de sfeerverlichting niet! Het is belangrijk dat de ruimte functioneel verlicht is, maar om extra sfeer toe te voegen kunt u een slinger tegen de muur plaatsen of een leuke lamp op een kastje zetten. 

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?