Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Betonlook op de trap: de verschillende mogelijkheden

Bij een moderne of industriële inrichting hoort een bijpassende trap. De betonlook trap is de laatste tijd enorm populair geworden en dit is helemaal niet zo gek. Een betonnen trap past namelijk perfect in het moderne interieur. Het uiterlijk is niet alleen prachtig, het materiaal biedt ook diverse praktische voordelen. Wij vertellen u graag meer over de populaire betonlook en zetten de verschillende mogelijkheden op een rij. 

Wat is een betonlook trap eigenlijk?

Dit wist u misschien al, maar een betonlook trap is geen echte betonnen trap. De naam zegt eigenlijk al genoeg; bij een betonlook trap kiest u voor de uitstraling van echt beton, maar dan zonder het aanbrengen van beton. Beton is een ontzettend hard materiaal wat niet zomaar 1-2-3 in een woning kan worden geplaatst. Het moet namelijk gestort worden en dit kan (helemaal op de trap) een grote uitdaging zijn. In tegenstelling tot een echte betonnen trap kan de betonlook gemakkelijk in ieder huis worden aangebracht. Daarnaast is het ook nog een stuk goedkoper en geniet u van vele praktische voordelen. 

Nieuwe uitstraling met verf

Er zijn verschillende manieren waarop u de betonlook in huis kunt halen. Een van de makkelijkste manieren is het verven van de trap. Als de basis van de trap nog in orde is, hoeft u deze alleen een nieuw kleurtje te geven. In de bouwmarkt zijn diverse soorten betonverf verkrijgbaar, maar het is ook mogelijk om voor betonstuc te kiezen. Hiermee creëert u de unieke structuur van echt beton. Het verven van de trap is goedkoop en u kunt de uitstraling helemaal zelf bepalen. Houd er echter wel rekening mee dat het een tijdrovende klus is. De trap zal namelijk goed moeten drogen voordat u deze weer kunt gebruiken. 

Betonlook trap renovatie

Een traprenovatie met betonlook overzettreden 

Naast het verven van de trap is het mogelijk om de betonlook te creëren met overzettreden. Op deze manier hoeft niet de gehele trap worden aangepast, maar worden er nieuwe treden over de bestaande geplaatst. Er zijn diverse materialen die u hiervoor kunt gebruiken, denk bijvoorbeeld aan laminaat en pvc. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

  • Laminaat

Laminaat is uitermate geschikt voor een traprenovatie. Het materiaal is beschikbaar in allerlei patronen en kleuren, zo ook in de betonlook. Bovendien is een laminaat trap eenvoudig schoon te maken en ontzettend comfortabel. 

  • Pvc

Vanwege de veelzijdigheid van pvc bieden wij een reusachtig aanbod in verschillende motieven en kleuren. Er zijn diverse betonlook exemplaren waar u uit kunt kiezen. Wist u dat een traprenovatie met pvc onze specialiteit is? Wij kunnen daarom uitstekend een maatwerk traprenovatie leveren. 

Wat kost het?

De prijs van een traprenovatie is afhankelijk van een aantal aspecten. Zo heeft niet alleen de vorm van uw trap invloed, maar ook het materiaal is belangrijk bij het vormen van de prijs. Kiest u ervoor om de betonlook te realiseren door het verven van de trap? Dan betaalt u waarschijnlijk minder dan als u voor een volledige traprenovatie met overzettreden kiest. Houd daarnaast ook rekening met de kosten van plaatsing en afwerking. Het is natuurlijk mogelijk om de betonlook zelf aan te brengen, maar wij nemen dit klusje graag uit handen. Onze vakmannen zorgen ervoor dat uw trap straks de gewenste uitstraling heeft. 

Een betonlook trap van TopTrap

Past de betonlook trap perfect bij uw moderne of industriële inrichting? Wij vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden. Stuur ons gerust een berichtje via de mail of kom langs in onze showroom om alle materialen te bekijken. Bel voor een afspraak naar 0299-700241. Uiteraard treffen wij alle mogelijke maatregelen om verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Daarnaast is het mogelijk om een vrijblijvende offerte aan te vragen om meer inzicht te krijgen in de kosten.

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?