Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Welke trapbekleding met huisdieren? De belangrijkste tips

Een nieuwe trap moet er niet alleen stijlvol uitzien, deze moet ook praktisch zijn. Bij het kiezen van nieuwe trapbekleding houdt u rekening met de wensen en behoeften van uzelf, uw partner en/of kinderen. Maar zorg er ook voor dat u uw huisdieren niet vergeet! Een kat of hond in huis is natuurlijk hartstikke gezellig, maar er zijn ook een aantal praktische aspecten waar u rekening mee moet houden. Huisdieren lopen regelmatig de trap op en het is dan ook belangrijk dat uw kat of hond dit kan doen zonder grip te verliezen. Maar ook wilt u uw nieuwe trap zo mooi mogelijk houden. Lees de tips van onze experts over de beste trapbekleding met huisdieren in huis!


Wat is de beste trapbekleding met huisdieren?

Trapbekleding en huisdieren gaan niet altijd goed samen. Katten en honden kunnen met hun pootjes sommige soorten bekleding snel beschadigen. En dit wilt u natuurlijk voorkomen. Maar welke trapbekleding kunt u nu het beste kiezen met huisdieren? In principe zijn alle soorten vloerbedekking geschikt, maar vloerbedekking is misschien niet de beste keuze. Katten kunnen tapijt namelijk gebruiken als krabpaal en ook kunnen haren en vlekken in de bekleding gaan zitten.

Hieronder vertellen we u waar u op moet letten bij het kiezen van de juiste trapbekleding met huisdieren.

Kras- en slijtvaste trapbekleding

Als u voor een traprenovatie kiest, heeft u de mogelijkheid om de gehele trap aan te passen aan uw eigen wensen. Huisdieren die regelmatig de trap op- en aflopen kunnen vervelende krassen of beschadigingen veroorzaken en dit wilt u natuurlijk niet. Kies daarom voor kras- en slijtvaste trapbekleding met een harde ondergrond. Laminaat en PVC zijn bestand tegen intensief gebruik en dus ook tegen de pootjes van uw huisdieren. Het is zelfs mogelijk om een beschermende toplaag aan te brengen, zodat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken over beschadigingen of krassen.

Welke trapbekleding met huisdieren

Veiligheid staat voorop

Een veilige trap is niet alleen belangrijk met kleine kinderen in huis, ook huisdieren moeten de trap zonder problemen kunnen betreden. Om te voorkomen dat uw hond of kat uitglijdt op een gladde trap, laat u een antislip profiel aanbrengen. Deze extra laag zorgt ervoor dat u en uw huisdieren veilig op de trap kunnen lopen. 

Heeft u een open trap? Deze kenmerkt zich door de open delen tussen de treden en is hierdoor minder veilig dan een dichte trap. Kleine huisdieren kunnen gemakkelijk tussen de open treden glijden als ze enthousiast achter het baasje aan rennen. Kijk naar de mogelijkheden om uw trap toch iets veiliger te maken of laat de open trap dichtmaken. Zorg er daarnaast voor dat er geen spijlen in uw trap zitten. Niet alleen kinderen kunnen hier in vast komen te zitten, maar huisdieren ook.

Onderhoudsvriendelijke trapbekleding

Als eigenaar van een huisdier krijgt u hoogstwaarschijnlijk veel te maken met verdwaalde haren. Honden en katten verliezen niet alleen veel haar, maar nemen soms ook vuil mee onder hun pootjes. Een onderhoudsvriendelijke trap is dan ook ideaal. Of u nu voor laminaat, pvc of houten trapbekleding kiest: een trap van TopTrap is gemakkelijk schoon te maken en vergt weinig tot geen onderhoud. Het één keer per week stofzuigen en afnemen van de treden met een doekje is meer dan genoeg. Bovendien zijn de traptreden vochtbestendig, wat wilt u nog meer?

Een traphekje ter bescherming

Heeft u liever niet dat uw huisdieren regelmatig de trap oplopen, dan is het een goede optie om een traphekje aan te schaffen. Deze zorgt ervoor dat uw hond niet zomaar naar boven of beneden kan. Voor katten is dit echter niet altijd de beste optie. Zij kunnen vaak over het hekje heen klimmen en zo alsnog de trap oplopen.

Wilt u graag meer weten over de beste soort trapbekleding met huisdieren in huis? Of heeft u vragen over de verschillende soorten traprenovaties? Twijfel niet en neem contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Bovendien is het altijd mogelijk om een gratis offerte aan te vragen.


Veelgestelde vragen over trapbekleding met huisdieren:

Vrijwel iedere trapbekleding die kras-, slijtvast en onderhoudsarm is, is geschikt voor huisdieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan laminaat en PVC. U maakt de trap nog veiliger voor honden en katten door een antisliplaag aan te brengen.

Wanneer u katten in huis heeft, kunt u het beste voor kras- en slijtvaste trapbekleding kiezen met een harde ondergrond. Kies daarnaast ook voor onderhoudsvriendelijk materiaal. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld PVC, laminaat of hout. Laat uw trap het liefste niet bekleding met vloerbedekking of tapijt.

Het is belangrijk dat uw trap veilig is, zowel voor uw kinderen als voor uw huisdieren. Om te voorkomen dat uw hond of kat uitglijdt, brengt u een extra antisliplaag aan op de trapbekleding. U kunt dus in principe voor iedere soort trapbekleding kiezen, maar maakt deze vervolgens extra veilig door een extra laag aan te brengen. Een antisliplaag kan zowel op hout, PVC als laminaat worden aangebracht.

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?