Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Trapbekleding en huisdieren: de belangrijkste tips

Bij het kiezen van een nieuwe trap houdt u uiteraard rekening met de wensen en behoeften van uw partner en/of kinderen, maar zorg ervoor dat u de huisdieren niet vergeet! Een kat of hond in huis is natuurlijk hartstikke gezellig, maar er zijn ook een aantal praktische aspecten waar u rekening mee moet houden. Huisdieren lopen regelmatig de trap op en het is dan ook belangrijk dat uw kat of hond dit kan doen zonder grip te verliezen.

Kras- en slijtvaste trapbekleding

Als u voor een traprenovatie kiest, heeft u de mogelijkheid om de gehele trap aan te passen aan uw eigen wensen. Huisdieren die regelmatig de trap op- en aflopen kunnen vervelende krassen of beschadigingen veroorzaken en dit wilt u natuurlijk niet. Kies daarom voor kras- en slijtvaste trapbekleding met een harde ondergrond. Vloerbedekking gaat immers niet erg goed samen met huisdieren. Katten gebruiken het om hun nagels te slijpen en hondenharen zijn altijd zichtbaar. Laminaat en PVC zijn bestand tegen intensief gebruik en dus ook tegen de pootjes van uw huisdieren. Het is zelfs mogelijk om een beschermende toplaag aan te brengen, zodat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken over beschadigingen of krassen.

Veiligheid staat voorop

Veiligheid staat altijd voorop. Een veilige trap is niet alleen belangrijk met kleine kinderen in huis, ook huisdieren moeten de trap zonder problemen kunnen betreden. Om te voorkomen dat uw hond of kat uitglijdt op een gladde trap, kunt u een antislip profiel laten aanbrengen. Deze zorgt ervoor dat mens en dier veilig over de trap kunnen bewegen. Heeft u een open trap? Deze kenmerkt zich door de open delen tussen de treden en is hierdoor minder veilig dan een dichte trap. Kleine huisdieren kunnen gemakkelijk tussen de open treden glijden als ze enthousiast achter het baasje aan rennen. Kijk naar de mogelijkheden om uw trap toch iets veiliger te maken of laat de open trap dichtmaken. Zorg er daarnaast voor dat er geen spijlen in uw trap zitten. Niet alleen kinderen kunnen hier in vast komen te zitten, maar huisdieren ook.

Onderhoudsvriendelijke trapbekleding

Als eigenaar van een huisdier krijgt u hoogstwaarschijnlijk veel te maken met verdwaalde haren. Honden en katten verliezen niet alleen veel haar, maar nemen soms ook vuil mee onder hun pootjes. Een onderhoudsvriendelijke trap is dan ook ideaal. Of u nu voor laminaat, pvc of houten trapbekleding kiest: een trap van TopTrap is gemakkelijk schoon te maken en vergt weinig tot geen onderhoud. Het een keer per week stofzuigen en afnemen van de treden met een doekje is meer dan genoeg. Bovendien zijn de traptreden vochtbestendig, wat wilt u nog meer?

Een traphekje ter bescherming

Heeft u liever niet dat uw huisdieren regelmatig de trap oplopen, dan is het een goede optie om een traphekje aan te schaffen. Deze zorgt ervoor dat uw hond niet zomaar naar boven of beneden kan. Voor katten is dit echter niet altijd de beste optie. Zij kunnen vaak over het hekje heen klimmen en zo alsnog de trap oplopen.
Wilt u graag meer weten over trapbekleding in combinatie met huisdieren? Of heeft u vragen over de verschillende soorten traprenovaties? Twijfel niet en neem contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Bovendien is het altijd mogelijk om een gratis offerte aan te vragen.

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?