Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Welke trap past het beste bij uw interieur?

Op zoek naar een nieuwe trap? Wellicht gaat u binnenkort verhuizen en moet u het hele huis nieuw inrichten of bent u na een aantal jaren uitgekeken geraakt op uw huidige interieur. Het is belangrijk dat de trap bij de rest van de woning past. Trappen komen in allerlei soorten en maten, dit maakt het soms lastig om het perfecte exemplaar te vinden. In dit artikel hebben we een aantal tips verzameld die u kunnen helpen bij het kiezen van de juiste trap. 

Wat is uw interieurstijl?

Voordat u zich gaat oriënteren, is het belangrijk om te weten welke interieurstijl u in de woning hanteert. Houdt u van modern en strak? Of is landelijk meer uw stijl? Er zijn veel verschillende woonstijlen en u hoeft zich natuurlijk niet te beperken tot één variant. Het is heel goed mogelijk om verschillende stijlen te combineren. Zo gaat de Scandinavische stijl erg goed samen met strakke kenmerken van het moderne interieur. Als u een keuze heeft gemaakt, kan de zoektocht naar de perfecte trap pas echt beginnen.

Het model van de trap

Trappen zijn er in alle vormen en maten. Als u de mogelijkheid heeft om een nieuwe trap te plaatsen, kunt u kiezen uit een aantal verschillende modellen. Kiest u voor een functionele trap? Of mag het een echte eyecatcher worden? 

  • Standaard: de steektrap

De steektrap is een standaard trap die twee verdiepingen met elkaar verbindt. Werkt u met een budget? Door de eenvoud van dit exemplaar blijven de kosten beperkt. Deze trap is ideaal voor in de hal of woonkamer.

  • Draaitrap

Wilt u graag ruimte besparen? Dan kunt u de draaitrap overwegen. Deze trap vormt een halve cirkel en kan de ruimte groter laten ogen. 

  • Zwevende treden

De zwevende trap is op dit moment populair in moderne woonhuizen. De treden zijn met onzichtbare beugels in of aan de muur bevestigd, waardoor het lijkt alsof de trap zweeft. Deze trap creëert ruimte en past perfect in een strak en modern interieur. 

Hout, laminaat of toch PVC in uw interieur?

Het materiaal bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de trap. Na het vaststellen van uw interieurstijl en het kiezen van het juiste model kunt u kijken naar de verschillende soorten materialen. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Heeft u een klassiek interieur? Dan is massief hout een goede keuze. Dit authentieke materiaal heeft een prachtige uitstraling en past in ieder interieur. Zorg er alleen voor dat u de juiste soort en kleur selecteert, zodat de trap goed aansluit bij de rest van uw woning. Naast hout is laminaat een mogelijkheid. Dit materiaal kennen we vooral van vloeren, maar kan ook perfect voor de trap worden gebruikt. Ook als u een beperkt budget heeft, is een traprenovatie met laminaat geschikt. Bent u op zoek naar een veelzijdig en duurzaam materiaal? PVC wordt tegenwoordig veel gebruikt bij traprenovaties. Dit komt niet alleen door de duurzaamheid van de trap, maar ook door het reusachtig aanbod in verschillende motieven en kleuren.
Een tip van ons: met trapverlichting maakt u de trap helemaal af. Verlichting is niet alleen praktisch, maar geeft ook een luxe uitstraling aan uw interieur. 

Traprenovatie door TopTrap

Het is mogelijk om uw trap zelf te renoveren, maar het is ook een optie om het klusje uit te besteden aan professionals.  Bij een traprenovatie blijft de huidige structuur van de trap behouden en worden er nieuwe treden over de bestaande treden geplaatst. Dit zorgt ervoor dat u binnen een dag kunt genieten van een trap met een nieuwe uitstraling. TopTrap bestaat al meer dan 20 jaar en kan zichzelf dan ook traprenovatie specialist noemen. De medewerkers hebben meer dan 10 jaar ervaring met het renoveren van allerlei soorten trappen en helpen u graag om de trap te laten aansluiten bij uw huidige interieur. 

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?