Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Trap opknappen met een beperkt budget? 3 praktische tips

Past het uiterlijk van de trap niet meer bij de rest van uw woning? Of bent u net verhuisd en wilt u het trappengat aanpakken? Een traprenovatie hoeft helemaal geen honderden euro’s te kosten. Het is mogelijk om de trap zelf op te knappen door het gebruik van verf of het plaatsen van nieuwe trapbekleding. Het is echter ook heel goed mogelijk om het klusje uit te besteden aan een professional, zonder veel geld uit te geven.

De trap zelf opknappen

Wilt u graag wat geld besparen? Dan kunt u ervoor kiezen om de traprenovatie zelf uit te voeren. Dit is de voordeligste optie, maar houdt rekening met de benodigde tijd en vakmanschap. Het opknappen van de trap is geen alledaags klusje en enige ervaring is dan ook belangrijk. Er zijn verschillende vormen van renovatie: 

  • De meest voordelige optie: verven

De eenvoudigste manier om de trap een nieuwe look te geven, is door een nieuw likje verf aan te brengen. Dit klusje kan iedereen en is uitermate geschikt voor als u een beperkt budget heeft. Let er wel op dat u een kras- en slijtvaste lak aanschaft. 

  • Nieuwe treden plaatsen

Naast verf kunt u er ook voor kiezen om overzettreden te plaatsen. Op deze manier geniet u binnen een dag tijd van een geheel nieuwe trap. Houd er wel rekening mee dat deze optie vooral geschikt is voor rechte trappen met een standaard formaat, anders zult u de traptreden op maat moeten zagen en dit is nogal een klusje. 

  • Vloerbedekking

Vloerbedekking op de trap was vroeger erg populair, maar het is nu niet helemaal meer van deze tijd. Het is mogelijk om de vloerbedekking zonder hulp te verwijderen. Vervolgens kunt u nieuwe treden (laten) plaatsen. 

De materiaalkeuze heeft invloed op de prijs

Het is vast geen verrassing, maar de materiaalkeuze van de trap heeft invloed op de prijs. Er zijn veel verschillende materialen met ieder zijn voor- en nadelen. Wat dacht u bijvoorbeeld van het populaire PVC? Dit materiaal is niet alleen geschikt voor op de vloer, maar wordt tegenwoordig in menig woonhuizen op de trap aangebracht. Het is een veelzijdig materiaal met diverse eigenschappen, zoals vochtbestendigheid en een hoge slijtwaarde. Wist u dat een traprenovatie met PVC de specialiteit van Toptrap is? Het is natuurlijk ook mogelijk om voor laminaat te kiezen. Dit is een goed alternatief voor echt hout en ook nog eens relatief goedkoop. 

Een traprenovatie hoeft niet veel te kosten

U denkt waarschijnlijk dat het uitbesteden van een traprenovatie veel geld kost, maar niks is minder waar. Er zijn namelijk een aantal manieren waarop u heel wat geld kunt besparen. Vraag altijd meerdere offertes aan bij verschillende bedrijven. Niet alle organisaties hanteren namelijk dezelfde tarieven en daarom is het verstandig om offertes met elkaar te vergelijken. De goedkoopste optie is echter niet altijd de juiste keuze. Goedkoop kan namelijk op den duur duurkoop betekenen. Kies voor de aanbieder waar u het beste gevoel bij heeft en laat u goed informeren over de verschillende mogelijkheden.
De specialisten van Toptrap vertellen u graag meer over de verschillende soorten traprenovaties en de bijbehorende prijzen. Ook met een beperkt budget kan Toptrap een prachtige, kwalitatief goede trap creëren. 

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?