Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Trap opnieuw bekleden? De verschillende mogelijkheden

Past de huidige trap niet meer bij de rest van de woning? Of heeft deze simpelweg zijn beste tijd wel gehad? Het is een mogelijkheid om de trap opnieuw te laten bekleden met overzettreden. Op deze manier wordt er niet alleen een geheel nieuwe uitstraling gecreëerd, ook wordt de trap een stuk veiliger gemaakt. In dit artikel zetten we alle verschillende mogelijkheden om de trap te bekleden op een rij. 

Het plaatsen van overzettreden

Vroeger werden alle trappen voorzien van vloerbedekking, maar tegenwoordig wordt er steeds vaker voor hout, laminaat of PVC gekozen. Klassiek, landelijk of modern: door het plaatsen van overzettreden wordt er een tijdloze trap gecreëerd die in ieder interieur past. Overzettreden kunnen eenvoudig over de bestaande trap worden geplaatst. Dit betekent dat er geen hak- of breekwerk aan te pas komt. Er hoeft dus geen nieuwe trap worden geplaatst om het uiterlijk aan te passen en de klus kan worden geklaard in een paar uur tijd.

PVC, laminaat of massief hout

Als u de trap opnieuw laat bekleden, is het belangrijk dat u een keuze maakt tussen hout, laminaat en PVC. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen en we adviseren u om zich hierin te verdiepen voor de aanschaf van nieuwe bekleding. 

Houten bekleding

Zoals u misschien wel weet staat hout bekend om zijn warme en klassieke uitstraling. Het authentieke materiaal wordt al jaren gebruikt om trappen mee te bekleden. Het is echter wel belangrijk dat u de juiste houtsoort selecteert voor uw trap. Denk hierbij bijvoorbeeld aan massief mahonie-, esdoorn- of eikenhout. Elke houtsoort heeft namelijk zijn eigen karaktereigenschappen en daarom zijn alle trappen met houten bekleding uniek en bijzonder. Bovendien is hout een duurzaam materiaal en gaat het jarenlang mee. 

Laminaat

Laminaat wordt niet alleen op vloeren gelegd, maar is ook een populair materiaal voor trap bekleding. Als alternatief voor hout wordt er vaak voor laminaat gekozen. Laminaat trapbekleding is tegenwoordig namelijk bijna niet meer van echt hout te onderscheiden en het biedt veel praktische voordelen. Zo is het bijvoorbeeld eenvoudig schoon te houden en is het materiaal beschikbaar in allerlei kleuren en patronen. Wat uw woonstijl ook is, laminaat past er perfect bij. 

PVC

PVC is populair! Het materiaal wordt steeds vaker gekozen voor trapbekleding en dit snappen wij heel goed. Een traprenovatie met PVC is dan ook de specialiteit van TopTrap. Het is een veelzijdig materiaal dat beschikbaar is in verschillende motieven en kleuren; er is voor ieder wat wils. Daarnaast is het ontzettend duurzaam en kunnen PVC trappen prima tegen een stootje. Wat wilt u nog meer?
Weet u niet zeker welk materiaal het beste bij uw woning past? Dan kunt u gerust contact opnemen met onze klantenservice. We helpen u graag bij het vinden van het passende materiaal voor uw trap. 

Zelf doen of uitbesteden?

Het opnieuw bekleden van de trap lijkt een klein klusje, maar het vergt specialiteit en vakmanschap. Als u aan de slag gaat met overzettreden moet het materiaal per traptrede op maat worden gemaakt en dit kan veel tijd kosten. TopTrap is gespecialiseerd in traprenovaties en maakt voor elk interieur een uniek trapontwerp. Vervolgens wordt het materiaal op maat gemaakt en binnen een dag op uw huidige trap geplaatst. Daarnaast kunt u kiezen voor een chique afwerking met ingebouwde verlichting of een mooie RVS trapleuning
Natuurlijk is het ook mogelijk om uw trap met leer of stof te bekleden. De mogelijkheden zijn eindeloos en het is belangrijk dat u uw eigen persoonlijke smaak volgt. 

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?