Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Zo kiest u de juiste trapleuning

Een trap is niet compleet zonder een trapleuning. We denken er eigenlijk niet zoveel bij na, maar een trapleuning is onmisbaar in een woning. Het biedt niet alleen de nodige ondersteuning, maar geeft ook de finishing touch aan het trappengat. Het is belangrijk dat de leuning perfect bij de stijl van de trap, maar ook bij het interieur van de woning past. Hoe kiest u nu eigenlijk de juiste trapleuning? Wij vertellen u hier graag meer over.

Verschillende materialen

Als u een nieuwe trap laat plaatsen, kunt u kiezen uit een aantal verschillende materialen. Dit is eigenlijk hetzelfde bij trapleuningen. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het is dan ook belangrijk dat u zich verdiept in de eigenschappen van hout, RVS en glas.         
Hout: hout heeft een karakteristieke en neutrale uitstraling. Dit zorgt ervoor dat dit materiaal in veel verschillende interieurs kan worden toegepast. Een houten leuning past niet alleen bij een klassieke trap, maar ook bij een moderne.                                                                     
RVS: roestvrij staal trapleuningen worden steeds populairder. Vooral in moderne woningen wordt er vaak gekozen voor een RVS leuning. Het materiaal vergt namelijk amper onderhoud en is erg stevig.
Glas: naast hout en RVS kunt u kiezen voor een glazen leuning. Is uw trap vrij donker en wilt u het geheel wat lichter maken? Glas zorgt voor extra licht en openheid bij de trap. 

Welke trapleuning past bij welke stijl?

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af: welke trapleuning past het beste bij de stijl van mijn trap? Het is belangrijk dat u naar de overkoepelende stijl van de woning kijkt. Om een passend geheel te creëren, adviseren we om deze stijl door te trekken naar de trap. Heeft u een klassieke inrichting? Dan zou u kunnen kiezen voor een klassieke houten trapleuning. Past u de industriële woonstijl toe in uw interieur? Dan is het een mogelijkheid om een strakke leuning van roestvrij stijl te plaatsen. Er is een ontzettend groot aanbod en dit maakt het soms lastig om de juiste keuze te maken. Wist u dat het zelfs mogelijk is om verschillende materialen met elkaar te combineren? 

TopTrap biedt kwaliteit RVS trapleuning

Wilt u graag een nieuwe trapleuning laten monteren? Bij Toptrap heeft u de mogelijkheid om voor roestvast staal te kiezen. RVS is namelijk het duurzaamste materiaal voor een trapleuning en zorgt voor een eenvoudige en moderne uitstraling. Door de neutrale kleur past de RVS leuning bij elke trap en elk interieur. Daarnaast biedt het verschillende praktische voordelen. Roestvast staal is namelijk eenvoudig schoon te maken en blijft er na jaren van intensief gebruik goed uitzien. 

Kies voor een traprenovatie

Kan uw trap eigenlijk ook wel een opknapbeurt gebruiken? Met een nieuwe trapleuning kunt u de uitstraling van het trappengat voor een klein deel aanpassen, maar een traprenovatie zorgt voor een gehele nieuwe uitstraling. Het kan namelijk voorkomen dat u uitgekeken raakt op de huidige stijl en deze graag wilt veranderen. Door middel van een traprenovatie wordt uw trap binnen een dag opgeknapt en kunt u genieten van uw trap in de gewenste stijl. 

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?