Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Geef uw trap een nieuwe uitstraling met een traprenovatie 

Kan uw trap wel een opknapbeurt gebruiken? De trap wordt vaak vergeten in het interieur en dit zorgt ervoor dat deze eigenlijk niet meer bij de rest van de woning past. Om een passend geheel te creëren, kunt u voor een traprenovatie kiezen. Er zijn namelijk genoeg manieren om de trap een nieuwe uitstraling te geven, zonder honderden euro’s uit te geven. Wij geven u een aantal handige en praktische tips, zodat u over een tijdje kunt genieten van een trap met nieuwe uitstraling. 

Waarom een trap renoveren?

Er zijn verschillende redenen waarom een traprenovatie een goede keuze kan zijn. Het kan namelijk voorkomen dat u uitgekeken raakt op de stijl van de trap, maar de staat van de trap mag ook zeker niet vergeten worden. Als deze versleten is, is het erg belangrijk dat de trap zo snel mogelijk wordt gerenoveerd. Een ongeluk zit in een klein hoekje en u wilt glijpartijen natuurlijk voorkomen. Tegenwoordig zijn er nieuwe technieken ontwikkeld die een trap extra veilig kunnen maken, denk hierbij aan antislip-bekleding. Hiermee wordt het risico op uitglijden verkleind. Bent u van plan om de gehele woning te verbouwen? Vergeet dan zeker de trap niet! 

Verschillende stijlen

Als u de trap een nieuwe uitstraling wilt geven, is het belangrijk dat u zich verdiept in de verschillende stijlen. Houdt u van een industriële woonstijl? Dan kunt u kiezen voor een trap met betonlook bekleding. Bekijk van tevoren de stijl van uw interieur en pas hier vervolgens de stijl van de trap op aan. Bovendien zult u moeten kijken naar het materiaal van de trap. Wilt u deze bekleden met het populaire PVC of kiest u voor het gemakkelijke laminaat? Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Laat u goed informeren door een specialist of kom eens langs in een showroom om de verschillende mogelijkheden te bekijken. 

Overzettreden laten plaatsen

Om een trap een nieuwe uitstraling te geven, wordt er in de meeste gevallen gekozen voor overzettreden. Dit zijn stukken hout, PVC of laminaat die over de bestaande trap worden geplaatst. Deze treden zijn gemakkelijk en snel te plaatsen en zorgen direct voor een andere sfeer en uitstraling in de woning. Het is mogelijk om de traprenovatie zelf uit te voeren, maar u kunt het klusje ook uitbesteden. Als u een rechte trap heeft, zijn de overzettreden redelijk gemakkelijk te plaatsen. Bent u in het bezit van een trap met een draai? Dan raden we aan om met een specialist in zee te gaan. Het renoveren van een trap vergt namelijk vakwerk en de overzettreden zullen op maat moeten worden gemaakt. 

Vergeet de verlichting niet

Om de puntjes op de i te zetten, kunt u moderne trapverlichting laten plaatsen. Dit is niet alleen erg praktisch voor als het donker is, maar brengt ook veel sfeer aan de ruimte. Bepaal de kleur en de sterkte van de verlichting helemaal zelf en plaats een bewegingssensor zodat het licht automatisch aan en uit gaat. Er zijn verschillende soorten verlichting en de keuze is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Zet uw nieuwe trap in de spotlights!

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?