Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Trap beschermen tijdens een woningrenovatie: praktische tips

Staat er binnenkort een grote verbouwing op de planning? Of wilt u een aantal kleine aanpassingen doen in huis? Van een eenvoudige verfbeurt tot een verbouwing van het hele huis: renovaties kunnen rommelig worden. Tijdens een renovatie wilt u natuurlijk alle delen van uw huis beschermen die niet worden aangepakt of al eerder zijn gerenoveerd. En dan hebben we het vooral over de trap, de vloer en andere meubelen.

Maar hoe zorgt u er nu voor dat uw trap mooi en beschermd blijft? Hieronder delen we een aantal manieren waarop u uw trap kunt beschermen tegen stof en vuil dat vrijkomt tijdens een verbouwing. 

1. Trap beschermen met kleden of plastic

Om uw trap optimaal te beschermen tegen vuil, stof en verf kunt u kleden, plastic of folie gebruiken. Zelfklevende folie is ideaal omdat dit niet wegglijdt en dus altijd op zijn plek blijft liggen. Bovendien zijn er speciale afdekfolies voor verschillende ondergronden, zoals laminaat, tegels en tapijt. U brengt het eenvoudig aan en hoeft vervolgens niet meer naar uw trap om te kijken.

Moeten zware materialen of meubelstukken de trap op of af worden gesjouwd? Dan kunt u ook een kleed op de trap aanbrengen. Zo voorkomt u dat uw trap beschadigt als er toch iets valt. Daarnaast is het verstandig om een druppeldoek op de trap te leggen tijdens het schilderen, maar het is ook handig tegen houtstof of andere soorten vuil die tijdens de renovatie vrijkomen. 

2. Bedek de leuningen ook

U heeft uw trap beschermd met een zelfklevende folie of een kleed, maar vergeet de trapleuningen niet. Om helemaal goed voorbereid te zijn, wikkelt u de leuningen en relingen in met plastic. Zet dit vervolgens vast met tape om ervoor te zorgen dat het niet loskomt tijdens de renovatie. 

Trap beschermen

3. Gebruik schilderstape langs de randen

Gaat u de ruimte bij de trap opknappen? Zorg er dan voor dat de randen die aan de muur grenzen bedekt zijn met schilderstape. Plak de tape stevig langs de randen, zodat er geen verf onder komt. Zo bent u extra goed beschermd tegen vallende verfspetters. 

TopTrap zorgt er altijd voor dat de omliggende ruimte bij de trap goed wordt beschermd. Zo kunnen er bijvoorbeeld folies aan de wanden worden aangebracht.

4. Plaats piepschuim of karton op de treden

Als er veel mensen over de trap heen lopen tijdens de renovatie, dan zal het plaatsen van schuimplaten of karton op de treden helpen om de trap te beschermen tegen eventuele schade. Het is belangrijk dat u ducttape of een ander bevestigingsmateriaal gebruikt om de schuimplaten of karton vast te zetten. U wilt namelijk niet dat men er over kan uitglijden. 


Door bovenstaande stappen te volgen, is uw trap goed beschermd tijdens uw woningrenovatie. Kan uw trap ook wel een opknapbeurt gebruiken? Kies er dan voor om dit tegelijkertijd met de renovatie te doen. Dit scheelt u weer wat afplakwerk! Neem gerust contact met ons op en dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen!

Veelgestelde vragen over Trap beschermen:

Hoe u uw trap het beste af kunt dekken, heeft voornamelijk te maken met het materiaal van de trap. Heeft u bijvoorbeeld een trap van tapijt? Gebruik dan een zelfklevende folie voor optimale bescherming tijdens de renovatie. Trappen van hout, PVC of laminaat kunt u ook afdekken met een folie of plastic. Het is ook mogelijk om kleden te gebruiken om beschadigingen te voorkomen. 

Materialen die u kunt gebruiken voor het beschermen van uw trap tijdens renovatie zijn:

  • Afdekfolie
  • Zelfklevende folie
  • Afdekvlies
  • Karton
  • Afdekzeil

Om ervoor te zorgen dat er geen stof, vuil of verfdruppels op de trap terecht komen, is het verstandig om de trap volledig te bedekken of af te plakken.

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?