Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Het renoveren van een trap: een duur grapje of toch niet?

De trap: de blikvanger in ieder huis! Een blikvanger die veelal erg intensief gebruikt wordt. Het is dan ook niet heel gek dat in de loop der tijd diezelfde trap wat extra aandacht verdient. Hij functioneert niet meer als eye-catcher en de veiligheid laat ook te wensen over. De stralend witte trap is helaas niet zo wit meer als voorheen of de slijtageplekken in de trapbekleding zorgen dagelijks voor onvoorspelbare en gevaarlijke situaties. Wat de reden van de traprenovatie ook is, iedereen wilt graag de kosten zo laag mogelijk houden. Maar hoe doet u dit? En aan wat voor bedrag moet u dan denken?

Kies de stijl die bij u past!

Een trap kan erg gehorig zijn. De meeste mensen zijn gesteld op hun privacy en willen liever niet dat hun buren continu de trap horen kraken wanneer er weer eens iemand naar boven loopt. Het bekleden van de trap met tapijt is dan ook nog steeds erg populair. Het is geluiddempend en daarbij lekker warm aan de voetjes. Door het intensieve gebruik van de trap zal deze bekleding vroeg of laat zijn charmes en veiligheid verliezen. Bij het verwijderen van deze bekleding komt veelal een zwaar gehavende trap tevoorschijn. Een trap die vraagt om een make-over!
De mogelijkheden bij een traprenovatie zijn simpelweg eindeloos en het is een stuk goedkoper dan het vervangen van de gehele trap. Er worden als het ware nieuwe traptreden om de bestaande trap heen geplaatst. Hierbij kunt u kiezen uit verschillende materialen als laminaat, tapijt, pvc, kurk en eikenhout. U kiest zelf de look die het beste bij uw woonstijl past!

Een traprenovatie: de kosten

Er is helaas geen klinkklaar antwoord te geven op de vraag hoe duur een traprenovatie precies gaat worden. Verschillende factoren hebben hun invloed op het uiteindelijke bedrag. Zo maakt het natuurlijk uit voor welk materiaal u kiest en of u gaat voor het doe-het-zelven of een professional inschakelt. Zelfs de vorm van de trap heeft invloed op het uiteindelijke kostenplaatje. Toch kunnen we al een klein tipje van de sluier oplichten. Hoe de kosten van een traprenovatie zijn opgebouwd, is namelijk nagenoeg altijd hetzelfde. 

Opbouw van de te maken kosten

Kiest u ervoor om de traprenovatie uit te besteden? Dan zult u dit uiteraard terug kunnen zien op de rekening. Meer dan de helft van het uiteindelijke bedrag bestaat namelijk uit arbeidskosten. Dit percentage kan wel oplopen tot 65% van de hele rekening. Zo’n 30% van de rekening zijn de kosten van het materiaal en de overige 5% zijn veelal de voorrijkosten.
Natuurlijk wil dit niet per definitie zeggen dat het altijd voordeliger uitpakt wanneer u zelf aan de slag gaat met een renovatie. Hoewel het misschien lijkt alsof daarmee 65% wordt bespaard, is dit meestal niet het geval. Veel mensen vergeten dat de kosten van het materiaal, door beginnersfoutjes bij het doe-het-zelven, aanzienlijk hoger zullen worden. Wanneer je een trap laat bekleden door een professional heb je ten aller tijden iemand om op terug te vallen en recht op garantie. 

Kosten besparen

Bent u zelf een echte klusjesman of -vrouw? Bent u niet met twee linkerhanden geboren? En houdt u wel van een uitdaging? Wellicht kunt u dan overwegen om zelf de handjes uit de mouwen te steken en uw eigen trap van een makeover te voorzien. Dit scheelt, mits alles goed gaat, aanzienlijk in arbeidskosten. Bent u van plan de trap alleen van een nieuw kleurtje te voorzien? Pak dan meteen ook de deuren of kozijnen aan. Wellicht is de schilder coulant en valt er iets van de prijs af te dingen. Ook wanneer je de traprenovatie uit handen geeft: vraag eens na in je omgeving of meer mensen dit van plan zijn. Soms is het bij bedrijven mogelijk om een groepskorting te krijgen. Nee heb je, ja kun je krijgen! 

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?