Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Een doe-het-zelf traprenovatie: hier moet u op letten!

De bouwmarkten liggen er tegenwoordig vol mee: de doe-het-zelf pakketten voor een traprenovatie. Als je de gebruiksaanwijzing moet geloven, kan er simpelweg niks meer mis gaan. Dit klusje is binnen no-time geklaard en u kunt weer genieten van een veilige trap mét de juiste looks. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar hoe eenvoudig is zo’n traprenovatie nou echt? Wij helpen u graag een eindje op weg met de juiste tips. 

Meten is weten

Meten is weten, maar dit gaat helaas niet altijd goed. Wanneer de echte doe-het-zelvers aan de slag gaan, is dit een van de meest gemaakte fouten. Het inmeten van de traptreden is een tijdrovend en secuur karwei. De afmetingen dienen tot op de millimeter nauwkeurig genoteerd te worden. Want bij een kleine afwijking gaat het al mis. Veel mensen kiezen ervoor om het zelf te doen, omdat ze denken daardoor aanzienlijk minder geld kwijt te zijn. Helaas gaat deze vlieger lang niet altijd Wanneer de afmetingen niet nauwkeurig worden gemeten, gaat er veel kostbaar materiaal verloren. En helaas, ook deze beginnersfoutjes voelt u terug in de portemonnee. Vraag tips aan degenen die ervaring hebben met het renoveren van een trap of kijk de nodige filmpjes op Youtube. 

Een goed begin is het halve werk

Alles gaat en staat met een goede voorbereiding. Uzelf inlezen in het onderwerp en het bekijken van instructiefilmpjes is daar één van. Maar ook dan bent u er nog niet. Het zou natuurlijk zonde zijn als de op maat gemaakte overzettreden vrijwel direct weer loslaten. Met een grondige reiniging van de oude traptreden kunt u dit voorkomen. De ondergrond moet schoon, droog, stof- en vetvrij zijn, anders hecht de lijm niet goed en laat uw nieuwe project binnen een mum van tijd los.
Als we het dan toch over lijm hebben: een slechte schoonmaak is niet de enige manier om de nieuwe traptreden te laten verschuiven. Zorg er daarnaast te allen tijde voor dat u genoeg lijm gebruikt. Beter te veel dan te weinig! Wanneer u zuinig aan doet met de lijm zullen de overzettreden binnen de kortste keren verschuiven of zelfs helemaal loslaten. Gevaarlijk, maar ook zonde van de grote hoeveelheid tijd die u in de renovatie heeft gestoken.

Goedkoop is duurkoop

Een trap renoveren is al duur genoeg. Wanneer u ervoor kiest om zelf aan de slag te gaan , zult u hoogstwaarschijnlijk ook gestaag op koopjesjacht gaan. Maar is dit wel zo verstandig? Een van de veelgemaakte fouten bij een doe-het-zelf traprenovatie is het kiezen van de verkeerde materialen. Ze kunnen op dat moment misschien erg mooi en voordelig lijken, maar soms zegt de prijs ook iets over de kwaliteit van het materiaal. Iemand die gespecialiseerd is in traprenovaties kunt u wellicht helpen bij het maken van de juiste keuzes. Want zonder de juiste kennis is goedkoop hoogstwaarschijnlijk ook duurkoop. En dat zou zonde zijn!

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?