Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Offerte voor traprenovatie aanvragen? Houd dan rekening met deze punten

Is de bekleding van uw trap versleten? Of wilt u graag iets anders op het gebied van de vormgeving? Dan is het tijd voor een traprenovatie. Bij TopTrap heeft u op dit gebied keuze uit allerlei mogelijkheden. Een aantal voorbeelden kunt u vinden op onze website. Daar zult u ook zien dat onze specialisten niet alleen de treden kunnen voorzien van nieuwe bekleding (zoals PVC, laminaat en massief hout), maar ook extra voorzieningen zoals een trapleuning en verlichting. Een traprenovatie begint bij een goede oriëntatie, het inventariseren van uw wensen en het aanvragen van een offerte. Maar waar moet u in dit geval rekening mee houden?

Het gewenste materiaal

De trap is een van de grote blikvangers van uw woning. Daarom is dit gedeelte van uw huis absoluut de moeite waard om in te investeren. Als u helemaal de vrije hand zou hebben, welke kleur zou uw trap dan moeten krijgen? En welke eisen heeft u op het gebied van de kwaliteit van het materiaal? Vind u het bijvoorbeeld belangrijk dat de trap zo goed als geen onderhoud meer nodig heeft na de traprenovatie? Of ligt bij u de focus vooral op de uitstraling van de trap? Maak een lijstje van al uw wensen en vergelijk deze vervolgens met de materialen van onze collectie. Wij kunnen u in ieder geval aanraden om de trap te laten bekleden met overzettreden van PVC. Dit materiaal is namelijk verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zodat het past in elk interieur. Uniek in deze collectie is bijvoorbeeld PVC met leermotief. Staat budgetvriendelijke bekleding hoog op uw lijstje? Ook dan is dit materiaal een zeer geschikte optie. Lees hier meer over de voordelen van PVC.

Een bezoekje aan de showroom

Op onze website hebben wij de verschillende materialen zo uitgebreid mogelijk belicht in tekst en beeld. Maar wij kunnen ons voorstellen dat u graag de trapbekleding in het echt wilt zien (en uitproberen) voordat u de knoop helemaal doorhakt. Daarom is het mogelijk om een bezoekje te brengen aan onze showroom in Purmerend. Hier kunt u zelf kijken welk materiaal het best bij uw wensen en budget past.

Geef de werkzaamheden aan

Tijdens het bezoek aan onze showroom zult u zien dat onze specialisten niet alleen kunnen zorgen voor nieuwe trapbekleding, maar ook andere extra’s. Denk hierbij aan een trapleuning van RVS en verlichting in de treden. Maar ook wat betreft de vormgeving van de trap is er van alles mogelijk. Daarom raden wij u aan om bij de aanvraag van de offerte zo duidelijk mogelijk te zijn over de te verrichten werkzaamheden. Zo kunt u denken aan:

 • Bekleding op trap en overloop
  Naast de treden, kan ook de vloer van de overloop flink versleten raken. Staat de renovatie van deze ruimte al een tijdje op uw lijstje? Dan is het wel zo handig om dit gelijk mee te nemen. Dit bespaart u namelijk weer werkzaamheden. Daarnaast is dit een stuk mooier voor het oog; de overloop en trap ogen nu als een mooi afgewerkt geheel.
 • De vorm van de trap
  Heeft u een open trap en zou u deze graag dicht willen laten maken? Of wilt u graag van een dichte trap een moderne open variant laten maken? Geef ook deze wensen aan op de offerte. Deze specialist zal voor u uitzoeken of het mogelijk is in de betreffende ruimte. Zo wordt er gekeken of er voldoende ruimte is om dit te realiseren. Daarnaast is het bij een gesloten trap ook mogelijk om van de ruimte onder de trap een kast te maken. Zo heeft u meer bergruimte.
 • Verlichting op trap en overloop
  Om veilig alle stappen te kunnen zetten, is goede verlichting van de trap en de overloop geen overbodige luxe. TopTrap biedt in dit geval de mogelijkheid het trapgat en de overloop te verlichten door middel van ledverlichting en spotjes. De ledverlichting kan aangebracht worden aan de onderkant en aan de zijkant van de treden. De spotjes worden verwerkt in de treden en in de vloer van de overloop.
 • Extra houvast
  Veiligheid staat altijd voorop. Geef daarom op een offerte aan wat u wenst op dit gebied. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de wand naast de trap te voorzien van een trapleuning van RVS. Deze is verkrijgbaar in verschillende vormen, dit maakt het mogelijk de leuning ook verticaal te plaatsen op een kleinere wand aan het begin van de trap. Zo heeft u een goede houvast bij elke stap. Daarnaast kunnen veel specialisten de treden stroever maken met antislip rubbers. Echter staat dit niet altijd even mooi in het gehele plaatje. Wanneer u bijvoorbeeld kiest voor PVC is het niet nodig om deze stroken nog aan te brengen. Het materiaal is namelijk zelf al voorzien van een antislip profiel, zodat u stevig op elke trede staat.

Boldena rondom trap

Een traprenovatie is altijd op maat

Tijdens uw online zoektocht naar de mogelijkheden voor een traprenovatie komt u wellicht ook een aantal sites tegen die de prijs gelijk voor u berekenen. U vult dan in een configurator al uw voorkeuren in en binnen een paar minuten ziet u dan wat de prijs zou zijn van uw traprenovatie. Houd er echter rekening mee dat dit niet heel accuraat is. Elke renovatie is namelijk maatwerk. Zijn er bijzonderheden wat betreft de vorm van de trap? Of bent u op zoek naar een bepaalde kleur voor uw trapbekleding? Met een automatische aanvraag wordt hier geen rekening mee gehouden. Daarom is het altijd verstandig om een persoonlijke offerte aan te vragen. Bij deze prijsopgave houden onze specialisten ook rekening met uw speciale wensen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan het contactformulier in en laat ons uitgebreid weten wat uw wensen zijn.

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?