Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Moderne PVC trap

Bij trapbekleding wordt vaak gedacht aan tapijt. Maar tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden op dit gebied. Jaren geleden werden overzettreden van verschillende materialen geïntroduceerd. Deze treden kunnen eenvoudig over de bestaande trap geschoven worden. Zo krijgt de trap binnen een korte tijd een moderne uitstraling. Bij TopTrap zijn de overzettreden verkrijgbaar in varianten van hout, pvc en laminaat. Maar voor welk materiaal kunt u in dit geval het beste kiezen? En wat komt er allemaal kijken bij een traprenovatie? De specialisten van TopTrap hebben door de jaren een groot aantal traprenovaties uitgevoerd. Zo ook bij de familie van der Stee uit Alkmaar

Een unieke werkwijze

Het interieur van de familie van der Stee bestaat grotendeels uit hout. De bestaande trap van vurenhout met tapijt op de treden is hier een goede aanvulling op. Om de treden een nieuw uiterlijk te geven, zou een laagje verf een optie zijn. Maar het nadeel hiervan is dat de treden van het zachte hout een stuk gladder worden. Niet echt een geschikte optie voor een trap die ook op hun oude dag nog aan alle eisen moet voldoen met het oog op veiligheid. Een korte zoektocht met de term ’traprenovatie’ bracht ze bij de specialisten van TopTrap. Zij beschikken als een van de weinige specialisten in Nederland over een showroom, waar alle trapbekleding bekeken en uitgeprobeerd kan worden. Dat is heel wat anders dan de opties bespreken aan de keukentafel. Een autorit van minder dan een half uur later stonden ze al in de showroom van TopTrap in Purmerend. Hier kregen ze advies op maat, waar rekening werd gehouden met alle wensen en eisen zoals de stijl van hun interieur en het beschikbare budget.

Trap op maat 

Voor de familie van der Stee was het in dit geval belangrijk dat de nieuwe trapbekleding dezelfde warme uitstraling van hout zou krijgen als de rest van het interieur. De trap naar de volgende etage bevindt zich in de woonkamer en springt dus duidelijk in het oog. In dit geval werden er daarom overzettreden van pvc aangeraden. Het houtprofiel zit in dit geval op het materiaal. Dit oogt niet alleen mooi, maar de treden zijn hierdoor ook nog eens voorzien van een antisliplaag. In dit geval was het dus niet nodig om nog een rubberen laag op de de treden aan te brengen. Daarnaast heeft pvc een kurken dekking aan de onderzijde. Contactgeluiden worden hierdoor niet doorgegeven aan de trap. Geluidsreductie is dus voldoende aanwezig, zodat de rest van het gezin geen last heeft van storende geluiden wanneer iemand de trap oploopt. Omdat ze een bezoek aan de showroom hadden gebracht, kwam er een specialist van TopTrap als voorbereiding op de traprenovatie thuis langs voor een kleuradvies. Aan de hand van een aantal stalen werd er gekeken welke kleur pvc aansloot op de rest van het interieur.

Milieubewuste en duurzame keuze

Verdere eisen die de familie van der Stee aan de trapbekleding stelden waren gebruik van duurzaam en milieubewust materiaal. Ook in dit geval bleek pvc weer de beste keus. Dit materiaal is namelijk duurzaam en milieuvriendelijk. Het pvc voor de trapbekleding wordt vervaardigd uit polyvinylchloride in combinatie met weekmakers. Tijdens dit proces komen er geen schadelijk stoffen vrij. Het productieproces heeft geen negatieve gevolgen voor het materiaal, waardoor het pvc recyclebaar blijft. Door de samenstelling van deze trapbekleding heeft het een levensduur van minstens 25 jaar. Pvc kan wel tegen een stootje, hierdoor blijven de treden vrij van krassen. Daarnaast is het kunststof bestand tegen vocht en eenvoudig te onderhouden.

Concurrerende prijs

TopTrap levert traprenovaties tegen zeer concurrerende prijzen. Het totale kostenplaatje voor de aanleg van de pvc overzettreden bedroeg € 2.195,-. Dit is inclusief montage en btw. De nieuwe trapbekleding werd in een dag aangebracht, zodat de familie van der Stee verder geen hinder ondervond van de werkzaamheden. Het enige wat ze zelf vooraf hoefden te doen was de ruimte rondom de trap leeghalen en het tapijt van de treden te verwijderen. Dezelfde dag liepen ze over een compleet gerenoveerde, geluiddempende trap naar de volgende etage.

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?