Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Dichte trap met verlichting

Menno (32) en Janine (29) uit Amsterdam hebben in hun woning een rechte, open trap. In verband met de kleine die op komst is, zijn ze druk aan de slag om hun huis babyproof te maken. En daar hoort een traprenovatie ook bij. De open trap in de hal was in eerste instantie niet bekleed, maar alleen voorzien van een laag verf. Hierdoor waren de treden ook nog eens vrij glad. In verband met zwangerschap van Janine, kregen we ook de vraag of de traprenovatie binnen korte tijd uitgevoerd kon worden, zodat ook zij met voldoende houvast de trap op kon lopen. De specialisten hebben in dit geval gewerkt aan een duidelijke opdracht: maak de trap kindvriendelijk op zeer korte termijn. 

Van open naar dichte trap

Na een korte online zoektocht, kwamen Menno en Janine uit bij de specialisten van TopTrap in Purmerend. Zij hadden niet alleen vragen over de trapbekleding, maar ook over de vorm van de trap. Bij de trap die ze eerst hadden, ontbrak voldoende grip; de treden waren alleen voorzien van een kleine verflaag en er was geen trapleuning aanwezig. Daarnaast maakten ze zich zorgen over de ruimte tussen de treden. Hun kind zou weleens door deze ruimte kunnen vallen. In de showroom van TopTrap werd al gauw duidelijk dat trapbekleding van pvc de beste optie is. Het materiaal is stroef, zodat er meer grip is bij elke stap. Daarnaast is pvc zeer voordelig, brandvertragend en kan het geleverd worden in verschillende uitvoeringen. Het was dus geen probleem om de kleur af te stemmen op de stijl van het interieur. 
Het was duidelijk dat er ook aan de vorm van de trap iets moest gebeuren. Ons advies was dan ook om de rechte trap dicht te maken. De open ruimtes tussen de treden kregen in dit geval stootborden. En ook de ruimte aan de onderkant van de trap werd dichtgemaakt. Zo ontstond er een extra bergruimte, extra handig voor alle spullen die nu in huis werden gehaald.

De puntjes op de ‘i’

Om de trap nog iets veiliger te maken, werd ook een trapleuning van RVS bevestigd. Deze is tevens verkrijgbaar bij TopTrap voor een zeer concurrerende prijs, zeker in samenhang met een traprenovatie. Het voordeel van deze trapleuning is dat het op verschillende manieren bevestigd kan worden, bijvoorbeeld oplopend aan een wand maar een verticale positie is ook mogelijk. Zo kon Janine al tijdens haar zwangerschap veilig de trap oplopen. Door de toepassing van RVS sluit de trapleuning aan bij ieder interieur en blijft de leuning schoon, zelfs bij intensief gebruik.

Extra verlichting

Na verloop van tijd kregen van Menno en Janine nog de vraag of er ook iets gedaan kon worden aan de verlichting in het trapgat. De paar spotjes die ze in het plafond hadden, gaven minimale verlichting. Ook dit was niet toereikend op het gebied van veiligheid voor nu, maar ook niet wanneer ze in de toekomst hun kleine spruit trap willen laten lopen.
Daarom hebben we nog verlichting in de treden aan het ontwerp toegevoegd in de vorm van spotjes. Deze lampjes zitten in de treden zelf en kunnen ook op de overloop aangebracht worden. Zo is er voldoende zicht in het hele trapgat. Menno en Janine kozen in dit geval voor spotjes in de treden, maar het is bij TopTrap ook mogelijk om de trap te verlichten door middel van ledstrips. Deze worden aan de onderzijde van de treden bevestigd en, indien gewenst, aan de rand van de treden.
Wilt u meer weten over de kosten van een traprenovatie? Neem dan contact op met de specialisten van TopTrap. U heeft al een mooie traprenovatie voor de prijs van € 2.195,- inclusief btw en montage.

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?