Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Overzettreden donkerbruin

De specialisten voor TopTrap zorgen altijd voor een traprenovatie op maat. Zo kunt u ook een beroep op ons doen wanneer de trap een aantal aanpassingen nodig heeft. Bijvoorbeeld met het oog op uw oude dag. Zo kregen wij de vraag van de familie Jansen (een echtpaar van allebei 52 jaar) uit Haarlem of de trap niet alleen voorzien kon worden van tijdloze trapbekleding, maar ook van de nodige extra voorzieningen zodat ze in de toekomst veilig de trap op kunnen blijven lopen.

De oude situatie

De kinderen van het echtpaar Jansen zijn al een tijdje het huis uit. Nu focussen ze zich op gefaseerd de woning aanpassen me het oog op de toekomst. Aangezien dit het huis van hun dromen is, willen ze zo lang mogelijk in dit huis blijven leven zoals ze nu doen. De slaapkamer ligt op de tweede etage. De wens is om daar ook in de toekomst te kunnen blijven slapen. De treden van de trap naar de volgende etage waren alleen bekleed met halve maantjes van tapijt. De trapleuning bestond uit een zwaar koord aan de muur. Echter geven de bekleding en de trapleuning niet meer voldoende grip en steun wanneer het echtpaar Jansen slechter ter been zou worden. 

Een tijdloze uitstraling

Bovenstaande kon eenvoudig opgelost worden door middel van een aantal aanpassingen. TopTrap kwam in dit geval met het voorstel de trap te voorzien van overzettreden van donkerbruin pvc. Deze kleur is tijdloos, door het stugge oppervlak van pvc is het verder niet meer nodig extra aanpassingen aan te brengen zoals antisliprubbers. Omdat ook de overloop toe was aan nieuwe bekleding, werd er in dit geval in overleg besloten om dit gedeelte van de woning te voorzien van hetzelfde materiaal. Pvc is namelijk niet alleen geschikt als trapbekleding, maar ook als vloerbedekking. Omdat we met overzettreden werken, bieden we bij TopTrap ook de mogelijkheid om de treden te verlengen bij een traprenovatie (afhankelijk van de ruimte).

Onderhoudsarme trapleuning

Het zware koord aan de muur werd vervangen door een RVS trapleuning van TopTrap. Dit materiaal is namelijk niet alleen zeer stevig, maar ook nog eens duurzaam en onderhoudsarm. Schoonmaken gaat eenvoudig met behulp van RVS reiniger. Naast een trapleuning is er ook een bijpassende balustrade verkrijgbaar. Ook gaat dit materiaal optisch prima samen met het donkerbruine pvc. Hierdoor kreeg de trap in zijn geheel een moderne uitstraling. 

Verlichting in de treden

Daarnaast werd er nog gekeken naar de aanwezige verlichting in het trapgat en de overloop. Samen kwamen we tot de conclusie dat op deze plekken extra verlichting zeer welkom zou zijn om de treden en de overloop beter te kunnen zien. In dit geval koos het echtpaar Jansen voor spotjes met energiezuinige ledverlichting in de treden. Deze werden aangebracht in de treden en aan de rand van de overloop.

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?