Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

De traptrends van 2019

De eerste maand van 2019 is al bijna voorbij. Daarom is dit een goed moment om ook in te haken op de traptrends van dit jaar. Want naast een goede kwaliteit van uw trap, is de aankleding ook een belangrijk onderdeel van het geheel. Elk jaar is er namelijk weer sprake van blijvende trends, maar ook een aantal nieuwkomers. Is uw trap toe aan een uitgebreide renovatie, maar weet u nog niet zo goed voor welke stijl u moet kiezen? Dan helpen wij u door middel van dit artikel een eind op weg.

Natuurlijke materialen

Laten we eerst beginnen met de trends uit 2018 die ook dit jaar nog veel te zien zijn: de industriële look, de botanische trend en het gebruik van natuurlijke materialen. Dit betekent dus dat hout, metaal, beton en planten dus nog helemaal hot zijn. Maar hoe brengt u deze elementen terug in uw trap? TopTrap heeft een aantal soorten houten trapbekleding in het assortiment (zoals massief hout), maar ook andere natuurlijke materialen zoals kurk combi. Combineer dit met onze trapleuningen van RVS. Deze materialen zijn niet alleen volgens de laatste trend, maar ook nog eens zeer duurzaam. Bent u een groot liefhebber van de botanische trend en zijn er veel planten te vinden in uw huis? Voorzien dan ook het trapgat van een aantal hangplanten. Geen groene vingers? Schaf dan een aantal kunstplanten aan en hang deze bijvoorbeeld in een ‘zwevende’ pot. Natuurlijk niet vergeten af en toe af te stoffen.

Oud ontmoet nieuw

De laatste paar jaren zijn vintage meubelen en andere oudere decoratie al zeer gewild. In 2019 mogen oude spullen nog steeds volop gecombineerd worden met nieuwe dingen, maar ook binnen de trap zelf. Heeft u een houten trap, is de constructie verder nog helemaal in orde maar is de bekleding zelf wel aan vervanging toe? Dan is dit de kans om oud en nieuw te combineren. Laat de houten balustrade en treden zoals ze zijn en laat bijvoorbeeld pvc aanbrengen in een opvallende kleur of print. Dit materiaal is niet alleen zeer budgetvriendelijk en slijtvast, maar voor onze specialisten ook nog eens zeer makkelijk om mee te werken. Daarnaast kan pvc geproduceerd worden in veel verschillende prints, zodat er altijd een optie is die bij uw interieur past.

De meest populaire kleuren

Bij de trends van dit moment hoort natuurlijk ook een kleurenpalet. Als aanvulling op de natuurlijke materialen zijn ook de aardetinten veel te vinden in menig interieur. Denk hierbij aan bruin, terracotta en okergeel. Door de rustige tint zijn deze kleuren uitermate geschikt om te combineren met de felle kleuren. Zo wordt de techniek colorblocking (=mixen van een aantal kleuren door hier een geheel van te maken) nog steeds toegepast op de treden van de trappen. Kies er bijvoorbeeld voor om de treden okergeel, wit en blauw te maken en de stootborden roze. Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van de materialen in het assortiment van TopTrap? Bezoek dan onze showroom in Purmerend en maak vervolgens een afspraak met een van onze specialisten voor een kleuradvies voor de nieuwe trap bij u thuis.

Ronde vormen

Naast populaire kleuren is er in 2019 ook een trend op het gebied van vormen. Dit jaar komen vooral de ronde vormen veel terug in het interieur. Dit is vooral terug te zien in de lampen, accessoires en tafels. Ook op trapgebied is het mogelijk in te springen op deze trend door in uw woning een wentel- of spiltrap aan te laten brengen. Voorzie het trapgat vervolgens van een grote kroonluchter of andere ronde accessoires.

De trapspecialist

Wilt u graag meer weten over de mogelijkheden van de verschillende materialen, de werkwijze van een traprenovatie of de mogelijkheden voor een nieuwe trap? Neem dan contact op met de specialisten van TopTrap. Wij zijn bereikbaar via telefoon, e-mail of kom langs in onze showroom in Purmerend.

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?