Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

De trap, een belangrijk onderdeel van uw interieur

In eerste instantie is een trap bedoeld om te zorgen dat zich eenvoudig kunt verplaatsen naar de volgende etage. Maar aan de andere kant is de trap eigenlijk meer dan een constructie met treden. De trap heeft namelijk altijd een opvallende plek in de gang of de huiskamer en draagt daarom voor een groot deel bij aan de sfeer in uw interieur. Benut deze kans optimaal en zorg voor een mooie vormgeving. Dit kunt u op een aantal verschillende manieren aanpakken.

Maak een kunstwerk van uw trap

Of u nou een liefhebber bent van een klassieke inrichting met veel hout, of een minimalistisch interieur met moderne elementen, het is allemaal mogelijk om in de trap te verwerken. Is uw trap verder niet aan vervanging toe, maar is de bekleding zelf wel aan vervanging toe? Dan heeft u bij TopTrap een ruime uit verschillende soorten trapbekleding. Heeft u veel hout in uw interieur? Dan is er alle mogelijkheid om deze stijl door te zetten met trapbekleding als massief hout, laminaat en pvc. Deze laatste variant valt natuurlijk niet onder de houtsoorten, maar dit materiaal kan tijdens de productie wel zo bewerkt worden dat deze wordt voorzien van een houtprint. Op het gebied van uitstraling merkt u nauwelijks verschil. In het onderhoud echter wel. Pvc heeft namelijk een stuk minder onderhoud nodig en is een stuk slijtvaster. Het enige wat u hoeft te doen is stof verwijderen met de stofzuiger en af en toe de treden afnemen met een vochtige doek. Maakt u zich geen zorgen over vochtschade, pvc kan hiertegen.
Wilt u juist de trap extra laten opvallen tussen alle houten elementen? Dan is het ook nog mogelijk om de treden te laten bekleden met het natuurlijke materiaal kurk combi, of kies in dit geval juist voor pvc met een opvallende print of kleur. Wat dat betreft zijn de mogelijkheden eindeloos. Pvc is al jaren de specialiteit van de vakmannen van TopTrap, neem dus gerust contact op als u nog vragen heeft over dit materiaal of de toepassing hiervan.
Vergeet bij de trapbekleding ook de stootborden niet. U kunt ervoor kiezen om dit geheel door ons te laten bekleden met het uitgekozen materiaal. Maar het is ook een optie om door onze specialisten alleen overzettreden te laten plaatsen, zodat de stootborden nog vrij zijn en u zelf aan de slag kunt. In dit geval kunt u alle kanten op: verf dit onderdeel van uw trap in een neutrale of juist opvallende kleur of beplak dit stuk met behang of andere decoratie. Online is er verder nog genoeg inspiratie te vinden om van uw trap een waar kunstwerk te maken.

Kies voor een andere vorm

Is uw gehele trap aan een renovatie toe? Dan is dit een mooie gelegenheid om na te denken over de vorm. Heeft u een gesloten trap, maar sluit dit niet meer aan op de rest van de stijl van uw inrichting? Dan is het in veel gevallen ook mogelijk om te kiezen voor een open trap met zwevende treden. Let er wel op dat deze optie minder geschikt is voor een gezin met kleine kinderen of wanneer u slecht ter been bent. U heeft bij deze variant namelijk minder houvast. Vooral omdat een zwevende trap vaak niet gecombineerd wordt met een trapleuning. In dit geval kunt u ook nog kijken naar andere opties, zoals een wenteltrap, spiltrap, kwarttrap of een trap met extra brede treden. Vraag in dit geval altijd om de hulp van een specialist, samen kunt u kijken naar wat de beste mogelijkheden zijn. Niet alleen met het oog op de woning, maar ook uw persoonlijke situatie.  

Wat te doen met het trapgat?

Veel mensen weten eigenlijk niet zo goed wat ze nou moeten doen met de aankleding van het trapgat. In deze ruimte zitten vaak hoeken waar je vrij lastig bij kan komen en vaak wordt er niet over nagedacht om van dit stuk in het interieur ook een stijlvolle plek te maken. Waar waarom zou u dat eigenlijk niet doen? Het is immers wel een plek waar u elke dag langskomt en wanneer de trap al zichtbaar is vanaf de entree is dit ook nog eens een kans om hier een warmer welkom van te maken. Denk daarom maar eens flink out of the box. En maakt u zich geen zorgen over die moeilijke hoeken, daar kunt u altijd een klusjesman voor inhuren.
Dus, wat zou u nou echt willen als decoratie voor het trapgat? Hangen er bijvoorbeeld een paar fotolijsten met foto’s in de hal? Zet dit element dan door in het trapgat door hier ook een aantal lijsten op te hangen. Of klaagt iedereen in het gezin steen en been dat er te weinig verlichting is in het trapgat? Laat dan een paar visdraden spannen en hang hier bijvoorbeeld een aantal lampionnen met lichtslingers op. Is een groot schilderij de blikvanger van uw hal? Zet dan het kleurenpalet van dit schilderij voor in het trapgat zelf door bijpassend behang uit te kiezen. Zo valt er nog genoeg te bedenken.

Praktische tip

Als afsluiter hebben we nog een praktische tip voor uw. Want of de trap naar de volgende etage zich nou in de woonkamer of de hal bevindt, er is vaak sprake van een ruimte onder de trap. In veel interieurs gaat deze ruimte een beetje verloren of standaard gebruikt om een voorraadkast te bouwen. Maar dat is eigenlijk hartstikke zonde, want met deze ruimte is nog veel meer mogelijk. Het heeft wat tijd en maatwerk nodig, maar onder de trap kunt u ook een boekenkast laten bouwen of een kleine speelhoek voor de kinderen. Hebben uw huisdieren nog geen eigen plek veroverd in uw woning? Gebruik deze ruimte dan om een krabpaal de bouwen of maak een plek waar uw hond lekker rustig kan slapen door een grote mand of kussen neer te leggen.

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?