Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Met welk tapijt laat u de trap bekleden?

Veel mensen kiezen voor een trap met tapijt. Het lijkt misschien een beetje ouderwets, maar dit is het volgens ons helemaal niet. Tapijt biedt u namelijk veel verschillende mogelijkheden. U kunt kiezen voor tapijt in een neutrale kleur, maar u kunt ook gaan voor een print op de trap. Maak het zo uniek als u wilt. Maar welke tapijtsoorten kunnen er nu eigenlijk gebruikt worden voor het bekleden van de trap? Hieronder zetten we de mogelijkheden van een trap bekleden met tapijt op een rij. 

Waar moet het tapijt aan voldoen?

Wanneer u de trap wilt bekleden met tapijt zijn er een aantal mogelijkheden. Een trap kan zowel over de volledige breedte bekleed worden, maar ook slechts over een gedeelte. Zo creëert u een loper effect. Maar wist u dat u niet zomaar elk tapijt kunt gebruiken om de trap mee te bekleden? Het tapijt moet voldoen aan een paar eisen.

  • Pooldichtheid

Als de pooldichtheid van het tapijt te laag is, kunt u deze niet gebruiken op de trap. Een tapijt met een lage pooldichtheid kan namelijk niet goed worden gebogen. Als u het tapijt over de trap buigt, ziet u de rug van het tapijt en dit wilt u natuurlijk niet.

  • Stevigheid

De trap wordt natuurlijk veel gebruikt. U loopt elke dag van boven naar beneden of andersom, daarom is het van belang dat het tapijt stevig is. Ook moet het tapijt stevig genoeg zijn om rond de traptreden gebogen te worden.

Met welk tapijt de trap bekleden?

Maar nu denkt u waarschijnlijk: welk tapijt heb ik nou nodig? Tapijten die geschikt zijn om een trap mee te bekleden, herkent u aan het PIT-symbool. De tapijten die dit symbool hebben, kunt u dus gebruiken voor de trap. De bouclé en frisé tapijten hebben een stevige structuur en beschikken over een vuilwerende beschermlaag. Dit maakt deze tapijten erg geschikt voor trapbekleding

U kunt ook nog kiezen uit synthetische of natuurlijke tapijten. Synthetisch tapijt is het meest bekend, maar natuurlijke tapijten worden ook vaak gebruikt als trapbekleding. Denk aan kokos of sisal tapijten. Het nadeel van natuurlijke tapijten is dat deze snel kunnen gaan rafelen en daardoor makkelijker vocht gaan opnemen. Goed uw schoenen vegen dus voordat u de trap op gaat.

Trap bekleden met tapijt

Hoe zit het met het onderhoud van een gestoffeerde trap?

Nu vraagt u zich misschien af hoe het met het onderhoud zit. In vergelijking met andere soorten trapbekleding, zoals PVC en laminaat, vergt tapijt iets meer onderhoud. Goed onderhoud is belangrijk voor de levensduur van de vloerbedekking. 

De grootste vijand van tapijt is zand, dus houd zand vooral buiten de deur. Een goede deurmat is uw beste vriend in dit geval. Ook is het handig om de gestoffeerde trap regelmatig te stofzuigen. Zo voorkomt u dat er vuil in de stof kruipt. Zit er een vlek op het tapijt? Dit reinigt u eenvoudig met een vochtige doek. Gebruik alleen geen zeep, er kunnen dan namelijk zeepresten in het tapijt achterblijven.  

Wat is het beste tapijt voor op de trap?

Het kiezen van de juiste trapbekleding is zo makkelijk nog niet. Vraagt u af wat nu het beste tapijt is voor de trap? Eerder in dit artikel hebben we de eisen beschreven waar tapijt voor op de trap aan moet voldoen. Let altijd op het PIT-symbool en kies voor tapijt dat niet snel gaat slijten. Daarnaast kijkt u naar het loopcomfort en de geluiddemping.

Welk tapijt het beste voor u is, hangt ook voor een groot deel af van persoonlijke smaak. Gaat u voor een neutrale kleur? Of mag de trap best opvallen? Tapijt is verkrijgbaar in allerlei kleuren en prints. 

Veelgestelde vragen over trap bekleden met tapijt:

De kosten van een trap bekleden met tapijt zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van het tapijt, maar ook speelt de vorm van uw trap een grote rol. De prijzen beginnen gemiddeld rond zo’n 500 euro, maar dit kan ook hoger zijn.

Met welke kleur u de trap het beste kunt bekleden, hangt af van uw interieur en smaak. Stem de kleur van het tapijt af op de vloer onderaan de trap voor een mooi geheel. Ook is het mogelijk om een contrast te creëren. Wilt u het rustig houden? Kies dan voor een neutrale kleur, zoals beige of grijs.

De levensduur van tapijt is voor een groot deel afhankelijk van het onderhoud. Wanneer u het tapijt op de trap goed onderhoudt, gaat deze een stuk langer mee. Tapijt heeft een gemiddelde levensduur van 10 jaar.

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?