Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Zo combineert u de trapbekleding met uw vloer

Heeft u net uw hele woning verbouwd, maar bent u de trap eigenlijk een beetje vergeten? Niemand kijkt naar de trap, toch? Trap schuren, likje verf erover en klaar is Kees. Zonde, want vaak past de trap dan niet bij de rest van uw interieur. Het is belangrijk dat de trap praktisch en comfortabel is, maar het oog wil ook wat. Vind hier praktische en stijlvolle tips voor trapbekleding met de vloer combineren. 

Hoe kiest u een trap passend bij de vloer?

Over de vloerkeuze wordt altijd goed nagedacht. Voor welk materiaal kiest u? Welke kleur? Maar de trap wordt daarentegen vaak vergeten. Terwijl de trap vaak het eerste is wat mensen zien als ze bij u binnenkomen. Maar hoe kiest u de juiste trap die past bij de vloer, maar ook bij de rest van het interieur? 

U kunt de trap een echte eyecatcher maken door een felle kleur of een andere stijl dan uw interieur te gebruiken. Maar met trapbekleding in dezelfde stijl als uw vloer, creëert u een strak geheel. Als het gaat om trappen bekleden, heeft u erg veel opties. Kiest u voor tapijt, laminaat, pvc, hout of misschien wel voor een betonnen trap?

Trapbekleding met de vloer combineren: hetzelfde materiaal of niet?

Wilt u uw trap dezelfde stijl geven als uw interieur? Dan kunt u de stijl van de trapbekleding met de vloer combineren. Dit doet u door het materiaal dat op de vloer ligt door te trekken naar de trap. Dus heeft u donker laminaat op de vloer liggen? Gebruik hetzelfde laminaat dan ook op de trap. Hierdoor creëert u een mooi geheel. 

Wilt u toch niet precies hetzelfde materiaal op uw trap? Dan kunt u kiezen voor iets dat goed bij de vloer past. Heeft u bijvoorbeeld een gietvloer? Dan kunt u de krachtige look doortrekken naar de trap door een stalen trap te plaatsen. Heeft u een witte vloer? Ga dan eens voor licht laminaat op de trap. Dit breekt het witte contrast een beetje en zorgt alsnog voor een frisse lichte look.

Houten trapbekleding met de vloer combineren

Een trap en vloer in verschillende kleuren

Wilt u graag hetzelfde materiaal op de trap en vloer? Dit betekent echter niet dat u dezelfde kleur hoeft te gebruiken. Gebruik contrasterende kleuren of kies voor tinten die mooi op elkaar aansluiten. Heeft u bijvoorbeeld een donkere vloer? En is uw interieur strak en modern? Kies dan bijvoorbeeld voor een betonlook trap. Beton en donkere kleuren steken namelijk mooi af tegen elkaar. 

Nooit uitgekeken raken op de trap: het kan met hout!

Wilt u liever een tijdloze trap die altijd mooi blijft, hoe vaak u uw interieur of vloer ook verandert? Kies dan voor de altijd mooie houten trap. Kies zelf de kleur van het hout. Als u uw woning licht wilt houden, kiest u voor licht eikenhout. Maar als u wilt gaan voor een gezellige en knusse look, is een donkere houten trap erg mooi. Hout past zowel bij klassieke als moderne interieurs en is dan ook een neutrale optie. 

Trap- en vloerrenovatie: creëer een geheel

Wilt u uw trap laten bekleden? Of weet u niet zeker welke trapbekleding u het beste met de vloer kunt combineren? Onze adviseurs helpen u graag. Onze vakmensen hebben jarenlange ervaring met traprenovaties, maar ook pakken we graag uw overloop aan. Dit betekent dat we de gang of overloop met hetzelfde materiaal als op de trap bekleden. Of natuurlijk een ander materiaal naar wens. Zo creëren we een prachtig geheel. 

Neem gerust contact op voor meer informatie. De specialisten van TopTrap adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden. 

Veelgestelde vragen over Laminaat vs. PVC:

Maak uw traprenovatie compleet met een renovatie van de overloop of gang. Door de overloop tegelijkertijd te renoveren, kiest u materialen die goed bij elkaar passen of op elkaar aansluiten. Op deze manier ontstaat er een samenhangend geheel. Vind hier meer informatie over vloeroverloop renovatie.

De visgraatvloer is tegenwoordig erg populair, maar hoe combineer je deze met trapbekleding? Het is mogelijk om standaard planken in dezelfde kleur als de visgraatvloer op de trap te plaatsen. Zo creëert u een naadloos geheel. Echter, het is ook een optie om een betonlook trap te combineren met de vloer. Zo ontstaat er een mooi contrast. Passend advies nodig? Neem contact op met de specialisten van TopTrap.

Een gietvloer geeft uw woning een strakke en elegante uitstraling. De industriële look van een gietvloer kunt u eenvoudig doortrekken naar de trap. Dit doet u bijvoorbeeld door betonlook overzettreden te plaatsen. Maar ook hout of houtlook is een perfecte combinatie met de strakke vloer.

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?