Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

De voordelen van kurk combi als trapbekleding

Wilt u uw trap bekleden? Het is wel zo fijn als uw trap er mooi uitziet én duurzaam is. Een traprenovatie is namelijk geen alledaagse klus. En het milieu is ook belangrijk. Een traprenovatie met kurk combi is een uitstekende keuze. Kurk is namelijk duurzaam én stijlvol. Het is een natuurproduct en erg geschikt om te gebruiken als trapbekleding. Bovendien straalt kurk ook nog eens klasse en warmte uit.

Voordelen van een traprenovatie met kurk

Een traprenovatie met kurk combi biedt u tal van voordelen. Zo is het materiaal niet alleen duurzaam, maar vergt het ook weinig onderhoud. Wij hebben de voordelen voor u op een rijtje gezet. Kurk combi is:

  • Milieuvriendelijk
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Geluiddempend
  • Isolerend
  • Slijtvast

Hieronder vertellen we u iets meer over de verschillende eigenschappen van kurk.

1. Milieuvriendelijk

Kurk combi is zeer milieuvriendelijk. Het materiaal wordt gewonnen uit de schors van de kurkeik. Veel kurk is afkomstig uit Portugal, waar het allergrootste kurkeikenbos ter wereld staat. Bij het winnen van kurk gaan er geen bomen verloren. De kurk eikenboom is namelijk al beschermd sinds de dertiende eeuw.

2. Onderhoudsvriendelijk

Kurk combi heeft een antistatische werking, waardoor het minder vuil en stof aantrekt dan veel andere materiaalsoorten. U hoeft uw trap dus niet vaak te stofzuigen of af te nemen met een doek. Dit is ideaal voor mensen die simpelweg geen tijd of zin hebben om de trap vaak schoon te maken. Bent u minder goed ter been? Ook dan kan een traprenovatie met kurk combi een ideale oplossing zijn.

3. Geluiddempend

Heeft u kinderen die vaak stampvoetend de trap oplopen? Dankzij de geluiddempende werking van kurk combi hoort u dit niet meer. Iets dat ook erg fijn is voor uw buren. Kurk absorbeert de trillingen en geeft ze niet door aan de overige funderingen in uw woning of het huis ernaast.

4. Isolerend

Kurk combi heeft isolerende eigenschappen, waardoor het warmte vasthoudt. U krijgt dus geen koude tenen tijdens het traplopen. Aangezien kurk prima tegen warmte kan, hoeft u zich geen zorgen te maken dat het krimpt. Zelfs als u trap aan de vloerverwarming grenst, blijft de bekleding in goede conditie.

5. Slijtvast en krasbestendig

Een trap heeft dagelijks heel wat te verduren, vooral als u een druk gezin heeft. Kinderen kunnen nogal onstuimig de trap oplopen. Verder beschadigen de nageltjes van huisdieren de trapbekleding. Een kurken trapbekleding komt dan zeer goed van pas. Kurk wordt in de fabriek samengeperst, waardoor het een stevige en sterke constructie krijgt. Hierdoor is het materiaal slijtvast en krasbestendig. U profiteert hier dan ook jarenlang van.

Een stijlvolle traprenovatie met kurk combi

Overweegt u een traprenovatie met kurk combi? Dan biedt u dit niet alleen veel voordelen, maar ook veel mogelijkheden op het gebied van styling. Het materiaal voor de traprenovatie kan in de gewenste kleur worden gelakt. Verder zijn er nog tal van andere opties mogelijk, zoals een bijzondere print.

Prints

Wilt u geen effen kleur op uw trap? Laat de kurk combi dan voorzien van een opvallende print, zoals hout, beton of steen. Of kies voor twee opvallende kleuren, zoals oranje en goud of blauw en geel. Met een bijzondere print wordt uw trap een echte eyecatcher.

Kies voor twee materiaalsoorten

Een traprenovatie bestaat niet alleen uit het bekleden van de traptreden. Ook de stootborden zijn vaak aan een renovatie toe. Uw trap hoeft niet per se uit bekleding van één soort materiaal te bestaan. Zo is het een optie om de treden te bekleden met kurk combi in het bruin en de stootborden te voorzien van een opvallende, contrasterende kleur.

Veelgestelde vragen over een traprenovatie met kurk combi

Wat kost het een traprenovatie met kurk combi?

Hoeveel een traprenovatie met kurk combi kost, hangt af van verschillende factoren. Zo heeft de vorm en het aantal treden van de trap invloed. Maar ook de gewenste afwerking speelt een rol bij het bepalen van de prijs. Vraag altijd een offerte aan voor een duidelijke prijsindicatie.

Wat is de veiligste trapbekleding?

Trapbekleding kan glad zijn. Om te voorkomen dat u of uw kinderen uitglijden, brengt u een antisliplaag aan. Deze kunnen op diverse materialen worden aangebracht, zoals hout, PVC en laminaat. Maar ook met een trapleuning en goede verlichting maakt u een trap veiliger.

Wat is het beste materiaal voor een trap?

Wat het beste materiaal is voor een traprenovatie hangt af van uw wensen. Zoekt u een duurzaam en stijlvol materiaal? Dan is een kurk combi een goede keuze, maar ook PVC behoort tot de mogelijkheden. Laat u adviseren door onze traprenovatie adviseurs of breng een bezoekje aan onze showroom in Purmerend.

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?