Eigen Showroom

Ontdek de ruime collectie

Lage Vanaf Prijs

Voordeligste In De Regio

Klanten Zijn Tevreden

Beoordeling: 9/10
Bel ons op: 0299-700241

Waarom de trap opnieuw bekleden?

Als men zich aan het oriënteren is op het laten renoveren van een trap dan gaat het in veel gevallen erom dat de trap ook opnieuw bekleed moet worden. Het bekleden van trappen gebeurt niet alleen met tapijt of andere stof, het is ook mogelijk om dit met laminaat, PVC of zelfs met eikenhout te doen bijvoorbeeld. Er zijn diverse specialisten beschikbaar die u kunnen helpen om uw trap te bekleden maar er zijn ook mogelijkheden om dit zelf te doen. We vertellen u graag wat meer over waarom het interessant kan zijn om een trap te bekleden en welke mogelijkheden u daarbij heeft.

Voordelen van bekleding op de trap

Het bekleden van een trap kan zorgen voor extra veiligheid omdat men dan extra grip heeft bij het lopen over de treden. In het geval van krakende treden kan het aanbrengen van tapijt of nieuwe overzet treden ook een uitstekende oplossing zijn om het probleem te verhelpen. Daarnaast zorgt het ook nog voor extra isolatie in de woning. en natuurlijk wordt er ook regelmatig voor nieuwe trap gekozen voor decoratieve redenen. Gewoon om de trap er weer wat mooier uit te laten zien.

Verschillende soorten trapbekleding

Er zijn verschillende materialen die u kunt gebruiken om een trap opnieuw te bekleden. Het meest gebruikte materiaal is laminaat, dit is goedkoop en toch erg stevig, daarnaast lijkt het op hout waardoor het een mooie uitstraling kan hebben. Het is eigenlijk gemaakt van kunststof. Daarnaast is er ook PVC/vinyl, dit materiaal is ook uitstekend geschikt voor het renoveren van een trap. Het is verkrijgbaar in diverse uitstralingen en is bovendien gemakkelijk in het onderhoud. Erg populair blijven ook de echte eiken houten vloeren waarvan de planken kunnen worden gebruikt als traptreden. In sommige gevallen wordt er ook nog gekozen voor linoleum, dit is een natuurlijk product en beschadigt nauwelijks.

Zelf uw trap bekleden of het laten doen?

in sommige gevallen is het mogelijk om het zelf te doen maar dit is niet aan te raden. U heeft een hoop kennis en specialistisch gereedschap nodig om een trap goed te kunnen bekleden. Daarom is het vaak verstandiger om een bedrijf voor een traprenovatie in te schakelen. De kosten van het bekleden van een trap kunnen flink uiteenlopen, u kunt het zo gek maken als u zelf zou willen. Het is dus afhankelijk van het budget, we kunnen vooraf geen prijsindicatie geven omdat het eigenlijk altijd maatwerk is. Bespreek daarom met een echte trappenspecialist hoe u het graag ingevuld wilt hebben, daarna kunnen de kosten duidelijker geïdentificeerd worden.

Goedendag, hoe kunnen we u helpen?